• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Venituri suplimentare pentru fermierii români! Iată cum le poți obține

    agrointeligenta.ro -

    E greu să fii fermier dacă nu faci asta din pasiune – obstacole sunt la tot pasul, iar în spatele fiecărei satisfacții se află multe ore de muncă în condiții extrem de dificile. Și totuși, pasiunea nu este de ajuns. Pentru a reuși să te menții și să te dezvolți, este nevoie mai ales de bani și orice sursă în plus este binevenită. Practic, doar așa se poate construi o afacere care să meargă mai departe, către generațiile viitoare.

    Rămâne loc și de vești bune. Fermierii români au acum șansa de a obține venituri suplimentare prin vânzarea paielor de cereale. Oferta vine din partea Clariant, o companie elvețiană de tradiție, ce construiește lângă Craiova, în comuna Podari din județul Dolj, o fabrică de etanol celulozic la scară comercială unde materia primă este chiar aceasta: paiele de cereale! Nu mai puțin de 250.000 de tone vor fi necesare în fiecare an, pentru ca producția să meargă la capacitate maximă. Așadar, orice fermier poate deveni furnizor!

    Bani în plus, dar nu numai

    Care sunt avantajele colaborării cu Clariant? În primul rând, veniturile suplimentare sunt obținute în mod accesibil, pentru că paiele rezultă în mod firesc, în urma recoltării cerealelor. Apoi, vorbim despre flexibilitate: fermierii sunt cei care aleg suprafața contractată, dar și gradul de implicare în lanțul de aprovizionare al companiei. Asta înseamnă că se poate asigura simpla furnizare de paie, dar se poate opta și pentru alte servicii, precum balotarea, încărcarea, transportul și depozitarea. La final, este vorba despre mediu și despre acel gând către generațiile viitoare: recoltarea se face într-un mod sustenabil, rămânând suficientă masă vegetală pentru a fi încorporată în sol, iar prin curățarea câmpurilor se reduce și riscul transmiterii bolilor de la o cultură la alta.

    “Din 2018, atunci când am început să construim lanțul de aprovizionare pentru fabrica sunliquid® din Podari, ne-am dorit să venim în întâmpinarea fermierilor cu o ofertă atractivă, care să le dea încredere și stabilitate pe termen lung. Faptul că la ora actuală avem peste 300 de parteneri este un semnal încurajator. Îi invit pe toți cei interesați să ne contacteze și să afle mai multe despre beneficiile pe care le aduce colaborarea cu Clariant”, precizează Paul Popescu, Manager de achiziții materii prime și logistică în cadrul companiei.

    Experiența bună de lucru i-a convins pe unii furnizori să pună în joc mai multe resurse și, de la an la an, să aloce suprafețe de teren mai mari sau să preia și alte servicii față de cele contractate inițial. Iată că oportunități există și așteaptă să fie valorificate!

    Cum poți deveni partener Clariant?

    Echipa de achiziții materii prime și logistică este gata să ofere celor interesați toate informațiile necesare. Astfel, mai multe detalii despre oferta Clariant și oportunitățile de afaceri pot fi obținute la numărul de telefon 0720 067 001 sau pe www.clariant.com/dragi-fermieri.

    Bine de știut – colaborarea se realizează în baza unor contracte multianuale.

    Clariant construiește în prezent la Podari, lângă Craiova o fabrică la scară comercială pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole, pe baza tehnologiei sunliquid®, deținută de către companie. Odată devenită operațională, unitatea va prelucra anual aproximativ 250.000 tone de paie, pentru a produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi combinat cu ușurință în combustibilii convenționali, pentru a fi utilizat în infrastructura auto actuală.


    Te-ar mai putea interesa

    Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an