• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo. Cum va fi vremea în această săptămână

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza meteo pentru săptămâna 5-11 aprilie aduce vești mai puțin bune pentru fermierii care sperau să intre în forță cu utilajele în câmp. Vestea bună este că zilele următoare vor aduce precipitațiile de care culturile agricole au nevoie la pornirea în vegetație, dar mai ales la răsărire, dacă ne referim la cele care se înființează în campania de primăvară.

    Prognoza meteo. ANM: Vremea pentru luni, 5 aprilie

    Începând de luni, 5 aprilie, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie în majoritatea zonelor.

    Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în centrul, estul şi sudul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în a doua parte a nopții în regiunile vestice și nord-vestice.

    În Carpaţii Orientali şi Meridionali, mai ales la începutul zilei, pe alocuri vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

    Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări îndeosebi ziua la munte, precum și în regiunile nord-vestice, estice și izolat în rest.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade.

    Vor fi condiţii de ceață, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumă pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Transilvania și în zonele deluroase.

    Prognoza meteo. ANM: Vremea pentru marți, 6 aprilie

    Pe parcursul zilei de marți, 6 aprilie, în vestul şi nord-vestul ţării vremea va fi deosebit de rece, cerul se va înnora şi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. În restul teritoriului, vremea se va încălzi şi va fi în general frumoasă, cu înnorări temporar accentuate în orele după-amiezii în sud-est, unde pe arii restrânse vor fi averse de ploaie şi posibil descărcări electrice.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 7 grade Celsius în Banat şi Crişana şi 18-19 grade Celsius în sudul Munteniei.

    Din orele serii, aria de nebulozitate va cuprinde treptat toate regiunile; în vestul, centrul și nordul ţării vor fi precipitaţii frecvente, moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviţă, dar şi perioade cu ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă; în regiunile sudice şi sud-estice va ploua local. Î

    n zona montană treptat vor predomina ninsorile, în extindere ca arie, iar vântul va sufla tare, în special în zona înaltă, viscolind zăpada.

    Intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în celelalte zone.

    Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 7 grade.

    Prognoza meteo. ANM: Vremea pentru miercuri, 7 aprilie

    Vremea va fi vântoasă şi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie în toate regiunile; temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 13 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -6 şi 3 grade.

    În nord, centru şi nord-est şi în zonele deluroase din restul teritoriului înnorările vor fi mai persistente şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

    În Câmpia de Vest pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar în sud-sud-est pe arii restrânse vor fi mai ales ploi.

    La munte va ninge viscolit, temporar mai abundent.

    Vântul va avea intensificări în toate zonele, în special pe parcursul zilei, cu viteze mai mari la munte, unde vor depăşi 80…100 km/h, precum şi în sudul şi estul ţării, cu rafale ce vor înregistra local peste 60…65 km/h.

    Prognoza meteo. ANM: Vremea pentru joi, 8 aprilie

    Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă; temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 12 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei.

    Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei și, local, se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase din sud și est, iar în celelalte zone vor predomina ploile.

    În partea de sud-est a teritoriului izolat vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în mare parte din țară, în special în timpul zilei, cu viteze mai mari la munte și în sud-vest. Îndeosebi în vest, nord-vest și centru, noaptea vor fi condiții de ceață și, pe alocuri, de brumă.

    Tendințe în evoluția vremii pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică (9-11 aprilie)

    Valorile termice vor crește de la o zi la alta, astfel încât vremea se va apropia de normalul perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la începutul și la sfârșitul intervalului.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till