• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Adeverința ANZ pentru subvenția SCZ ovine: acte necesare, termen depunere APIA

  Roxana Dobre -

  Adeverința ANZ pentru subvenția SCZ ovine este obligatorie pentru ca fermierii să dovedească raportul dintre oi-femelă și berbeci cu origine. Documentul ANZ se eliberează în baza unor acte prezentate de fermier și trebuie depus la APIA până pe 1 septembrie.

  Condițiile obligatorii pentru subvenția plătită din bugetul de stat pe cap de oaie, în 2021. Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) anunță că și în acest an oierii au nevoie de adeverința eliberată de Birourile Județene/Oficiile Județene ale ANZ, care să confirme respectarea raportului de sexe de un berbec la 35 de ovine. Documentul trebuie depus până la 1 septembrie la dosarul pentru subvenții înregistrat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în 2021.

  Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) pentru ovine se solicită în 2021 de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între 150 și 500 de capete de femele ovine și/sau berbeci, inclusiv pe beneficiar, cu excepția celor din UAT-urile din zona montană definită în anexa 8.2 „Lista zonelor eligibile MIO, Ml 1, M13” a Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020, aprobat prin Decizia Comisiei C (2015) 3508/26.05.2015 publicată pe site-ul www.madr.ro, „Informare Măsuri de Mediu și Climă PNDR 2014-2020”, „Ghid-informativ-MMC-zone eligibile.xlsx”, pentru care se solicită SCZ pentru un efectiv cuprins intre 60 și 500 de capete femele ovine și/sau berbeci inclusiv pe beneficiar.

  Acte necesare pentru adeverința ANZ

  ANZ face precizări privind documentele justificative depuse de crescător la BJ/OJZ-uri. Î

  Potrivit procedurii operaționale privind eliberarea adeverințelor făcute publice pe 15 aprilie de ANZ, pe site-ul propriu, crescătorul depune la BJ/OJZ următoarele documente:

  – cerere pentru eliberarea adeverinței care confirmă îndeplinirea condițiilor pentru femele ovine/caprine neînscrise/neînregistrate într-un registru genealogic, pentru care solicit SCZ;
  – copie după pagina/paginile din Cererea Unică de Plată în care sunt listate animalele pentru care solicită SCZ;
  – extras RNE din care să rezulte că animalele pentru care solicită SCZ erau identificate și înregistrate în RNE la data depunerii cererii unice de plată;
  – formular de mișcare, eliberat cu 3 zile înainte de depunerea cererii la BJ/OJZ, pentru berbecii/țapii care nu au fost înregistrați și nu apar în extrasul RNE;
  – copie după certificatele zootehnice sau certificatele de origine ale berbecilor/țapilor, însotite de originale pentru verificarea conformității;
  – documentele menționate pot fi transmise la BJ/OJZ și online.

  ANZ: persoanele care pot elibera adeverința pentru APIA

  ANZ a publicat pe site-ul propriu o listă a persoanelor desemnate pentru eliberarea documentelor justificative, în vederea completării și eliberării adeverințelor. Conform ANZ, personalul desemnat efectuează următoarele activități:

  Lista persoanelor desemnate de ANZ o regăsiți mai jos, pe județe:

  Reamintim că Sprijinul cuplat zootehnic este cea mai importantă subvenție pe care o poate încasa, per cap de animal, un fermier care crește ovine. Această subvenție se plătește anual de către APIA în baza unei cereri unice de plată și documentelor justificative privind existența animalelor în fermă sau adeverințele eliberate de asociații, care atestă că animalele sunt înscrise într-un Registru Genealogic. Documentele specifice pentru SCZ ovine sunt:

  În Campania 2020, SCZ pentru ovine au avut un cuantum de 17, 92 de euro/cap de animal. Subvenția se calculează conform plafonului aprobat anual de Guvern care se împarte la numărul de capete eligibile.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvențiile APIA – în pericol! În loc de 195 euro/ha, fermierii ar putea primi doar 120 euro/ha! Fermier condamnat la închisoare după ce a cerut subvenții APIA cu contracte de arendă false! Legumicultorii spanioli care trimit roșii în România au anunțat că sunt „pe marginea prăpastiei”!

  Ultimele știri

  Dan Pănescu, Asociația Forța Fermierilor: ”Adrian Chesnoiu este printre puținii oameni care pot să scoată agricultura din criza în care a intrat!” Florin Platon, Asociația Forța Fermierilor: Adrian Chesnoiu este omul care poate scrie politici agricole sustenabile pentru fermieri! DNA: 12 crescători și medici veterinari, trimiși în judecată pentru falsificarea certificatelor de origine la ovine