• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Familia Nicolescu le livrează bucureștenilor legume sănătoase, proaspăt culese din solar și din grădină!

    Ramona Dascălu -

    O familie care cultivă legume a reușit să își câștige și să își fidelizeze clienții cu ajutorul livrărilor la domiciliu și a calității pe care o oferă. Deloc de neglijat, faptul că legumele sunt cultivate cât mai natural – lucru indicat și de testarea lor cu un aparat Greentest Eco, îi ajută pe soții Nicolescu și pe fiica lor, Mădălina – căsătorită Chiriță, să aibă comenzi multe și să facă cu greu față cererilor de legume proaspete.

    Ferma de legume a familiei Nicolescu este localizată în Băleni, județul Dâmbovița, iar legumele de sezon sunt livrate de către Mădălina Chiriță – care se ocupă cu parte de vânzări, în timp ce părinții ei sunt cei care fac cea mai mare parte din munca de producție. Livrările la domiciliu le-au demarat anul trecut, în plină pandemie, când în piață nu mai veneau clienți.

    ”Părinții mei fac legumicultură de când se știu, au atestat de producător. De obicei, ei vindeau în piața Progresul, din București, dar odată cu venirea pandemiei, primăvara trecută, când s-au închis piețele, m-am gândit cum să-i ajut și așa mi-a venit ideea să vând produsele la vecini. Prin intermediul Facebook-ului, am postat anunțuri în toate grupurile din care făceam eu parte, apoi, cei care au cumpărat de la noi ne-au recomandat mai departe la prietenii lor și așa am ajuns să avem o bază de clienți care comandă constant produsele noastre”, a declarat Mădălina Chiriță pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    Acum, legumicultorii din Băleni livrează către bucureșteni produse de sezon, precum ridichi, ceapă verde, salată, spanac sau usturoi verde. ”Cultivăm legume pe o suprafață de două hectare, părinții mei se ocupă în general cu producția și din când în când mai angajează, dacă găsesc, zilieri. Dacă se întâmplă să avem o solicitare de un produs pe care noi nu îl avem, mai apelăm și la finii noștri sau la bunici, care se ocupă tot cu cultivarea legumelor, în Băleni. Momentan avem în solarii produse sezoniere, verdețuri, ridichi, ceapă verde, salată, usturoi verde, spanac. După ce o să recoltăm ridichile, pe același teren o să plantăm roșiile. Folosim doar îngrășăminte naturale”, ne-a spus fiica producătorilor din Băleni, care se ocupă cu partea de promovare a produselor, precum și cu transportul acestora către clienți.

    Cum iarna a fost una blândă, producătorii din Dâmbovița au reușit să livreze legume către clienți pe tot parcursul sezonului rece.  ”Solariile nu sunt încălzite, dar în această iarnă, vremea fiind prielnică, am avut mereu ridichi și salată. Am livrat din două în două săptămâni”.

    Trebuie precizat că toate legumele care ajung la consumatori, sunt culese în ziua precedentă livrării.

    De asemenea, pe lângă verdețuri și produse de sezon, aceștia mai livrează către clienți și legume specifice toamnei, cum ar fi morcovi, țelină sau cartofi, care au fost păstrate în condiții adecvate pe parcursul iernii. ”Noi le putem putem livra oamenilor și morcovi, țelină, ceapă, cartofi, adică o gamă largă de legume de astă toamnă, păstrate pe durata iernii”.

    Legumele din Băleni pot ajunge la oricine locuiește în București, precum și în toate localitățile din județul Ilfov, cu condiția ca comanda minimă să fie de 50 de lei. ”Inițial, am livrat în sectorul 6, din Capitală și Chiajna, iar acum livrăm în tot Bucureștiul și în toate localitățile din Ilfov. Comanda minimă este de 50 de lei, ca să ne asigurăm că ne acoperim costul de transport, indiferent că livrăm în București sau în localitățile de lângă. Deci, la noi transportul este gratuit, nu percepem niciun ban, poate și asta contează foarte mult. Noi nu dorim să ne îmbogățim de pe urma legumelor, ci să avem un trai decent. Și de obicei oamenii nu comandă doar de 50 lei, ci de mai mult”, a dezvăluit Mădălina Chiriță.

    În general, clienții fideli, care comandă din două în două săptămâni legume proaspete sunt familiile cu copii. ”Piața țintă către care ne îndreptăm sunt familiile cu copii, mamele care acordă o importanță deosebită alimentației copiilor. Avem clienți care își comandă de fiecare dată, adică noi suntem principala lor sursă de aprovizionare cu legume”.

    Mai nou, producătoarea din Băleni s-a gândit să le ofere celor interesați și coșuri cu legume. Astfel, există varianta achiziționării coșului cu verdeață, la un preț de 50 de lei, sau a coșului mixt, la un preț de 150 de lei. ”Ne-am gândit ca începând de la următoarea livrare să le dau clienților posibilitatea de a-și alege un coș prestabilit de noi și surprinzător, a prins foarte bine. Deja pentru sâmbăta care urmează, nu mai avem capacitate de livrare întrucât am primit foarte multe comenzi, și am hotărât să livrăm și duminica”.

    Prețurile nu sunt ținute la secret, ci din contră, pe pagina de Facebook Legume gustoase și sănătoase, fiecare produs care poate fi livrat are în dreptul lui și costul aferent, astfel:

    Comenzile de legume pot fi plasate prin completarea formularului de aici: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSd0bjcN…/viewform sau prin mesaj, pe pagina de Facebook Legume gustoase și sănătoase


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA

    Ultimele știri

    Acordul UE-Mercosur a fost semnat! COPA-COGECA: ”Ne opunem acestui acord învechit și problematic” NHR îi liniștește pe fermieri: Combinele Deutz-Fahr, în stoc. Nu sunt și nu vor fi probleme cu piesele de schimb! Orz de primăvară: fermierii pot alege două soiuri care au dat rezultate în fermele din România