• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Povestea tipic românească a unui cumpărător păcălit de un cântar sau cum a ajuns un ardei normal la greutatea-record de 500 de grame

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  O suspiciune pe care mulți clienți au avut-o privind cântărirea produselor la casă a fost întărită de o postare ce circulă zilele acestea pe Facebook. O bucureșteancă a scris pe pagina ei personală o experiență avută la un Mega Image, unde a descoperit că un singur ardei gras apărea pe bon ca având o greutate…de 550 de grame!

  Iulia M. este clienta care, duminica trecută, și-a făcut cumpărăturile la un Mega Image din zona Vitan. ”În coşul de cumpărături se găseau și câteva produse (în speţa noastră niște măsline, un castravete și o bucată ardei verde) care necesitau cântărire”, povestește Iulia. Pentru cei nefamiliarizați cu Mega Image, ea a explicat că produsele se cântăresc la casă în această rețea de magazine, iar mulți clienți, printre care și ea, nu au obiceiul de a verifica bonul. ”Nu-mi pun problema că cineva înşeală pe altcineva, plec de la buna credinţă a celuilalt”, își justifică Iulia gestul pe care cei mai mulți cleinți îl au.

  ”Ajung în fața vânzătorului, începe scanarea și cântărirea produselor, toate bune până când, întamplător, în timp ce vânzătorul bătea de zor, îmi atrage atenția că ardeiul meu (unul singur) cântărea 550 de grame. Cer să mai fie cântărit o dată: 282 de grame. Solicit o recântărire și a celorlalte două produse (măsline şi castravete) de fiecare dată apărea altceva, în concluzie cer stornarea tuturor produselor cântărite”, povestește Iulia pățania. Pentru a se convinge care ste greutatea corectă, clienta a cerut și o cântărire la o altă casă. ”Rezultatele: măslinele -care iniţial aveau 778 de grame-, cântăreau, de fapt, 262 de grame, castravetele care avea 546 de grame, la cealaltă casă cântarea doar 342 de grame, iar ardeiul buclucaş de la 550 de grame, coborâse la 112 grame”, relatează bucureșteanca, făcând, ironic, o trimitere la promoțiile Mega Image: ”aşa-i „promoția: cumperi 100 de grame și plătești 500”.

  bonul mega imageBucureșteanca recunoaște că nu ar fi făcut publică pățania ei dacă, după ce a cântărit la a doua casă, nu ar fi observat că, la prima – cea cu probleme, nu s-ar fi reluat activitatea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. ”Ce credeți că făcea vânzătorul nostru? Se întorsese la lucru și se pregătea să cântărească o pungă de banane sub privirea stupefiată a lui Cosmin (însoțitorul Iuliei, n.r.) căruia nu-i venea să creadă. Abia în momentul în care ne-am arătat noi indignarea, s-a ridicat și a închis casa. Cel puţin până am plecat noi din magazin…”, a mai scris Iulia M. pe Facebook.

  Agrointeligența a contactat departamentul de comunicare al rețelei Mega Image, cerând o poziție oficială privind incidentul de la unul dintre magazinele din Vitan. Vă prezentăm răspunsul integral primit prompt (în ziua solicitării noastre) din partea unui oficial al companiei.

  ”Urmare a  incidentului semnalat ce a avut loc în magazinul Mega Image Piața Vitan, vă informăm asupra acțiunilor întreprinse de către conducerea companiei. Aceste acțiuni se înscriu în linia continuă de a deservi clienții noștri cu maximă atenție și responsabilitate.

  În acest sens, s-au vizionat înregistrările video din momentul incidentului, s-a discutat cu fiecare persoană implicată în acest incident. Vă asigurăm asupra remedierii situației și a aplicării măsurilor necesare.

  Investigațiile întreprinse au concluzionat asupra remedierii erorii tehnice accidentale înregistrate, precum și a funcționării corespunzătoare a cântarului, conform avizărilor metrologice de specialitate.

  Dorim și ținem să vă asigurăm de întregul nostru profesionalism și de deschiderea către rezolvarea acestor incidente ce pot apărea”, a răspuns pentru Agrointeligența Lorina Ghindaoanu din partea Mega Image.

  Sfatul Agrointeligența: Folosiți cântarele de probă unde să aflați exact greutatea produselor dumneavoastră înainte de a ajunge la casă. Așa puteți verifica și că ceea ce ați cântărit se regăsește, ca și cantitate, la casă și pe bonul fiscal!

  Foto: wall-street.ro, Facebook.com

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Daciana F1 de la Agrosel – ardeiul gras care face toți banii! Hibrizii SEMINIS au făcut spectacol în Ialomița. Demonstrația în câmp a reunit legumicultori și procesatori interesați de legumele care aduc profit Cultivarea ardeilor: cum poți obține recolte bogate respectând niște principii simple

  Ultimele știri

  Graficul plăților pentru subvențiile APIA în luna iunie! Centru APIA, mesaj către fermieri: Sunați la primării să ne transmită adeverințele, altfel pierdeți subvențiile! Fermier: Nu știu cum vom putea să ne achităm creditele la bănci și furnizorii de inputuri!

  Căutare în articole