• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Directorul de Drumuri care folosea angajații statului la fermă – suspendat din funcție la un an de la trimiterea în judecată

    Roxana Dobre -

    Decizie de suspendare pentru un director care, deși ocupa o funcție publică, și-a folosit angajații în folos propriu, pentru munca la o fermă și curățarea unei pășuni comunale. Eugen Cecan, Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj a fost suspendat la un de când procurorii l-au trimis în judecată, conform deciziei Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR).

    Foto: presalocala.com

    Din rechizitoriul procurorilor clujeni rezultă clar exploatarea muncitorilor angajați la CNAIR – DRDP Cluj în folosul intereselor familiei directorului Eugen Cecan. Se cunoaște și faptul că muncitorii de la Secțiile de Drumuri Naționale Maramureș și Sălaj au fost aduși la coasă sau la defrișarea pășunilor fermei de la Vultureni, care aparține familiei inculpatului Cecan Eugen, pentru a putea încasa subvențiile de la APIA Cluj.

    Din declarațiile martorilor rezultă o parte din activitățile pe care le desfășurau la fermă ”…am dus de mâncare la animalele din fermă”, ”am încărcat zer pentru animale”, ”am mers după lapte praf la Napolact”, ”am cărat niște boxpaleți”, ”am curățat terenul”, ”mâine mă duc acolo să strâng frunzele”, ”încă nu am terminat lucrarea aici, acuma ne apucăm de săpat heleșteul, “am scos până acuma toate cioatele, le-am cărat afară”, ”mâine trebuie să mergem iarăși acolo.. după mălai”, ”încarc niște porumb”. Personalul regionalei, folosit în interes privat, primea doar salariul de la DRDP Cluj și nimic altceva, după cum se plânge unul din martori ”…să zică ține 50 lei să ai să-ți iei de mâncare, să-ți iei un suc..no, păi ce doar nu îs cosaș, de azi dimineață de 6 de la cât m-am sculat…și ieri la 8 și ceva am ajuns acasă”. Firma în cauză deținea în concesiune peste 300 de hectare de pășune comunală, proprietate privată a comunei Vultureni din județul Cluj, situată în extravilanul localităților Vultureni, Șoimeni și Făureni. Contractul încheiat între firmă și Comuna Vultureni prevedea că terenurile date în concesiune trebuie întreținute corespunzător, altfel contractul încetează.

    Lăsat în funcție deși a fost trimis în judecată

    Potrivit www.puterea.ro, în ianuarie 2018, DNA a încadrat faptele directorului regional al DRDP Cluj la delapidare în formă continuată, iar în iunie 2019 a dispus trimiterea acestuia în judecată cu dosarul penal nr. 15613/211/2019.

    Însă, în ciuda acestei situații, Eugen Cecan a rămas în continuare pe funcție. Iar din această ipostază a tot încercat să facă din nou ilegalități. De exemplu, în data de 22 februarie 2021 a încercat să o angajeze, pe post de secretară, pe Coste Ioana Daniela, nimeni alta decât soția unuia din martorii care îl incriminează pe directorul regional, Eugen Cecan.

    ”Mișcarea” a ieșit la iveală și în urma scandalului din presă, Eugen Cecan a anulat concursul și a renunțat la angajare. Însă acțiunile lui Cecan nu s-au limitat doar la tentative de angajare. De exemplu, același director regional, a majorat salariile unor angajați și a renunțat la cercetarea disciplinară împotriva altora. Normal că toate aceste persoane, ca din întâmplare, aveau legătură cu dosarul penal al acestuia.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a relatat despre cazul fostului director Eugen Cecan aici: Director de la Drumuri și Poduri a dus utilajele și angajații companiei să lucreze la el în fermă!


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”