• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Buruienile prezente în culturile de cereale păioase în 2021: soluții de protecție Bayer

    Adrian Radu -

    Buruienile pot avea un impact major asupra producțiilor de cereale păioase, dacă nu sunt combătute la timp. Fermierii trebuie să supravegheze culturile, pentru a nu întârzia tratamentele necesare. În sprijinul agricultorilor vine compania Bayer, care propune un portofoliu complet de erbicide.

    Produsele destinate combaterii buruienilor au fost prezentate în cadrul Bayer Expert Forum Cereale Păioase 2021, eveniment organizat împreună cu grupul Agrointeligența-BTVideo. Florin Marian, Manager soluții agronomice integrate Bayer, a arătat care sunt principalele buruieni din lanurile de cereale din România în acest an agricol.

    ”Pot fi particularități și specificități legate de aceste buruieni. Aș vrea să menționez doar câteva care cred că sunt peste tot, în toată țara, și aici mă refer la Veronica, la Turiță, la Urzica moartă, Macul roșu, Pălămida. Desigur, avem și partea aceasta de graminee, de monocotiledonate, și aici deja Bromusul sau Obsiga este deja prezent în câmp, Iarba vântului sau Odosul sau Ovăzul sălbatic”, a explicat Florin Marian.

    O altă buruiană extrem de periculoasă, apărută de 10 ani în țara noastră, este Vulpia myuros. Bayer are însă soluții dedicate pentru graminee, cea mai nouă fiind reprezentată de produsul Atlantis Flex.

    ”Are în componență două substanțe active, mesosulfuron și propoxi-carbazon, care acționează complementar, dar și un safener, care face ca acest produs să fie mult mai prietenos cu cultura și să asigure o selectivitate față de culturile omologate. Are un efect de lungă durată, se translocă față de alte produse foarte repede în plantă, este luat atât radicular, cât și foliar, și planta își oprește imediat creșterea, iar simptomele vizibile sunt la câteva zile de la aplicarea acestui produs, buruienile fiind distruse complet în 4 sau 6 săptămâni, în funcție de condițiile pe care le avem în zonele respective”, a completat Constantin Gheorghiu, Director de vânzări din regiunea de Sud-Vest Bayer.

    Atlantis Flex combate peste 40 de graminee din câmpurile de cereale păioase, printre care Bromus, Apera, Avena, dar și unele dicotile. Aplicarea acestui produs în amestec cu Sekator Progress duce la curățarea completă a terenurilor, acest efect fiind determinat de testările specialiștilor Bayer.

    Pentru tratamentul 1 la cereale păioase, Bayer are în portofoliu erbicidul Sekator Progress, un produs cu două substanțe active și un safener și care este preluat foliar în primele două ore de la aplicare. Un punct-forte ale Sekator Progress este formularea OD (dispersie în ulei), care mărește aderența și viteza de penetrare în frunze. Recomandarea Bayer este aplicarea acestui erbicid când afară sunt cel puțin 5 grade Celsius.

    “O atenție deosebită o acordă compania Bayer pentru controlul buruienilor graminee în cultura de cereale. Pe lângă Atlantis Flex, avem și erbicidul Hussar ActivPlus. Sunt două produse care au acțiune foliară, preluare foliară și, de asemenea, cu efect de lungă durată, efect la sol și controlează și valurile noi de buruieni apărute după aplicarea produselor. Sunt erbicide selective, care nu influențează cu nimic potențialul de producție al soiurilor cultivate”, a declarat Mihai Gheorghe, Director comercial Bayer România și Republica Moldova.

    Toate caracteristicile erbicidelor din portofoliul Bayer, cu dozele de aplicare recomandate, pot fi găsite pe site-ul www.cropscience.bayer.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA