• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA: Ultima zi pentru depunerea cererii unice de plată pe 2021

    Roxana Dobre -

    Termenul limită pentru subvențiile APIA, pe suprafață și cap de animal, expiră vineri, 11 iunie. Fermierii au mai avut la dispoziție din 18 mai când s-a încheiat campania pentru anul 2021, încă 25 de zile în care cererea pentru bani s-a depus cu penalizări de 1 la sută pentru fiecare zi de întârziere.

    În intervalul 18 mai-11 iunie fermierii au putut depune la APIA cererile unice de plată, cu penalități de 1% zi de întârziere. Pe 17 mai APIA a finalizat campania de primire a cererilor fără penalizări iar potrivit datelor transmise de Agenție, în intervalul 1 martie – 17 mai au fost depuse un număr de 802.956 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.823.979 hectare. De pe 18 mai fermierii au avut la dispoziție 25 de zile pentru depunerea cererii unice, cu penalizări de până la 25 la sută din subvenții.

    În perioada 18 mai – 11 iunie cererile unice de plată au putut fi depuse la Centrele județene/locale ale APIA prin mijloace electronice. Conform celor mai recente date transmise de APIA, în intervalul 1 martie – 4 iunie 2021, la APIA a fost depus un număr de 813.489 cereri pentru o suprafață de 9.921.536 ha.

    11 iunie – ultima zi și pentru depunerea formularelor pentru modificarea cererii unice

    Schimbările pentru subvențiile agricole sau zootehnice acordate în acest an au putut fi anunțate la Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură (APIA) până la 31 mai, conform art. 9 alin. (2) din Ordinul OUG nr. 11/2021. Fermierii pot depune modificări ale cererii unice de plată și după data de 31 mai, până la data limită de depunere a cererilor unice de plată cu penalități de întârziere, adică 11 iunie inclusiv, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor pentru utilizarea efectivă a parcelelor în cauză.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris pe larg despre acest subiect aici: Cererea APIA 2021. Modificările pentru subvenții se depun fără penalități până pe 31 mai

    Subvențiile APIA – ce urmează după încheierea campaniei cu penalizări

    După încheierea campaniei de depunerea a cererii unice fără penalizări, 17 mai, APIA a demarat controalele încrucișate privind formularul pentru subvenții. Rezultatele controalelor încrucişate preliminare se notifică fermierului de către APIA în termen de 26 de zile calendaristice de la data finală de depunere a cererii unice de plată menţionată la articolul 13 din Regulamentul (UE) nr. 809/2014, respectiv în perioada 18 mai 2021 – 14 iunie 2021.

    În termen de nouă zile calendaristice de la data finală pentru notificarea către beneficiar a rezultatelor controalelor preliminare (15 iunie 2021 – 23 iunie 2021, inclusiv), fermierul notificat de APIA poate modifica cererea unică de plată în aplicaţia IPA-Online, prin depunerea formularelor de modificare.

    Eșantionul de control pentru 2021, extras până cel târziu 9 iulie

    Conform calendarului oficial pentru subvenții, publicat de MADR prin ordin de ministru, 9 iulie este termenul limită până la care APIA poate extrage eșantionul de control și îi trimite către autoritățile implicate în campania de verificări în teren sau teledetecție. Între 12 iulie-15 octombrie se desfășoară controalele pentru cererile eșantionate urmând ca din 18 octombrie să se deruleze plata în avans a banilor europeni. Din 2 decembrie și până la 31 martie se va desfășura plata regulară care încheie campania pentru anul 2021.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”