• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Soluțiile Bayer pentru horticultorii României

    Adrian Radu -

    Bayer Expert Forum Horticultură a fost evenimentul cu numărul 2 din programul pregătit de compania Bayer pentru începutul anului 2021. Experții companiei le-au oferit fermierilor informații detaliate despre planul de tratamente, despre bolile și dăunătorii din livezile din România, toate aceste date venind prin intermediul unei transmisiuni live găzduite de grupul Agrointeligența-BTVideo.

    Horticultura este un domeniu în care Bayer crede cu tărie. Tocmai de aceea, compania investește sume importante pentru adaptarea portofoliului de produse de protecție. Este și mesajul transmis de Boualem Saidi, Directorul Diviziei Bayer Crop Science România, Bulgaria și Republica Moldova.

    „Suntem hotărâți să sprijinim și să contribuim la punerea pe piață a unor fructe sigure. Bayer, cu experiența de peste 100 de ani, aduce soluții inovatoare în protecția plantelor, pentru a combate insectele, buruienile și bolile culturilor. Portofoliul nostru solid include produse și soluții ecologice, pentru a stimula propriile mecanisme de apărare a plantelor, a proteja culturile și a ocroti mediul înconjurător. Oferim expertiză agronomică și inovație în agricultura digitală”, a explicat Boualem Saidi.

    Discuțiile tehnice din cadrul Bayer Expert Forum Horticultură 2021 au cuprins mai multe arii. Prima dintre acestea – tratamentele pe timpul sezonului rece. Sorin Petrache, Manager Portofoliu Horticultură Bayer, a explicat schema de tratamente propusă de Bayer. Aceasta trebuie să cuprindă produsele pe bază de cupru, uleiurile horticole, dar și produsele pe bază de sulf.

    Produsele cuprice sunt esențiale pentru livezi, însă nu trebuie amestecate cu uleiul de iarnă, pentru că astfel riscă să nu intre în contact cu pomii. “Trebuie să avem cel puțin 5 zile cu temperaturi peste 5 grade și fără precipitații când aplicăm tratamente cuprice. Apoi lăsăm alte 3-4-5 zile până la aplicarea uleiului horticol”, a explicat Sorin Petrache.

    Cel mai important pericol pentru livezile din România este reprezentat de Focul bacterian. Bayer are însă soluția pentru a reduce impactul acestuia asupra pomilor. “Aliette este un produs etern, se poate aplica puțin înainte de înflorire și chiar la înflorire. Este singurul fungicid total sistemic de pe piață. Cele 3 soluții Bayer care completează spectrul restrâns împotriva Focului bacterian sunt Aliette, Serenade și Luna Care”, a completat Sorin Petrache.

    Circulația Focului bacterian

    Cum a ajuns Focul bacterian în România? Care sunt celelalte pericole din livezile fermierilor din țara noastră? Sunt întrebările la care a răspuns, în cadrul Bayer Expert Forum Horticultură, dl Florin Stănică, profesor doctor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București. De altfel, USAMV este un partener vechi și de încredere pentru Bayer.

    Circulația liberă a materialului săditor, circulația fructelor și circulația persoanelor au dus, din păcate, la o globalizare a bolilor și dăunătorilor. După anii 80, în România au apărut minatoarele frunzelor, în timp ce Focul bacterian a lovit prima dată în 1992, într-o fermă din județul Brăila. Cicada albă meliferă, ploșnița brună marmorată, ploșnița verde, musca mediteraneană a fructelor sunt dăunători care au păstruns în România în ultimii 10 ani.

    “Presiunea de infestare și presiunea de infecție în livezile noastre continuă să fie ridicată. Este important ca fermierii noștri să fie în permanență printre pomi, să monitorizeze starea fitosanitară și, în momentul în care găsesc primul semnal, primul semn de atac, să informeze specialiștii, să informeze specialiștii Bayer, să ne informeze pe noi, pe cei de la catedrele de specialitate de la facultățile de horticultură din țară, ca să putem recomanda și să putem lua în scurt timp cele mai bune măsuri”, a spus Florin Stănică.

    Constantin Gheorghiu, Director de Vânzări pe zona de Sud-Vest, a detaliat 3 dintre marile provocări din ultimii ani, care afectează și zona de horticultură: problemele climatice, adaptarea portofoliului la noile specii pomicole și oferirea de tehnologii personalizate și integrate fermierilor. ” Trebuie să schimbăm tunul cu pușca cu lunetă. Asta înseamnă că trebuie să venim cu produse care să țintească insectele și să protejeze entomofauna utilă. Trebuie să combatem doar acele insecte dăunătoare”, a declarat Constantin Gheorghiu.

    Dincolo de colaborarea cu Bayer, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București are o experiență de 30 de ani de diversificare a speciilor noi de pomi și arbuști, preatabili pentru România. Profesorul Florin Stănică, care este și Prorector în cadrul USAMV, a explicat care sunt avantajele aducerii pe piață a unor specii noi. Printre acestea, producțiile de nișă care pot fi valorificate la prețuri ridicate, rezistența la boli și dăunători, crearea unor fructe cu proprietăți nutraceutice deosebite (așa-numitele super fructe), reducerea riscurilor create de monocultură.

    Compania Bayer este pregătită pentru anul 2021 și pentru provocările din fermele horticole. Echipele de vânzare din cadrul Bayer vor aduce în ferme toate cunoștințele necesare pentru ca agricultorii să aibă parte de cele mai bune soluții la problemele apărute în acest an. ” Ce înseamnă pentru noi anul 2021? Păi, în primul rând, înseamnă o învățare a tuturor experiențelor din anul 2020, cu bune și cu rele. Și lucrul bun de care vreau să mă leg acum este faptul că am învățat împreună și vom continua să învățăm împreună la bine și la greu. Oamenii noștri sunt deja echipați cu cataloagele Bayer pentru culturile horticole”, a dat asigurări Gabor Raviczki, Director de Marketing Bayer Crop Science România, Bulgaria și Republica Moldova, care a oferit și o altă veste bună: tradiționala Arenă de la Domnești ar putea avea loc anul acesta chiar în fermă.

    Cataloagele Bayer pentru culturile horticole cuprind nu mai puțin de 24 de produse. Dintre acestea, 12 sunt fungicide, 4 insectide, 2 erbicide, iar 6 sunt insecto-fungicide sintetizate biologic. Movento, Luna Care, Luna Sensation, Sivanto Prime, Serenade și Requiem Prime sunt printre produsele care i-au ajutat și îi vor ajuta pe horticultorii români să combată cu succes bolile și dăunătorii din livezile pe care le-au înființat.

    Finalul Bayer Expert Forum Horticultură 2021 a revenit ședinței de Q&A. Fiecare specialist Bayer a primit câte o întrebare de la fermierii interesați de soluțiile companiei pentru acest an. ”Vom reuși să răspundem tuturor cerințelor și tendințelor. Suntem pregătiți pentru horticultura și pomicultura convențională, dar și ecologică. Vrem să fim alături de fiecare tip de fermier”, a spus Gabor Raviczki.

    “A reuși să asiguri un program de protecție necesită un bagaj de cunoștințe larg și să îmbini cunoștințele tehnice cu cele practice. Noi avem această echipă specializată, care cunoaște specificul, problemele și cunoștintele tehnice”, a completat Mihai Gheorghe, Director Comercial Bayer România și Republica Moldova.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Plata despăgubirilor de secetă – informații de ultimă oră pentru fermieri Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!