• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Avans APIA 2021: Lista cu subvențiile care se plătesc din 18 octombrie

    Roxana Dobre -

    Lista cu subvențiile APIA care se plătesc fermierilor începând de luni, 18 octombrie. Agricultorii, dar și crescătorii de animale din România, așteaptă demararea autorizărilor la plată pentru avansul din plățile directe pentru care au depus anul acesta cerere la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA.

    Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a dezvăluit pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO care este lista de scheme din care se vor achita plăți în avans fermierilor începând cu data de 18 octombrie. Adrian Pintea a precizat că pe lângă plățile pentru suprafața agricolă, se va acorda plata în avans și pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) la ovine și caprine.

    Conform reglementărilor europene, plata avansului APIA poate demara de la mijlocul lunii octombrie și se poate desfășura până în ultima zi din luna noiembrie. Din 1 decembrie, la nivel european se declanșează plata integrală a subvențiilor, cu termen de finalizare data de 30 iunie anul viitor.

    Crescătorii de ovine și de caprine intră la plata avansului APIA

    Fermierii primesc și în acest an plățile pentru suprafața agricolă și un avans pentru sprijinul cuplat în zootehnie la ovine și caprine, a confirmat în premieră pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO directorul APIA, Adrian Pintea. Astfel, pentru sectorul vegetal se acordă plată în avans la schema unică pe suprafață, la plata redistributivă, la plata pentru înverzire și plata pentru tinerii fermieri.

    Aceste plăți se pot fi efectuate doar dacă APIA finalizează controalele administrative, adică controalele pe teren, atât clasice cât și cele prin teledetecție și introduse aceste rapoarte în baza de date.

    Ministerul Agriculturii nu a stabilit încă nivelul subvenției pentru 2021

    Deși anul trecut în această dată cuantumurile pentru subvenții erau deja stabilite, până în prezent Ministerul Agriculturii nu a lansat în dezbatere publică proiectul care prevede sumele pe hectar și plafoanele alocate schemelor care intră la plată. Documentul are un traseu deja știut din anii trecuți, adică de la faza de proiect lansat în dezbatere publică urmează aprobarea sumelor în ședință de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial. Doar atunci APIA poate începe plata către fermieri.

    Ce scheme așteaptă fermierii la plată

    Iată schemele care intră la plata avansului începând din data de 18 octombrie:

    Avansul APIA se achită fermierilor în lei, la un curs oficial stabilit la nivel european în ultima zi a lunii septembrie.

    APIA își propune să plătească 1 miliard de euro fermierilor

    Comisia Europeană a permis statelor membre să acorde o plată în avans de până la 70 % în cazul plăților directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 și de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale.

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a informat recent că îşi propune în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste 1 miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”