• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Care sunt cele cinci avantaje ale tratării porumbului cu AMALGEROL ESSENCE? (Partea I)

  Roxana Dobre -

  AMALGEROL ESSENCE este un biostimulent natural multifuncțional, de înaltă calitate pentru aplicare foliară la cereale, semințe oleaginoase, culturi de fructe și legume, podgorii și altele. Acțiunea sa de neegalat este cunoscută de mulți fermieri din peste 30 de țări.

  Iată principalele avantaje ale tratării porumbului cu AMALGEROL ESSENCE:

  1. AMALGEROL ESSENCE – testată în IRGR Sadovo – randamente mai mari și de calitate

  Echipa Medi Plus R demonstrează aplicarea și beneficiile produsului printr-un experiment realizat în IRGR în Sadovo la porumb. La eșantionul de control fertilizarea de bază cu azot nitrat a fost efectuată la o doză de 400 kg/ha folosind tehnologia convențională de cultivare a porumbului. Eșantionul de control a fost comparat cu o variantă în care biostimulentul AMALGEROL ESSENCE a fost aplicat de două ori în doză de 2 l/ha și o doză redusă de fertilizare cu azot – 300 kg azotat de amoniu pe ha.

  Prima aplicare a AMALGEROL ESSENCE a fost făcută în faza 3-4 a frunzei propriu-zise, iar a doua – în faza de maturare. Randamentul obținut la eșantionul de control a fost de 6,5 t/ha, iar în varianta cu utilizarea de AMALGEROL ESSENCE este de 9,1 t/ha. Creșterea este de 41%. Diferența constă în dezvoltarea plantelor și în portul lor. Există o diferență vizibilă între eșantionul de control (dreapta) și plantele tratate cu AMALGEROL ESSENCE (stânga).

  Alexander Metodiev, reprezentant de vânzări al producătorului austriac, spune că la eșantionul de control doza mai mare de fertilizare cu azot nu duce la plante mai sănătoase și mai dezvoltate, în timp ce în doza redusă de fertilizare cu azot în combinație cu dubla aplicare a AMALGEROL ESSENCE plantele sunt mai bine hrănite, mai echilibrate și mai sănătoase.

  2. AMALGEROL ESSENCE îmbunătățește acțiunea erbicidelor

  AMALGEROL ESSENCE joacă un rol cheie în combaterea buruienilor la porumb. Acest lucru este dovedit de următorul exemplu din practică: pentru comparație au fost luate două câmpuri din zona orașului Vidin, pe care porumbul a fost plantat în același timp de doi producători agricoli diferiți. În ambele câmpuri, porumbul a fost tratat pe 9 mai 2020 cu același produs de protecție a plantelor – erbicid cu substanța activă mezotrione. În cel de-al doilea câmp porumbul a fost tratat cu erbicidul în combinație cu biostimulentul AMALGEROL ESSENCE în doză de 2 l/ha.

  Rezultatele celui de-al doilea câmp tratat cu erbicid în combinație cu AMALGEROL ESSENCE arată o absorbție activă a substanțelor nutritive din sol de 10-15 ori mai repede fața de cele în condiții normale deoarece utilizarea biostimulentului crește volumul rădăcinilor de multe ori. Drept urmare plantele de porumb utilizează mai eficient nutrienții și apa și își măresc dimensiunea, iar buruienile absorb erbicidul mai activ, ceea ce duce la moartea lor mai rapidă. Rezultatele sunt uimitoare – la 48 de ore de la tratament există un efect vizibil asupra buruienilor – se îngălbenesc și vârfurile de vegetație mor, iar după 4 zile aproape că au dispărut. La porumbul tratat doar cu un erbicid mesotrion nu există un rezultat rapid vizibil după tratament comparat cu cel de la al de-al doilea câmp.

  AMALGEROL ESSENCE asigură un randament ridicat și de calitate, acționând în mai multe moduri: sol, rădăcini, plante, combaterea buruienilor, ajută în situații stresante, acțiune ca adeziv, întărirea imunității plantelor, descompunerea resturilor vegetale.

  Așteptați o continuarea articolului în curând! Video-ul cu Primul seminar online al AMALGEROL ESSENCE cu multe subiecte interesante:

  Pentru mai multe informații: https://www.mediplusr.com/amalgerol-essence-webinar-romanian/

  Important! * Rezultatele utilizării Amalgerol Essence în doză de 2 l/ha sunt similare cu rezultatele prezentate la aplicarea Amalgerol clasic în doză de 3 l/ha.


  Te-ar mai putea interesa

  Înălțimea maximă a gardului dintre vecini. Prevederi în lege Coșmar alb în cele 4 județe unde meteorologii au emis cod roșu de viscol puternic! Lucian Georgescu: Oameni buni, nu mai vindeți pâmântul agricol pe sume ridicole!

  Ultimele știri

  Examen trichineloscopic gratuit. Primăriile pot asigura acest serviciu crescătorilor de porci Șeful ANPC: Brânza sărată poate fi vândută direct de pe tarabă, carnea de porc, nu! În Grădina Danei, TVR 1. În solarul de legume al lui Vasile Mătrășoaie