• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvențiile APIA deblocate la plată din bugetul de stat pe 2021!

  agrointeligenta.ro -

  Subvențiile pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le poate debloca după promulgarea Legii bugetului de stat și publicarea actului normativ în Monitorul Oficial de aseară, în data de 8 martie. Fermierii urmează să beneficieze de schemele de plăți care se achită de la bugetul de stat, pe această listă aflându-se mai ales ajutorul de stat pentru acciza la motorină și Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru vegetal și zootehnie.

  Ce urmează după intrarea în vigoare a bugetului de stat pe 2021

  După ce Legea bugetului de stat a fost publicată în Monitorul Oficial, sumele sunt deblocate și pot fi accesate de instituțiile statului. Procedura de plată pentru subvențiile fermierilor implică emiterea unei hotărâri de guvern cu plafoanele alocate pentru plăți, iar ulterior stabilirea cuantumurilor și plata efectivă.

  Ce subvenții se achită din bugetul de stat pe 2021

  Ajutorul de stat pentru acciza la motorina utilizată în agricultură

  Este cea mai așteptată subvenție din agricultură. APIA are de achitat acciza restantă pentru motorina utilizată de fermieri în trimestrele III și IV din anul 2020, iar sumele se achită prin centrele județene în baza cererilor depuse anul trecut.

  Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru sectorul vegetal

  Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru sectorul vegetal sunt așteptate de fermieri care vor încasa sumele aferente Campaniei APIA 2020. Nu se cunosc încă plafoanele și nici cuantumurile pe hectar, fiind estimată o scădere de minim 5% față de anul precedent, conform acordului cu Comisia Europeană.

  Cuantumurile ANT vegetal în Campania 2019, achitate din bugetul de stat pe 2020:

  Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru sectorul zootehnic

  Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru sectorul zootehnie sunt așteptate de fermieri care vor încasa sumele aferente Campaniei APIA 2020. Nu se cunosc încă plafoanele și nici cuantumurile pe hectar, fiind estimată o scădere de minim 5% față de anul precedent, conform acordului cu Comisia Europeană. În cazul ANT bovine, pentru anul în curs rămâne valabilă plata în baza datei de referință 31 ianuari 2013 pentru exploatațiile înființate anterior acestei date.

  Cuantumurile ANT zootehnie în Campania 2019, achitate din bugetul de stat pe 2020:

  Ajutorul de stat pentru creșterea animalelor

  De la bugetul de stat este susținută parțial și activitatea programelor de ameliorare și efectuarea Controalelor Oficiale ale Performanțelor. În ultimii ani, sumele alocate acestui sprijin s-au dovedit insuficiente pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, așa că diferența a fost acoperită de către asociații și membrii acestora.

  Ajutorul de minimis pentru cultura de legume

  O promisiune făcută legumicultori este lansarea în acest an a unui program de sprijin în legumicultură, pe modelul Tomata. Fermierii așteaptă că această măsură să fie tot un ajutor de minimis care să fie extins și pentru alte culturi în solar. La acest moment nu se cunosc informații concrete privind sumele alocate sau perioada de lansare a noului program.

  Alte subvenții deblocate la plată din Bugetul Național pe 2021

  Ajutorul de minimis pentru cultura de usturoi

  Cultivatorii de usturoi au fost asigurați că ajutorul de minimis pentru această cultură va fi bugetat și în 2021. Este nevoie de o hotărâre de guvern pentru aprobarea plafonului alocat pentru acest sprijin în 2021.

  Ajutorul de minimis pentru creșterea raselor Bazna și Mangalița

  Crescătorii de suine din rasele Bazna și Mangalița au fost asigurați că ajutorul de minimis pentru aceste două rase va fi bugetat și în 2021. Este nevoie de o hotărâre de guvern pentru aprobarea plafonului alocat pentru acest sprijin în 2021.

  Ajutoarele de stat pentru sectoarele de creștere a păsărilor și porcilor

  Există legislație aprobată în Parlamentul României pentru aceste ajutoare de stat care au fost mereu amânate. Crescătorii speră că în acest an se vor face pași semnificativi pentru deblocarea celor două scheme de sprijin cu bugetare de la stat.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția-ecoschemă de 60 euro/hectar, în noul PNS: condiții, suprafețe eligibile Termenul la care crescătorii de bovine află dacă intră la plata avansului pe cap de animal MADR lansează programul ”De trei ori subvenția APIA” pentru a-i ajuta pe fermierii afectați de secetă

  Ultimele știri

  Garda de Mediu le răspunde celor deranjați de mirosul provenit de la fertilizările cu gunoi de grajd Emiratele Arabe Unite încep să-și producă propriile furaje în sere hidroponice Soiul de roșii Marmande: productivitate, rezistență la boli și dăunători