• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rețetă de îngrăşământ cu sare amară pentru roşii mai gustoase

    agrointeligenta.ro -

    Îngrăşământ cu sare amară pentru roşii mai gustoase, mai dulci. Prepararea unui fertilizant cu sare amară cu care să fertilizezi roșiile din grădină este soluția pentru a oferi plantelor aportul suplimentar de sulfat de magneziu. Roșiile fertilizate cu îngrășământul pe bază de sare amară vor avea un gust mai aromat și, în funcție de soi, vor fi și mai dulci.

    Îngrășământ cu sare amară pentru roșii – beneficii

    Beneficiile unui îngrășământ cu sare amară pentru cultura de roșii este aportul de sulfat de magneziu care ajută plantele. Sarea amară sau sarea Epsom este recunoscută ca un remediu natural pentru mai multe boli – dar poate fi utilizată cu succes și la plantele din grădină.

    Sare amară pentru fertilizarea roșiilor

    Ce este sarea amară

    Puțini știu că sarea amara nu este o sare, ci un compus mineral pur de magneziu si sulfat. Sarea Epsom sau sulfatul de magneziu este o substanță de culoare albă care retine apa, are un gust amar și este cristalină.

    Sarea amară se mai numește și sare Epsom după locul de proveniență. Ea se obține dintr-un izvor de apă minerală localizat în Epsom, Marea Britanie. Sarea se obține printr-un proces simplu de evaporare a apei minerale.

    În grădină, această sare oferă plantelor nutrienți precum magneziu și sulfat pentru a-și menține frunzele verzi și a evita îngălbenirea acestora.

    Sarea amară ca fertilizant pentru răsadurile de roșii

    Sarea amară ca fertilizant pentru răsadurile de roșii

    Sarea amară este un îngrășământ bun pentru răsadurile de roșii, fiind utilă în momentul în care de plantează răsadurile în grădină sau în solar. Se aplică 130 de grame de sare amară, prin presărare, pe o suprafață de 3 metri pătrați. Se crește cantitatea de sare în raport cu suprafața.

    Sarea amară se presară pe sol cât mai uniform și se poate lăsa să intre în pământ la udare sau se poate încorpora.

    Dacă lași sarea amară presărată, se udă solul pentru ca sulfatul de magneziu să ajungă la rădăcinile răsadurilor care se vor prinde mult mai ușor. Ca fertilizant la răsadurile de roșii, sarea amară ajută plantele să absoarbă mai repede nutrienți precum azot, fosfor și sulf.

    Cum se aplică sarea amară la cultura de roșii

    Îngrășământ de sare amară la roșii – o soluție atunci când observi că frunzele plantelor îngălbenesc ca urmare a carenței de magneziu. Fie că aplici sarea când vezi primele semne, ori preventiv, pentru a susține nutriția plantelor de tomate, se pune o lingură de sare amară la rădăcina fiecărei plante. Fertilizarea se face o dată la fiecare două săptămâni și se observă dezvoltarea plantei pentru a evita excesul de îngrășământ.

    Rețetă de îngrășământ cu sare amară pentru fertilizarea roșiilor

    Cum se prepară îngrășământul cu sare amară pentru roșii

    Prepararea îngrășământului natural cu sare amară pentru roșii se face dizolvând o lingură de sare amară într-un litru de apă. Fertilizantul pe bază de sare amară se aplică foliar și se stropesc plantele cu ajutorul unui pulverizator. Se insistă pe frunzele tomatelor.

    Fertilizarea roșiilor cu soluție de sare amară se aplică o dată la două săptămâni. Îngrășământul se pulverizează în zilele în care nu este caniculă și nu plouă.

    Sarea amară este un ajutor și la alte plante sau legume din grădină. Se poate aplica și la plantele la ghiveci unde, o dată pe săptămână, se presară sare amară în ghiveci.

    Folosește sare amară cu încredere pe gazon și în grădina pentru a ține la distanță într-un mod natural dăunătorii plantelor.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți APIA astăzi în conturi. Se achită subvenția de 100 euro/ha! 30 septembrie – termen limită la APIA pentru subvenția de 60 euro/ha Vine ciclonul în România! ANM anunță vreme rece și furtuni

    Ultimele știri

    Aplicația My Agricover îți aduce acum ONLINE și rapid finanțare prin cardul FERMIER O asociație de ciobani și-a făcut abator și magazin din fonduri proprii. Urmează un depozit de lână! Ninsoare în septembrie! Temperaturi cu minus și zăpadă de 5 centimetri