• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • INNVIGO AGRO: Fungicide recomandate la tratamentul 2 (T2) pentru producții ridicate la cereale păioase!

    Roxana Dobre -

    Specialiștii Innvigo AGRO recomandă pentru protecția grâului, dar și altor cereale să se facă o analiză atentă a stării generale fitosanitare în care se află cultură după efectuarea tratamentului 1, realizat pentru protecția bazei tulpinii. De regulă odată cu acest tratament se aplică și gama de erbicide pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate din solelel cultivate. Urmând ca ulterior, pe baza datelor colectate, să se identifice problemele existente dar în același timp și soluțiile prin care să fie eliminate riscurile de îmbolnăvire a plantelor și evitarea pierderilor de producție. În acest sezon dezvoltarea culturilor de cereale este decalată din cauza temperaturilor scăzute care afectează dezvoltarea normală a plantelor dar și evoluția patogenilor din culturi.

    Principalii agenți patogeni ce produc boli foliare la cereale (făinare, septorioză, rugini, fusarioze, etc.) debutează în prima fază de vegetație trebuies controlate prin tratamentul 1 (T1). Nu există o soluție ”panaceu universal” pentru problemele care pot să apară pe parcursul evoluției culturii, dar cu siguranță există soluții adaptate pe care le putem implementa la tratamentul 2 pentru protecția cu succes a plantelor. În contextul schimbărilor climatice întâlnim cazuri în care protecția plantelor este condusă de evoluția culturii în contextul climatic. Dacă tratamentul 1 a fost efectuat, plantele sunt protejate pentru aproximativ 2-4 săptămâni în funcție de produsele aplicate iar efectul fungicid se poate menține pe perioada întinderii paiului și chiar până în faza de burduf când este necesar să aplicăm Tratamentul 2 ( T2) .

    Principali agenți patogeni ce produc boli foliare la cereale (făinarea, septorioza, rugina, fusarioza, etc.) își încep activitatea în prima fază de vegetație și trebuie controlate prin tratamentul 1 realizat preventiv pentru reducerea presiunii de infecție, lipsa acestui tratament sau întârzierea lui în aplicare afectează nivelul de producție.

    Culturi curate prin aplicarea fungicidelor Innvigo AGRO 

    KIER 450 SC este este un fungicid modern cu 3 substanțe active, care combate cu succes întregul spectru de boli foliare datorită prezenței în formulare a substanțelor active: tebuconazol – cel mai versatil și eficient triazol cu costuri reduse, azoxistrobina care pe lângă protecție are acțiune și de stimulare a fotosintezei și difenoconazolul – triazol care mărește eficacitatea și reduce riscul apariției rezistențelor. KIER450 SC are acțiune preventivă și curativ și controlează cu succes inclusiv patogenii instalați în plantele atacate, oprindu-le complet evoluția și posibilitatea de a disemina spori și a infesta plantele învecinate. Doza de aplicare este 0,9-1 l/ha. Se poate folosi și la tratamentul 3 (T3) pentru combaterea bolilor spicului.

    METKON 100 SC este un fungicid sistemic, cu acțiune preventivă și curativă pentru combaterea bolilor care afectează baza plantei și aparatul foliar cu un control excelent pentru rugini, septorioze, pătarea brună a frunzelor de grâu și putregaiuri. Metconazolul, substanța activă din componenta produsului are în secundar o acțiune de regulator de creștere. Doza de aplicare este de 0,6 l/ha.

    MAKLER 250 SE este un fungicid cu conținut ridicat de azoxistrobină care pe lângă acțiunea de fungicid care are o eficacitate foarte ridicată împotriva bolilor foliare, are și efect fiziologice pozitiv asupra metabolismului plantei prin efectul de greening- înverzire care determină menținerea foliajului plantei verde pentru o perioadă mai îndelungată de timp, ceea ce duce la acumulări mai mari în bobul de grâu, determinând creșterea producției și intensificarea fotosintezei la nivelul întregii plante. Combate făinarea, rugina, septorioza și pătarea frunzelor de cereale în doză de 1l/ha aplicat de la perioada alungirii paiului și până după înflorit.

    ANTERO 500 EC pe bază de procloraz care are o acțiune sistemică, penetrant care eradichează infecțiile instalate și previne noi infectări. Controlează cu succes pătările în ochi ale bazei tulpinii, făinare, septorioze, alternarioze și putregaiuri în doză de 0,9 l/ha.

    DAFNE 250 EC este un fungicid sistemic pe baza de difenoconazol, un triazol care are o protecție superioară a plantelor tratate fiind un instrument eficient pentru controlul apariției rezistenței la fungicide. Combate făinarea, ruginile, pătări, sfâșierea frunzelor. Se aplică singur în doze de 0,6l/ha sau în amestec cu alte fungicide spre exemplu Dafne 250 EC 0,3l/ha + Zizan 0,4l/ha.

    ZIZAN 500 SC este un fungicid sistemic triazol consacrat cu spectru larg în combaterea agenților patogeni, care poate fi folosit pe toate perioada de producție a cerealelor de la T1 și până la T3 singur sau în amestec. Doză de aplicare este de 0,5 l/ha. La efectuarea celui de al 2-lea tratament, trebuie protejate ultimele etaje foliare și frunza stindard care sunt un element esențial pentru obținerea producției.

    După înspicarea grâului și începerea înfloritului, în condiții atmosferice de umiditatea și temperaturi ridica de 20-25 grade, riscul de apariție a fuzariozei spicelor este iminent și este indicată realizarea celui de al treilea tratament pentru protecția spicelor de cereale. Fuzarioza este cea mai păgubitoare boală a cerealelor atât prin reducerea producției, a indicilor de panificație, a MMB dar și prin prin faptul că produce o serie de micotoxine, toxice atât pentru om cât și pentru animale, depreciind astfel calitatea producției și făcând mai dificilă comercializarea recoltei. Micotoxinelor afectează: calitatea produselor de panificație (pâine, paste, malț), calitatea și palatabilitatea furajelor creând indigestii, dacă sunt folosite în hrană animalelor cât și calitatea și germinarea semințelor care provin din sole infestate.

    Portofoliul Innvigo AGRO de produse nu se limitează doar la combaterea buruienilor sau a bolilor, ci cuprinde și insecticide: DELCAPS 050 OD , DELMETROS 100 EC, APIS 200 SL, cât și regulatori de creștere INVISTER300 SL, REDUCER 510SL, REGULLO 500 EC. Aceste produse se pot utiliza cu succes pentru combaterea dăunătorilor care apar și modelarea taliei plantelor de-a lungul perioadei de vegetație.

    Achiziționând fungicidele Innvigo AGRO, beneficiați de livrarea de produs gratuit 5 sau 10% în funcție de produsele achiziționate, pe baza de Voucher 2021- prin programul de marketing care răsplătește fermierii ce utilizează produsele companiei. Pentru mai multe detalii contactați responsabilii de vânzări și partenerii companiei: https://ro.innvigo.com/oferta

    Roiban George, Director Marketing și Dezvoltare

    Innvigo AGRO


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu