• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Crescătorii de animale – subvenție suplimentară prin schemele ecologice aprobate la Bruxelles

  Angelica Lefter -

  Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European și Comisia Europeană au ajuns, prin negociatorii lor, la un acord în ceea ce privește includerea componentei de bunăstare a animalelor în schemele ecologice.

  Cu alte cuvinte, crescătorii vor primi bani în plus prin schemele ecologice, cunoscute și ca eco-scheme, care pot reprezenta un nou instrument menit să recompenseze crescătorii de animale care vor lucra mai prietenos cu mediul și vor respecta normele europene, a explicat europarlamentarul român, Dan Buda pe pagina sa de Facebook.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO redă mesajul transmis de europarlamentarul Dan Buda.

  ”Bunăstarea animalelor, componentă inclusă în schemele ecologice!

  În această seară, (n.r 10 mai), am participat la reuniunea Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, în cadrul căreia au fost prezentate informări cu privire la situația actuală a negocierilor în curs din cadrul trilogurilor în ceea ce privește Planurile strategice PAC, Regulamentul orizontal și organizarea comună a pieței.

  În octombrie anul trecut, Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune. Acest regulament a intrat în procedura triloguri, în negocierile dintre cele trei institutii importante ale UE: Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European și Comisia Europeană.

  În cadrul celui mai recent trilog, negociatorii instituțiilor europene au ajuns la un acord în ce privește includerea componentei de bunăstare a animalelor în schemele ecologice”, arată Daniel Buda.

  Oficialul european a reliefat și faptul că viitoarea Politică Agricolă Comună vă juca un rol crucial în gestionarea tranziției către un sistem alimentar durabil și în sprijinirea fermierilor europeni.

  ”Schemele ecologice sunt un nou instrument menit să recompenseze fermierii care aleg să facă un pas mai departe în ceea ce privește îngrijirea mediului și adaptarea la schimbările climatice. Viitoarea PAC vă juca un rol crucial în gestionarea tranziției către un sistem alimentar durabil și în sprijinirea fermierilor europeni. Ecosistemele vor contribui în mod semnificativ la această tranziție și la obiectivele Green Deal.

  Planurile strategice ale PAC vor pune în practică condiţionalităţi sporite, eco-scheme, servicii de consiliere agricolă, precum și măsuri și investiții agro-ecologice și climatice pentru a aborda obiectivele Pactului Verde, în special cele care decurg din Strategia ”De la Fermă la Furculiță” și Strategia pentru biodiversitate pentru 2030, dar și pentru a îndeplini obiectivele specifice climatice și de mediu ale PAC. Pentru a fi susținute de eco-scheme, practicile agricole ar trebui să acopere activitățile legate de climă, mediu, bunăstarea animalelor și rezistență la antimicrobiene”, a încheiat Daniel Buda, care a militat de fiecare dată pentru bunăstarea animalelor, neîntreruperea exportului de animale vii și recompensarea fermierilor și a transportatorilor pentru a respecta normele trasate de la Bruxelles, în ceea ce privește acest segment.

  Citiți mai multe pe FortaPAC.agrointel.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenție minimă de 117 euro/ha! Polonia a publicat deja cel al doilea draft la Planului Național Strategic Am dus tinerilor veștile despre noua PAC și în Călărași. Prima oprire, la școala din comuna Vâlcelele La Biruința, în județul Constanța, tinerii vor să urmeze un liceu agricol pentru a se specializa în agricultură

  Ultimele știri

  ANI: Pășuni comunale atribuite de consilieri locali unor membri de familie Alertă în Giurgiu: Două focare de PPA în doar 2 zile. Alte 100 de îmbolnăviri active la porci mistreți! ANM astăzi: Ploi abundente de 80 l/mp până miercuri. Județe sub alertă!