• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tehnologia ProTill dezvoltată de MZURI – o singură trecere, trei lucrări: prelucrare, fertilizare, semănat

    agrointeligenta.ro -

    Tehnologia ProTill dezvoltată de inginerii de la MZURI îi ajută pe fermieri să efectueze o lucrare completă a solului, cu o singură trecere. Sunt efectuate trei operațiuni: prelucrarea solului, fertilizarea și semănatul culturii. În România, tehnologia ProTill este oferită fermierilor de compania ETU Farm (contact 0769.370.202).

    Ce este Pro-Till și în ce este diferit de Strip-Till?

    Creatorii MZURI au profitat de cele mai bune tehnologii NoTill, StripTill și clasice, și și-au creat propria tehnologie ProTill – o tehnologie cu o singură trecere, ideală atât în condiții de exces, cât și de lipsă de umiditate înglobate în propriile complexe de însămânțare.

    Unitățile MZURI efectuează trei operații într-o singură trecere de teren fără pregătirea prealabilă a solului, adică direct pe miriște:

    Prelucrarea (slăbirea) are loc pe miriște, după recoltare. Caracteristicile de design ale labei (grosime 16 mm) permit utilajului să lucreze la orice adâncime de până la 25 cm, indiferent de condițiile meteorologice și starea solului, în benzi înguste de 12 cm lățime.

    Cum reușește MZURI să obțină culturi răsărite chiar și în condiții cu umiditate scăzută

    Sistemul inovator de prelucrare MZURI crește umiditatea din orizontul inferior, oferind semințelor condiții de germinare chiar și în perioadele cele mai uscate.

    Deoarece rândurile dintre benzi nu sunt cultivate, rețeaua radiculară are o mai mare disponibilitate privind apa subterană pentru hrana plantelor pe tot parcursul sezonului de creștere.

    Stratul de substanțe nutritive rămase la suprafață, dintre rânduri, reduce evaporarea umidității și ajută la o mai bună reținere a temperaturilor constante ale solului, ceea ce constituie mecanism important în prevenirea eroziunii eoliene.

    Pe ce soluri se poate utiliza MZURI ProTill

    Această tehnologie universală funcționează cu succes chiar și atunci când este imposibil să se obțină rezultatebune cu ajutorul procesării clasice. În special, asigură însămânțarea direct în miriște cu o cultivare minimă sau chiar fără ea. Proiectarea gândită a labei de rupere profundă și a roților de etanșare va forma un pat de însămânțare ideal în cel mai dur sol. Unitatea are un sistem patentat de control precis al adâncimii de însămânțare și chiar opțiunea de multisemănare (adică puteți semăna două sau mai multe specii de plante în același timp).

    Efectuând toate operațiunile agro-tehnologice într-o singură trecere, inclusiv pregătirea patului germinativ, însămânțarea, îndepărtarea buzunarelor de aer și aplicarea îngrășămintelor, MZURI ProTill și-a dovedit eficacitatea atât pe cele mai diverse terenuri, chiar și pe cele cu probleme.

    Tehnologia ProTill – foarte răspândită în Ucraina

    În Ucraina sistemul ProTill de la MZURI este foarte apreciat de agricultori. Primii fermieri care au folosit tehnologia inovatoare de la MZURI au fost cei din regiunile cu climat mai uscat: regiunile Odessa, Mykolaiv și Cherkasy. Ulterior, au avut loc testări cu succes în regiunile Dnipropetrovsk, Harkov și Poltava.

    Sistemul de cultivare pe benzi Mzuri ProTill oferă un mediu optim pentru creșterea uniformă a plantelor și randamente ridicate.

    Ce culturi se pot înființa cu echipamentul MZURI

    Semănătoare MZURI – universale. Sunt concepute pentru aproape toate tipurile de culturi și funcționează în toate condițiile meteorologice. Complexele de însămânțare sunt echipate cu echipamente electronice de înaltă precizie, care vă permit să reglați individual viteza și rata de însămânțare, distanța dintre rânduri. Diferite tipuri de roți rulante sunt prevăzute pentru diferite tipuri de culturi și umiditate diferită a solului.

    Mașinile cu o lățime de lucru de 3, 4 și 6 m pot semăna atât culturi în rând, cât și culturi de cereale.

    Soluțiile inteligente ale MZURI sunt folosite cu succes pentru cultivarea grâului de iarnă și de primăvară, floarea-soarelui, rapiței, hrișcă, porumb, orz de iarnă și de primăvară.

    De ce lasă MZURI coridoare atât de largi pe teren

    Acest lucru ajută la reținerea umezelii și a materiei organice în sol, precum și la dezvoltarea semnificativă a macrobioticelor și la îmbunătățirea structurii solului. În timpul lucrării, complexul de însămânțare formează benzi înguste, iar rândurile rămân acoperite cu miriște sau mulci, care ajută la păstrarea umezelii și este un îngrășământ excelent. În pământul fără arături, fauna utilă se dezvoltă mai bine, în special, crește populația de râme – și acest lucru este esențial pentru creșterea fertilității și restabilirea ecosistemului de câmp în general.

    Datorită sistemului de distanțare a rândurilor, tehnologia MZURI ProTill promovează:

    Ce s-a schimbat în designul noilor modele Mzuri

    La 5 ani de la apariția primelor semănători MZURI în Ucraina, cadrul șasiului și cadrul de însămânțare au fost consolidate în echipamentele acestui brand.

    La cererea fermierilor, producătorii au dezvoltat un accesoriu special de însămânțare pentru însămânțarea culturilor în șir cu adaptoare deja instalate pentru o dozare exactă a semințelor.

    Puterea turbinei a fost, de asemenea, mărită.

    Astfel de actualizări fac posibilă hrănirea semințelor mai precis și uniform și așezarea lor în patul de semințe. Este timpul pentru noi sarcini cu care se confruntă unitățile în câmpurile fermelor ucrainene. Printre cele mai urgente se numără necesitatea modificării corpurilor de însămânțare, în special a labelor deschizătorului și a deschizătorilor înșiși.

    Butucii roților de susținere și știfturile ambelor cadre au fost, de asemenea, îmbunătățite.

    Cele mai recente îmbunătățiri au mărit buncărul de găurit și au schimbat sistemul hidraulic. În plus, noile complexe de însămânțare sunt echipate cu un sistem de lubrifiere automată a pieselor mobile.

    Care sunt economiile utilizării MZURI Pro-Till

    Deoarece complexul de însămânțare MZURI este „trei operații într-o singură trecere” (pregătește simultan solul, aplică îngrășăminte și semințe), nu sunt necesare pluguri, unități de disc, cultivator de pre-însămânțare, burghiu convențional, împrăștiere de îngrășăminte etc.

    Cu respectarea strictă a tehnologiei MZURI ProTill, în timpul sezonului ferma realizează o reducere de 30% a aplicării îngrășămintelor, economii de 7 ori, economii de combustibil de 3 ori.

    Cu toate acestea, nu este vorba doar de oportunități de a economisi și menține profitabilitatea. Vorbim despre o abordare complet diferită a agriculturii – rezervele de humus, consumul de energie, ecologia.

    Investițiile în terenuri, îngrășăminte și alte componente ale tehnologiei agricole nu sunt suficiente pentru a avea succes – este timpul să te descurci cu înțelepciune. Și tehnologia MZURI este deja capabilă să ofere un rezultat financiar stabil. După cum arată practica, 80% din costul semănătorii poate fi „amortizat” în primul an în cazul fermelor mari.

    Ce suport tehnic oferă MZURI clienților săi

    MZURI lucrează constant la modernizarea echipamentelor și a software-ului computerelor sale de bord. Pentru a pregăti unitățile de lucru pentru sezonul următor, specialiștii companiei dealer efectuează periodic inspecții, întreținere a producției.

    Cele mai frecvente cauze care necesită service: daune mecanice cauzate de calitatea drumurilor și prezența obiectelor străine pe câmp, nerespectarea regulilor și reglementărilor de funcționare, acțiuni incorecte în timpul funcționării echipamentelor. Specialiștii de service vor veni în ajutor cât mai curând posibil, vor furniza piese de schimb și, dacă este necesar, le vor înlocui.

    Va garanta MZURI rezultatele atunci când se schimbă clima

    Astăzi, compania îmbunătățește ingineria unităților sale, combinând tehnologia de ultimă generație cu cunoașterea mediului. În acest scop, Centrul de cercetare și dezvoltare MZURI a fost înființat la Smelin, în Polonia, cu asistența Ministerului Dezvoltării Regionale și a Uniunii Europene în cadrul Programului de dezvoltare inteligentă. Echipamentele de înaltă tehnologie permit oamenilor de știință să studieze în mod cuprinzător aceste probleme, îmbunătățind eficiența tehnologiei Mzuri ProTill.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA