• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tancurile de răcire a laptelui: cât costă și care sunt capcanele de care să te păzești la cumpărarea lor

    agrointeligenta.ro -

    Perioada de depunere a ajutorului de minimis acordat fermierilor pentru achiziția de tancuri de răcire a fost prelungită până pe 15 aprilie, iar fermierii deja se orientează pe piață ce pot cumpăra din cei 5.000 de euro pe care îi vor primi. Agrointeligența a aflat de la un producător și distribuitor de echipamente și tehnologii pentru zootehnie care sunt prețurile pieței pentru tancurile de răcire, dar și la ce capcane de pe piață trebuie să fie atente asociațiile de crescători de bovine.

    ”De la începutul anului am vândut deja șase tancuri de răcire a laptelui unor ferme mici, care nu au așteptat să vină ajutorul de minimis și au achiziționat echipamentele din resurse proprii. În condițiile noilor reglementări, mulți crescători de bovine nu își permit să aștepte până când vor veni banii de la stat”, a declarat pentru Agrointeligența Monica Zeama, director de vânzări la Inox Center.

    Prețul unui tanc de răcire a laptelui variază în funcție de capacitatea acestuia, funcțiile lui și firma producătoare. ”Cu 5.000 de euro poți cumpăra un tanc de până în 1.000 de litri. Din discuțiile avute cu fermierii care ne-au contactat deja, mulți sunt însă dispuși să opteze pentru o capacitate mai mare, atât cât are nevoie asociația lor de crescători de bovine, iar diferența – ce depășește ajutorul de minimis, să o acopere din buzunarele proprii”, ne-a mai spus reprezentantul companiei de tehnologii pentru zootehnie.

    Capacitatea tancului

    Prețul tancului lei (aprox. euro)*

    300 litri

    13.500 lei (3.000 de euro)

    500 litri

    17.300 de lei (3.844 de euro)

    650 de litri

    18.580 lei (4.128 de euro)

    800 de litri

    21.150 lei (4.700 de euro)

    1.000 de litri

    22.500 lei (5.000 de euro)

    1.500 de litri

    30.130 lei (6.695 de euro)

    2.000 de litri

    36.200 lei (8.044 euro)

    *Prețurile oferite de Inox Center includ TVA, transport și service

    tanc de racire lapteEchipa de specialiști Inox Center consideră că fermierii ce doresc să achiziționeze un tanc de răcire lapte prin programul de minimis, ar trebuie să țină cont de câteva aspecte importante pentru a evita capcanele pieței:

    1.Notorietatea firmei. Compania de la care achiziționează tancul de răcire a laptelui ar trebui să fie una care poate proba că are o oarecare experiență în domeniu. ”Sunt foarte multe societăți care au intrat pe piață cu aceste echipamente. Au apărut ca ciupercile după ploaie. Despre multe dintre ele nu se știe nimic și au anjagați fără experiență și care nu pot oferi sfaturi utile. Ca să nu mai vorbim că un distribuitor nou ar putea să comercilizeze produse de o calitate proastă, ca apoi să dispară de pe piață. Aș recomanda fermierilor să se orienteze către companii serioase, care au activat pe piață în ultimii cinci ani, cu referințe bune și clienți mulțumiți”, este sfatul Monicăi Zeama.

    2.Prețul produsului. ”Îi sfătuim pe crescătorii de bovine să pună în balanță ofertele pe care le primesc din partea distribuitorilor de tancuri și să verifice dacă sunt corecte, comparând prețul cu capacitatea tancurilor. Întotdeauna să opteze pentru cel mai bun raport preț-capacitate, ca să fie sigur că produsul pe care îl cumpără îi va fi de folos”, mai spun reprezentanții producătorului și dealerului de utilaje pentru zootehnie.

    3.Starea produsului. Utilajul să fie nou și să dețină o garanție de 24 de luni. ”În cazul unui produs second-hand, de ce mai multe ori, nu beneficiați de garanție și există riscul să nu găsiți ulterior piese de schimb în caz de nevoie”, mai spun specialiștii.

    4.Livrarea utilajului. Crescătorii de bovine trebuie să se asigure că tancul le vine în timp util. Dacă livrarea durează șase-șapte luni, o astfel de întârziere poate perturba activitatea fermei.

    5.Transportul. La cumpărarea unui tanc de răcire a laptelui, este bine să întrebați și despre modalitățile de transport. Unii distribuitori asigură transport gratuit, alții îl facilitează și vă ajută să îl instalați la fermă. Nu este o idee bună să vă gospodăriți singuri să luați tancul pe sus în mașina de la fermă, chiar dacă scutiți niște bani. Vă asumați un risc, așa că mai bine lăsați specialiștii să se ocupe de transport și instalare.

    6.Service. Orice utilaj are nevoie de revizii și, la un moment dat, de reparații. Companiile serioase au, de regulă, și servicii de service și piese de schimb – în cadrul societății sau printr-un partener. Acest aspect este important să îl știți încă de la cumpărarea tancului, pentru a nu vă trezi ulterior că nu aveți la cine să apelați pentru reparații.

    Foto: www.inoxcenter.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!