• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un român a dat lovitura cu o plantație de busuioc african din care produce un sirop unic

    agrointeligenta.ro -

    Blutenrein este băutura pe baze de plante cu care un român mutat în Germania a dat lovitura. Produsul este comercializat în marile lanțuri de supermarketuri din Germania și Austria, iar la baza rețetei stă un soi de busuioc african – African Blue, pe care românul îl și cultivă pe o suprafață de un hectar.

    Paul Pețeanu este originar din Cluj-Napoca și s-a mutat în Germania în 1997. Românul în vârstă astăzi de 46 de ani a studiat și a muncit din greu printre străini până să aibă ideea unei afaceri în care să-și folosească și studiile de Agronomie.

    Aflat într-un concediu în Franța, în 2011, Paul Pețeanu a descoperit un soi de busuioc african. ”Prima dată mi-au atras atenția florile acestui soi de busuioc. De aici am parcurs niște pași, însă doar după ce am studiat bine planta și m-am încumetat să-mi fac o mică plantație la 10 kilometri de Munchen”, a declarat Pețeanu pentru ziare.com. Astăzi, plantația de African Blue a ajuns la un hectar, iar cultura este ecologică.

    Busuioc African Blue

    Cu timpul, Paul Pețeanu a dezvoltat produse pe bază de busuioc african, dar de departe cel mai de succes este Blutenrein, un sirop special naturist care i-a cucerit pe nemți.

    Blutenrein, băutura produsă românul stabilit în Germania, este o licoare de culoare roșie. Se consumă ca o băutură răcoritoare, în amestec cu apă plată sau minerală. Cu Blutenrein se prepară și cocktail-uri cu votcă, gin sau vin. ”În plus, poate fi utilizat și în bucătărie ca dressing, marinade sau alte creații culinare”, spune românul.

    Investiția în plantația de busuioc și producția băuturii se ridică la câteva zeci de mii de euro. Succesul produsului este însă uriaș: siropul se vinde în sticle de 500 ml la prețuri între 12,99 și 14,99 de euro.

    Paul Pețeanu intenționează să intre într-un viitor apropiat și pe piața românească, iar planurile ar fi ca pe termen lung să mute chiar o parte din producție aici, dar și să colaboreze cu eventualii producători locali dispuși să cultive aici busuioc african.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii

    Ultimele știri

    România introduce două subiecte ferbinți pe agenda UE: neonicotinoidele și ajutorul pentru fermele de animale Prognoza meteo pe luna iunie. Graficul temperaturilor și ploilor în prima lună de vară Înștiințări la primărie pentru culturile afectate de secetă – termen limită pentru fermieri