• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Revolta crescătorilor de porci: Prețuri mici la poarta fermei, carne cu prețuri europene în magazine!

    agrointeligenta.ro -

    Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) semnalează ”diferențe majore între prețurile plătite fermierilor din țările Uniunii Europene, comparativ cu România unde, deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei, consumatorul român plătește un cost de produs de nivel european”.

    ”În condițiile în care Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în continuare cu agresivitate pe teritoriul României, balanța comercială este puternic afectată de importuri masive, iar costul de producție este semnificativ afectat de prețul ridicat al furajelor (cu 25% mai mare în 2021 față de 2020), APCPR estimează pentru lunile următoare, o creștere cu minimum 25% a prețurilor pentru consumator”, se arată într-un comunicat de presă remis de APCPR către Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Mai mult, APCPR – organizație care reunește 76 de membri, anunță că ”nu mai produce decât 30% din consumul de carne proaspătă de porc”, iar sectorul suin ”resimte o lipsă acută de finanțare și de măsuri concrete de control și combatere a PPA”.

    ”Solicităm Primului Ministru și Guvernului României intervenția în regim de urgență, în vederea implementării măsurilor ce se impun pentru a proteja fermele autohtone producătoare de carne de porc și pentru a asigura securitatea alimentară pe termen mediu și lung”, este apelul APCPR, asociația crescătorilor de suine din România care reprezintă și susține interesele fermelor comerciale de producție a cărnii de porc, autorizate sanitar veterinar, în relația cu autoritățile publice locale și centrale naționale și europene.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA