• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza meteo. Cum va fi vremea în această săptămână

  agrointeligenta.ro -

  Prognoza meteo pentru săptămâna 5-11 aprilie aduce vești mai puțin bune pentru fermierii care sperau să intre în forță cu utilajele în câmp. Vestea bună este că zilele următoare vor aduce precipitațiile de care culturile agricole au nevoie la pornirea în vegetație, dar mai ales la răsărire, dacă ne referim la cele care se înființează în campania de primăvară.

  Prognoza meteo. ANM: Vremea pentru luni, 5 aprilie

  Începând de luni, 5 aprilie, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie în majoritatea zonelor.

  Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în centrul, estul şi sudul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în a doua parte a nopții în regiunile vestice și nord-vestice.

  În Carpaţii Orientali şi Meridionali, mai ales la începutul zilei, pe alocuri vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

  Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări îndeosebi ziua la munte, precum și în regiunile nord-vestice, estice și izolat în rest.

  Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade.

  Vor fi condiţii de ceață, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumă pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Transilvania și în zonele deluroase.

  Prognoza meteo. ANM: Vremea pentru marți, 6 aprilie

  Pe parcursul zilei de marți, 6 aprilie, în vestul şi nord-vestul ţării vremea va fi deosebit de rece, cerul se va înnora şi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. În restul teritoriului, vremea se va încălzi şi va fi în general frumoasă, cu înnorări temporar accentuate în orele după-amiezii în sud-est, unde pe arii restrânse vor fi averse de ploaie şi posibil descărcări electrice.

  Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 7 grade Celsius în Banat şi Crişana şi 18-19 grade Celsius în sudul Munteniei.

  Din orele serii, aria de nebulozitate va cuprinde treptat toate regiunile; în vestul, centrul și nordul ţării vor fi precipitaţii frecvente, moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviţă, dar şi perioade cu ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă; în regiunile sudice şi sud-estice va ploua local. Î

  n zona montană treptat vor predomina ninsorile, în extindere ca arie, iar vântul va sufla tare, în special în zona înaltă, viscolind zăpada.

  Intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în celelalte zone.

  Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 7 grade.

  Prognoza meteo. ANM: Vremea pentru miercuri, 7 aprilie

  Vremea va fi vântoasă şi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie în toate regiunile; temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 13 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -6 şi 3 grade.

  În nord, centru şi nord-est şi în zonele deluroase din restul teritoriului înnorările vor fi mai persistente şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

  În Câmpia de Vest pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar în sud-sud-est pe arii restrânse vor fi mai ales ploi.

  La munte va ninge viscolit, temporar mai abundent.

  Vântul va avea intensificări în toate zonele, în special pe parcursul zilei, cu viteze mai mari la munte, unde vor depăşi 80…100 km/h, precum şi în sudul şi estul ţării, cu rafale ce vor înregistra local peste 60…65 km/h.

  Prognoza meteo. ANM: Vremea pentru joi, 8 aprilie

  Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă; temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 12 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei.

  Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei și, local, se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase din sud și est, iar în celelalte zone vor predomina ploile.

  În partea de sud-est a teritoriului izolat vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în mare parte din țară, în special în timpul zilei, cu viteze mai mari la munte și în sud-vest. Îndeosebi în vest, nord-vest și centru, noaptea vor fi condiții de ceață și, pe alocuri, de brumă.

  Tendințe în evoluția vremii pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică (9-11 aprilie)

  Valorile termice vor crește de la o zi la alta, astfel încât vremea se va apropia de normalul perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la începutul și la sfârșitul intervalului.


  Te-ar mai putea interesa

  ANM a emis o alertă de ninsori, vânt puternic și polei în mai multe județe! Alertă meteo emisă astăzi! ANM a anunțat ninsori, lapoviță și ploi până sâmbătă, pe 4 decembrie! Vom avea zăpadă de Crăciun? Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu, despre vremea de Sărbători!

  Ultimele știri

  Polonia a lansat subvenția de 217 de euro pentru scroafele care fată minim 10 purcei Un altfel de plug. Consum de motorină redus cu 25% și o mărunțire mai bună a solului arat Subvenții APIA 2022: Dispoziție dată de ministrul Adrian Chesnoiu pentru plățile către fermieri!