• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Compania-lider din cadrul Grup Șerban Holding – finanțare de 18 milioane de lei prin EximBank

    Angelica Lefter -

    Interagroaliment SRL, liderul grupului de firme Grup Șerban Holding, a primit o finanțare de 18 milioane de lei din partea EximBank. Instituția bancară anunță că a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru pentru compania băcăuană din cadrul Grup Șerban Holding, cel mai mare jucător din domeniul producției agricole integrate din Moldova, potrivit unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Astfel, societatea a beneficiat de un credit în valoare de 18 milioane de lei, acordat cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

    ”EximBank își canalizează toate eforturile spre identificarea celor mai potrivite soluții financiare pentru companiile românești aflate în căutarea de facilități care să le ajute să depășească blocajele impuse de pandemie. La fel ca și clienții noștri, am învățat să ne adaptăm rapid și ne așteptăm ca, având și exemplul unor acorduri precum cel încheiat cu Grup Serban Holding, și alți întreprinzători să se îndrepte către noi pentru a beneficia de cele mai bune pachete de finanțare care să le asigure resurse pentru activitatea curentă sau pentru dezvoltare”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

    Interagroaliment SRL este liderul grupului de firme Grup Șerban Holding, cu activitate integrată în agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și leguminoase, creșterea păsărilor, panificație, patiserie – cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport. Potrivit informării, activitatea companiei a fost afectată de declanșarea crizei sanitare care a determinat o diminuare a cererii pentru anumite produse, în special pentru domeniul HORECA, blocaje pe lanțul de aprovizionare, precum și sincope în onorarea obligațiilor de către parteneri. De asemenea, sistarea temporară a depunerii cererilor și restanțele înregistrate în acordarea de subvenții, dar și prelungirea termenelor de plată din partea clienților au impactat predictibilitatea cash flow-ului companiei.

    ”Pandemia ne-a forțat să trecem printr-o perioadă plină de provocări, determinându-ne să căutăm în mod constant soluții într-un mediu extrem de impredictibil, însă este îmbucurător faptul că, în ciuda tuturor dificultăților, toți colegii și partenerii noștri, s-au mobilizat să ieșim cu bine din această încercare. În acest context, este de apreciat sistemul de garanţii oferit de EximBank în numele şi contul statului care nouă ne-a facilitat accesul rapid la finanţările necesare pentru capital de lucru și pentru investiții, în parteneriat cu mai multe bănci comerciale. Este o resursă extraordinară pe care companiile românești ar trebui să o exploateze la maximum, mai ales că variabilele încă persistă în economie, programul oferindu-ne stabilitatea pentru a ne focusa pe deciziile strategice. În ceea ce ne privește, acum că ne-am asigurat componenta de capital de lucru, ne putem concentra pe implementarea planului de investiții bugetat pentru acest an, de 7,5 milioane de euro, care vizează proiecte în irigaţii, capacităţi avicole şi spaţii de depozitare”, a spus Ovidiu Bucătaru, director financiar, Grup Şerban Holding.

    Interagroaliment are ca activitate principală comerțul cu cereale și legume

    Compania a fost înființată în 1994 având ca principală activitate producere pâinii și a produselor de panificație. Ulterior, activitatea s-a extins și diversificat, compania desfășurând activități de comerț cu cereale și agricultură. Comerțul cu cereale și legume reprezintă activitatea principală, compania deținând o capacitate totală de depozitare de peste 130.000 de tone în cele șapte baze din județele Bacău, Iași și Vaslui. În ceea ce privește activitatea agricolă, Interagroaliment exploatează o suprafață de peste 13.000 de hectare. În anul 2020 Interagroaliment a făcut trecerea la cultura de legume și a cultivat 240 de hectare de cartofi de consum și chips. Cartofii de consum sunt livrați către PepsiCo Romania/deținătorul mărcii de chips-uri Lay’s și către lanțurile de retail sau micilor en-gross-isti. Compania a dezvoltat un sistem de irigații pentru 600 de hectare și intenționează să extindă capacitățile de irigare, în paralel concentrându-se pe dezvoltarea legumicolă în rotație: cartofi, cereale și alte legume inclusiv sfeclă de zahăr. Societatea, care avea la finalele anului 2019 aproape 100 de angajați și afaceri de circa 220 mil. lei, este parte a Grup Șerban Holding, grup de firme dezvoltat de antreprenorul Nicolae Şerban, care a înregistrat o cifră de afaceri de circa 74 mil. euro în 2020.

    EximBank – fonduri puse la dispoziție de statul român

    EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, ce întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!