Viaţa la ţară

Fermierii, sunați de falși consultanți: Li se promit finanțări europene în schimbul unor avansuri ”cash”

Fermierii din județul Mehedinți sunt ținta unor persoane care pretind că le pot asigura finanțări europene. În schimbul acestui favor, falșii consultanți cer avansuri importante.

Mai mulţi agricultori din Mehedinţi au fost contactaţi în ultimele zile de anumite persoane care susţin că reprezintă anumite firme de consultanţă pentru accesarea fondurilor europene, solicitând sume importante de bani fermierilor sub promisiunea că vor obţine fonduri în baza PNDR, deşi programul este în continuare în dezbatere publică.

Potrivit publicației Informația de Severin, cei care au contactat fermierii respectivi sunt cel mai probabil speculanţi, întrucât până în acest moment nu s-a întocmit calendarul pentru depunerea proiectelor în vederea accesării fondurilor europene pentru anul 2014, programul fiind în continuare în dezbatere publică.

Fermierii care au fost contactaţi de grupare au declarat, sub protecţia anonimatului, că li s-au cerul sume importante de bani pentru a fi îndrumaţi pe calea cea mai scurtă către obţinerea fondurilor europene.

Deocamdată, polițiștii din Mehedinți nu au înregistrat sesizări privind aceste apeluri suspecte.

Foto: rurallivingcanada.blogspot.com

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!