Prognoze meteo

Prognoza meteo pe trei luni dă speranțe agricultorilor. Vezi ce temperaturi și ce precipitații vor fi în regiunea ta!

Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, a realizat o estimare sezonieră pentru următoarele trei luni în țara noastă.

Pe baza acestor prognoze, Administraţia Naţională de Meteorologie, citată de Mediafax, a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii, cu un grad de realizare de aproximativ 60%.

Concluzia: vom avea temperaturi în medie, și chiar ușor peste medie, iar ploaie va fi din belșug, fără exagerări însă.

FEBRUARIE
Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în regiunile centrale şi nordice şi peste aceste medii în restul teritoriului.februarie temperaturi
Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil local excedentare în vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

februarie precipitatii

MARTIE
Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale, exceptând regiunile sud-estice şi local sudice, unde se vor situa peste normalul perioadei.

martie teperaturi
Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând sud-estul, unde se vor încadra în normele climatologice.

martie precipitatii

APRILIE
Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în sud-estul, vestul şi local în sudul ţării şi se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor.

aprilie temperaturi
Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinţă de excedent în centrul şi nordul ţării.aprilie precipitatii

Temperaturile pe umătoarele trei luni

poza  meteo

Notă: Daţi click pe imagini pentru a mări grafica


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!