• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CREȘTEM ROMÂNIA BIO 2021: Fermierii se pot înscrie în programul CARREFOUR până pe 30 aprilie!

    agrointeligenta.ro -

    Carrefour România a lansat cea de-a treia ediție a programului „Creștem România BIO”, o mișcare națională de susținere a agriculturii sustenabile și de încurajare a obiceiurilor sănătoase de consum, având la bază produsele bio.

    În cadrul programului „Creștem România BIO”, producătorii care dețin în proprietate o suprafață minimă cultivată de 2.000 mp de sere sau solarii, sau de 2 ha pentru culturi în câmp deschis, se pot înscrie între 1 și 30 aprilie. Aceasta este prima și cea mai amplă inițiativă prin care Carrefour investește în dezvoltarea unei agriculturi locale curate și în următoarea generație de cultivatori români cu certificare ecologică. Programul este implementat în parteneriat cu Ecocert, organism care asigură serviciile de certificare a producției agricole, atestând conformitatea produselor cu standardele ecologice.

    Perioada de încriere: 1-30 aprilie

    Potrivit sursei citate, în acest an, producătorii interesați de conversia la agricultura ecologică sau care au început deja procesul de conversie se pot înscrie pe https://crestemromaniabio.ro în intervalul 1-30 aprilie. Formularul, precum și criteriile de eligibilitate pentru ediția 2021 sunt disponibile pe pagina https://crestemromaniabio.ro/aplica-acum.

    „Ambiția Comisiei Europene este ca până în 2030 suprafețele ocupate de culturi organice să reprezinte cel puțin 25% din totalul celor aflate în exploatare la nivelul întregii Uniuni. În România, doar 1,53% din suprafețele destinate agriculturii sunt astăzi exploatate ecologic, alte 1,33% fiind în proces de conversie, potrivit Eurostat. Este un context european și național care ne dă toate motivele să continuăm «Creștem România BIO» ca demers strategic prin care punem umărul la crearea unor noi standarde în agricultură și la întărirea ecosistemului de producători, organisme de certificare și consumatori. Din agricultura bio avem cu toții de câștigat: mediul este mai bine protejat, consumatorii au acces la alimente mai bune și mai sănătoase, iar producătorii primesc un sprijin prețios pentru a obține certificarea – un proces adesea anevoios, ce necesită timp și resurse pe care majoritatea nu le au. Iar acest program continuă pentru că suntem convinși că viitorul este despre o hrană mai bună pentru toți și un mediu mai sănătos”, spune Anca Damour, Executive Board Member Carrefour România.

    Beneficiile producătorilor, viitori parteneri Carrefour:

    Ce criterii trebuie să respecte fermierii

    Orice producător își poate depune candidatura dacă îndeplinește câteva condiții:

    Programul este deschis inclusiv producătorilor care au început deja procesul de conversie.

    În primii doi ani de funcționare, 2019 și 2020, în program s-au înscris peste 600 de fermieri locali. O parte din ei au început încă de anul trecut să le ofere clienților magazinelor Carrefour produse proaspete – legume și fructe – provenite din culturi aflate în proces de conversie. Și în acest an, în funcție de sezon, clienții vor găsi pe rafturi: salată verde, ceapă, roșii, dovlecei, zucchini, ardei, castraveți, zmeură, mure, pepene verde și galben, morcovi, cartofi albi și mov, alune de pădure, mere, verdeață, usturoi verde, plante aromatice, toate purtând eticheta unică de la Carrefour “în conversie la BIO”. Anul acesta, pe rafturile Carrefour vor ajunge primele căpșune 100% bio ale primului agricultor certificat eco în cadrul acestui program.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA