• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA: Ultima zi pentru depunerea cererii unice de plată pe 2021

  Roxana Dobre -

  Termenul limită pentru subvențiile APIA, pe suprafață și cap de animal, expiră vineri, 11 iunie. Fermierii au mai avut la dispoziție din 18 mai când s-a încheiat campania pentru anul 2021, încă 25 de zile în care cererea pentru bani s-a depus cu penalizări de 1 la sută pentru fiecare zi de întârziere.

  În intervalul 18 mai-11 iunie fermierii au putut depune la APIA cererile unice de plată, cu penalități de 1% zi de întârziere. Pe 17 mai APIA a finalizat campania de primire a cererilor fără penalizări iar potrivit datelor transmise de Agenție, în intervalul 1 martie – 17 mai au fost depuse un număr de 802.956 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.823.979 hectare. De pe 18 mai fermierii au avut la dispoziție 25 de zile pentru depunerea cererii unice, cu penalizări de până la 25 la sută din subvenții.

  În perioada 18 mai – 11 iunie cererile unice de plată au putut fi depuse la Centrele județene/locale ale APIA prin mijloace electronice. Conform celor mai recente date transmise de APIA, în intervalul 1 martie – 4 iunie 2021, la APIA a fost depus un număr de 813.489 cereri pentru o suprafață de 9.921.536 ha.

  11 iunie – ultima zi și pentru depunerea formularelor pentru modificarea cererii unice

  Schimbările pentru subvențiile agricole sau zootehnice acordate în acest an au putut fi anunțate la Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură (APIA) până la 31 mai, conform art. 9 alin. (2) din Ordinul OUG nr. 11/2021. Fermierii pot depune modificări ale cererii unice de plată și după data de 31 mai, până la data limită de depunere a cererilor unice de plată cu penalități de întârziere, adică 11 iunie inclusiv, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor pentru utilizarea efectivă a parcelelor în cauză.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris pe larg despre acest subiect aici: Cererea APIA 2021. Modificările pentru subvenții se depun fără penalități până pe 31 mai

  Subvențiile APIA – ce urmează după încheierea campaniei cu penalizări

  După încheierea campaniei de depunerea a cererii unice fără penalizări, 17 mai, APIA a demarat controalele încrucișate privind formularul pentru subvenții. Rezultatele controalelor încrucişate preliminare se notifică fermierului de către APIA în termen de 26 de zile calendaristice de la data finală de depunere a cererii unice de plată menţionată la articolul 13 din Regulamentul (UE) nr. 809/2014, respectiv în perioada 18 mai 2021 – 14 iunie 2021.

  În termen de nouă zile calendaristice de la data finală pentru notificarea către beneficiar a rezultatelor controalelor preliminare (15 iunie 2021 – 23 iunie 2021, inclusiv), fermierul notificat de APIA poate modifica cererea unică de plată în aplicaţia IPA-Online, prin depunerea formularelor de modificare.

  Eșantionul de control pentru 2021, extras până cel târziu 9 iulie

  Conform calendarului oficial pentru subvenții, publicat de MADR prin ordin de ministru, 9 iulie este termenul limită până la care APIA poate extrage eșantionul de control și îi trimite către autoritățile implicate în campania de verificări în teren sau teledetecție. Între 12 iulie-15 octombrie se desfășoară controalele pentru cererile eșantionate urmând ca din 18 octombrie să se deruleze plata în avans a banilor europeni. Din 2 decembrie și până la 31 martie se va desfășura plata regulară care încheie campania pentru anul 2021.  Te-ar mai putea interesa

  Comisia Europeană a anunțat cuantumurile tăiate din subvențiile fermierilor români! APIA primește cereri pentru o nouă subvenție. Sprijinul la hectar – până la 5.840 lei! Ajutor de minimis pentru fermieri – pe masa Guvernului. Cererile – la APIA până pe 20 iulie

  Ultimele știri

  Șefa ANM – vești despre cum va fi vremea în următoarele zile Ultima oră de la ANM: Alertă meteo în vigoare astăzi în 36 de județe Daniel Buda, europarlamentar: Transportul animalelor vii va continua!