• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  O nouă lege pentru vânzarea terenurilor! PSD: ”Ministrul Oros ne vinde pământurile latifundiarilor străini!”

  Ramona Dascălu -

  Acuzații dure la adresa ministrului Agriculturii Adrian Oros! Marcel Ciolacu, președintele PSD, cataloghează drept „un nou jaf naţional al coaliţiei de dreapta” propunerea legislativă iniţiată de un grup de senatori PNL – printre care și ministrul Adrian Oros, USR PLUS și UDMR pentru modificarea Legii privind vânzarea terenurilor agricole 175/2020. Mai mult, și Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, susține că această propunere de modificare a legii privind vânzarea terenurilor agricole 175/2020 inițiată de actualul ministru al Agriculturii Adrian Oros nu urmărește altceva decât să îngreuneze achiziția de terenuri de către tinerii români care vor să facă agricultură și de către fermierii care desfășoară activitatea agricolă în România.

  Marcel Ciolacu susține într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook că prin legislația adoptată anul trecut, care a intrat în vigoare la începutul acestui an, s-a împiedicat vânzarea terenului agricol al României către străini, iar acum se încearcă din nou vânzarea pământului românesc, printr-un proiect de lege depus la Senat, de către 61 de deputați și senatori, printre care se numără și ministrul Agriculturii Adrian Oros.

  ”Un nou jaf național al coaliției de dreapta: vânzarea pământului agricol românesc! 100 de miliarde de euro – atât este valoarea terenului agricol al României. Prin legislaţia adoptată anul trecut, în acord cu legislaţia europeană, i-am împiedicat să mai vândă aceste terenuri străinilor. Pentru a proteja atât fermierii, cât şi statul român, în condiţiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor! Ce fac ei acum?! 61 de deputaţi şi senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc! Concret, dispar condiţiile privind domiciliul şi rezidenţa, dar – mai ales – dispar şi interdicţiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor. Asta e reforma lor!„, a arătat Marcel Ciolacu, într-o postare publicată luni, 15 martie, pe pagina sa de Facebook.

  Adrian Chesnoiu: Ministrul Oros ne vinde pământurile latifundiarilor străini

  Președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților Adrian Chesnoiu crede că prin această inițiativă legislativă inițiată de cei de la putere, Legea 175/2020 va fi golită de conținut, favorizându-se astfel specula cu terenuri extravilane în avantajul străinilor cu bani.

  ”O nouă mișcare antinaționalistă, anti-români, este inițiată de ministrul agriculturii Adrian Oros prin propunerea de modificare a Legii privind vânzarea terenurilor agricole 175/2020. Astfel, noua propunere a coaliției PNL – USR+ va face mult mai dificilă achiziția de terenuri de către tinerii români care vor să facă agricultură, de către fermierii care desfășoară activitatea agricolă în România și de către cei care locuiesc efectiv pe teritoriul țării, produc hrană pentru români și nu achiziționează teren doar pentru speculă. Sub forma actuală promovată de Coaliția de Dreapta, Legea 175/2020 va fi golită de conținut, favorizând specula cu terenuri extravilane în avantajul străinilor cu bani, subvenționați de guvernele acestora, precum și a fondurilor de investiții finanțate din străinătate. Legea 175/2020 a fost dezbătută timp de 2 ani cu fermierii români și reprezentanții acestora și a fost elaborată tocmai la solicitarea lor de înăsprire a condițiilor de cumpărare a terenurilor agricole de către cei care nu locuiesc și nu lucrează terenurile agricole în țara noastră.Legea PSD a fost făcută pentru fermierii români, pentru tinerii care vor să facă agricultură și pentru instituțiile de cercetare din România.

  Spre deosebire, propunerile Monstruoasei Coaliții de Dreapta vor îngropa fermierii români:

  Ne mai trebuie oare alte dovezi pentru a înțelege că Adrian Oros nu este ministrul agriculturii românești, ci doar o biată unealtă a unor interese meschine?!”, se întreabă retoric Adrian Chesnoiu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

  Un grup de parlamentari PNL, USR şi UDMR au depus la Senat o propunere legislativă pentru completarea Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole şi a Legii 268/2001 privind privatizarea societăţilor ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă. Prin proiectul depus iniţiatorii vizează „realizarea scopului fundamental al Legii 17/2014 acela al comasării terenurilor agricole (…), clarificarea termenilor neclari sau contradictorii din legislaţia în vigoare, eliminarea barierelor birocratice ridicate de modificările din 2020 prin simplificarea procedurilor, clarificarea claselor de preemptori, diminuarea amenzilor prevăzute pentru sancţionarea contravenţiilor astfel încât acestea să poată fi dispuse de către instituţiile cu competenţe în acest domeniu”.

  Proiectul inițiat pentru modificarea legislației privind vânzarea terenurilor este disponibil AICI.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Economistul Cristian Păun – 5 lecții pentru fermierii care vor să vândă la un preț mai bun!

  Ultimele știri

  Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!” Avans APIA 2021. Sumele pe hectar și pe cap de animal care intră la plată de luna viitoare! OUG aprobată de Guvern! Reguli noi pentru românii care încasează ajutoare sociale!