• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tratament natural pentru ca roșiile să crească mari și suculente

    agrointeligenta.ro -

    Tratament natural pentru ca roșiile să crească mari și suculente. O soluția bio cu care puteți stropi roșiile ca ele să aibă rod mai gustos are la bază o cunoscută plantă medicinală: coada calului.

    Ce este coada calului

    Coada calului (Equisetum arvens) este o ferigă perenă care aparține genului Equisetaceae. Crește sălbatic în Europa de Nord și America, precum și în alte locuri umede cu climă temperată. Are o tulpină lungă, verde și dens ramificată, care crește de la primăvară până la toamnă.

    Plante de coada calului

    Coada calului – beneficii pentru sănătate

    Coada calului este una dintre cele mai vechi plante medicinale și este utilizată mai ales pentru a îmbunătăți sănătatea pielii, a părului și a oaselor.

    Planta conține numeroși compuși benefici care îi conferă multiple efecte de promovare a sănătății. Dintre acestea, antioxidanții și silica ies în evidență.

    Coada de cal este consumată în cea mai mare parte sub formă de ceai, care se face prin fierberea ierbii uscate în apă fierbinte, deși este disponibilă și sub formă de capsulă și tinctură.

    Tratament cu coada calului la roșii

    Pentru a face roșiile să crească mari și suculente, legumicultorul Sorin Pavlenco folosește coada calului obișnuită.

    ”Maceratul de coadă calului servește ca îngrășământ indispensabil pentru fructificarea rapidă și coacerea roșiilor”, spune Sorin Pavlenco. Acesta a publicat pe Facebook și o rețetă după care prepară maceratul de coada calului pentru stropirea legumelor.

    Cum se prepară maceratul de coada calului pentru roșii

    Maceratul de coada calului este baza tratamentului pentru roșii mai mari și mai gustoase. Se recoltează prin tăiere frunze de coada calului – se pot folosi și plantele cu totul.

    Plantele de taie și se pune apă cât să acopere complet plantele tocate. Găleata cu apă și cu coada calului se pune la macerat timp de trei zile.

    Macerat de coada calului pentru stropirea roșiilor

    Stropirea roșiilor cu macerat de coada calului

    Aplicarea maceratului de coada calului la roșii se face prin stropirea plantelor și direct la rădăcină. Se diluează 1 litru de macerat cu 10 litri de apă și se stropesc bine roșiile din grădină sau din solar. Ce vă rămâne puteți pune la rădăcina plantelor.

    Datorită acestei udări, fructele se coc repede și capătă putere. Coada calului conține mult fosfor și potasiu. Roșiile absorb rapid o astfel de hrană și fructifică abundent.


    Te-ar mai putea interesa

    Dăunători la răsaduri de legume – semne. Combatere Îngrijire pomi – luna ianuarie. Tăieri și tratamente la început de an Păduchele alb de ceară, un nou dăunător pe pomi. Cum se combate Când se fac tăieri la pomi. Perioada optimă în funcție de specie Tăieri la vița de vie iarna – perioada optimă, reguli și tipuri de tăieri

    Ultimele știri

    Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobate de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark