• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum îi asigura Adrian Oros pe fermieri că vor primi despăgubirile de secetă! – VIDEO

  agrointeligenta.ro -

  Ministrul” Agriculturii a votat împotriva agricultorilor români, anunță Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, la finele zilei în care, în amendamentul pentru plata despăgubirilor de secetă a fost respins la votul din comisii cu un vot la muchie, decis chiar de ministrul în funcție, senatorul Adrian Oros. În campania electorală, același ministru Oros îi asigura pe fermieri că vor încasa despăgubirile la culturile de primăvară la începutul acestui an.

  Iată, integral, mesajul publicat de Adrian Chesnoiu pe pagina sa de Facebook:

  Cel care ar trebui să apere interesele agriculturii românești, să susțină munca fermierilor români, prin intermediul căreia România s-ar poziționa ca o forță printre țările Europei, ne-a demonstrat încă o dată că în fața interesului politic nu mai există nimic. Senatorul Adrian Oros – pentru mine și fermieri nu mai poate fi considerat ministrul Agriculturii – a votat împotriva amendamentului depus la Legea Bugetului pentru acordarea despăgubirilor pentru secetă.

  Practic, senatorul PNL Adrian OROS, susținut de parlamentarii coaliției de guvernare, a votat astăzi pentru falimentarea a zeci de mii de fermieri români.

  PNL-USR+ pun cruce producției agricole autohtone, lăsând securitatea alimentară a românilor la mâna importatorilor.

  România, una din puținele țări care are capacitatea de a-și asigura din resurse interne necesarul de alimente, în perioade de criză, devine astfel, sub guvernarea PNL-USR+, dependentă de țări pentru care era, nu demult, exportator constant de produse agroalimentare.

  Nu mai vorbim de gustul amar al minciunilor si promisiunilor electorale, prin care senatorul Adrian OROS alături de ceilalți lideri PNL, și-au asigurat voturile pe 6 decembrie!

  Conducerea PSD, dar și toți colegii mei deputați și senatori, am înțeles cât de important este acest amendament pentru fermieri și am sperat, că dincolo de culoarea politică, toți înțelegem că fără susținere distrugem agricultura și agricultorii români.

  Au înțeles-o și parlamentarii AUR care au votat pentru acest amendament, au înțeles și alți 4 parlamentari ai Puterii, care s-au abținut, dar nu a înțeles-o cel care se vrea a fi “ministrul Agriculturii”!

  Rezultatul votului a fost: 21 pentru ( PSD +AUR), 21 împotrivă (PNL, USR+, UDMR), 4 abțineri (PNL, USR+). Dar sunt convins că dacă senatorul Adrian OROS ar fi ieșit din logica absurdă a interesului său de partid și ar fi votat ca ministru al Agriculturii, atunci și alți parlamentari ai puterii ar fi votat pentru interesele fermierilor!

  Poate se va răzgândi la ședința de plen și va realiza că a vota împotriva fermierilor, ale căror interese le reprezintă, echivalează cu o crimă împotriva familiei sale!

  Pentru că da, domnule OROS, fermierii ar trebui să fie familia dumneavoastră, nu interesul de partid!

  Poate azi v-ati salvat scaunul de ministru, dar v-ați pierdut definitiv funcția de “MINISTRU AL AGRICULTURII”!

  Aveți timp să reflectați până marți, când le puteți cere colegilor dumneavoastră de coaliție, de la tribuna Parlamentului României, să voteze amendamentul pentru despăgubiri!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Zucchini, dovlecei şi plăcintar BIO, made in România Ferma de familie ajunsă în anul 2021. Luptele fermierului Florin Platon, răzeșul care lucrează terenul bătăliei de la Podul Înalt Asociație de fermieri: ”Domnule Oros, faceți ceva pentru noi sau vă dați demisia!?!”

  Ultimele știri

  UE nu sprijină financiar transportul de animale vii și recomandă abatoarele de fermă Carmen Avram: ”Domnul ministru Oros, nemaivăzutul, a fost prins cu 3 minciuni” Ministrul Adrian Oros, întâlnire cu Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, David Muniz