• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Tărâmul Fermierilor de Mâine. Stațiunea Didactică Belciugatele Ferma Moara Domnească

  Adrian Radu -

  Tehnologia, inovația și sustenabilitatea merg mână în mână în aproape orice industrie. În agricultură, fermierii de mâine apelează la inovație pentru a-și eficientiza productivitatea, înglobează sisteme digitale în pas cu ziua de mâine și acționează resposabil pentru că știu că pământul lăsat de înaintașii lor reprezintă moștenirea generației viitoare și ca orice bun gospodar, se implică activ în sprijinul comunicăților locale. Acesta este Tărămul fermierilor de mâine unde Syngenta și grupul Agrointeligența-BT Video construiesc un nou proiect media cinematografic, care va aduce în prim-plan fermierii moderni, responsabili și implicați social.

  Pandemia globală a mărit puțin viteza către o lume în care ne aflam deja, dar pe care nu o percepeam complet: lumea de astăzi, a digitalizării. Syngenta este o companie care are încredere deplină în procesul de inovație, în știință. Ferme mici, mijlocii și mari – toate sunt angrenate într-un proces de creștere și dezvoltare tehnologică prin aplicații digitale și instrumente de precizie.

  Tărămul Fermierilor de Mâine există deja! Prin acest proiect media produs de Syngenta și prin colaborarea cu Agrointeligenta-BT Video, vom arăta cum agricultorii gândesc, acționează, tânjesc și folosesc dimensiunea lumii digitale și inovatia în fermele lor. Indiferent de vârsta lor, cei mai mulți fermieri folosesc deja technologia digitală. Atat instrumentele digitale, cât și suportul comunicării din spate devin parte a moștenirii lor. Parte a ceea ce lasă noii generații, într-un mod sustenabil.

  Utilizarea tehnologiilor digitale este din ce în ce mai importantă pentru fermieri, pentru a-i sprijinii să aplice soluții sustenabile la provocările actuale și viitoare. De fapt, întreaga Europă urmărește digitalizarea sectorului agricol. Indiferent de nișă, de locul unde sunt amplasate și de dimensiuni, obiectivele sunt aceleași, modelele de afaceri trebuie adaptate domeniului digital.

  Într-un an agricol greu, cu provocări și din partea vremii, dar și din partea unei lumi paralizate de pandemie, fermele digitalizate au fost cele care au putut lua mai ușor și repede decizii legate de planul de semănat, de tratament, de intervenții în caz de dăunători, totul pe baza informaţiilor din hărţile satelitare. Fermierii au putut controla mai bine culturile. Au fost cu un pas inaintea… vremurilor. Agricultura digitală integrează o serie lungă de informaţii într-un sistem computerizat, care ajută fermierul să ia cele mai bune decizii. Agricultura de precizie, prin digitalizare, oferă beneficii și mediului, prin gestionarea mai rațională și precisă a resurslor, oferind soluții la cele mai presante provocări a fermierului de azi și de mâine – clima și mediu. Sustenabilitatea înseamnă inovație și responsabilitate, față de producție, mediu și societate.

  Tărâmul Fermierilor de Mâine. Stațiunea Didactică Belciugatele Ferma Moara Domnească

  Stațiunea Didactică și de Cercetare Agronomică Ferma Moara Domnească atinge mai multe laturi ale agriculturii. Cum îi spune și numele, este un loc în care studenții vin și iau primul contact cu acest domeniu fantastic. Pe baza experiențelor din Stațiune își construiesc lucrările de licență sau cele de Doctorat, sub îndrumarea profesorilor.

  Directorul Costel Mihalașcu și inginerul-șef Radu Mădălin supraveghează tot ce înseamnă munca în Stațiune. Aceasta este organizată în mai multe sectoare: pomicol, vegetal, zootehnic. Produsele de aici sunt vândute celor din zonă.

  Un punct importat în cadrul Stațiunii este parteneriatul cu Interra Farm Network, prin intermediul căruia studenții pot vedea cum se depozitează, cum se păstrează, cum se manipulează produsele de protecție a plantelor în conformitate cu ultimele norme ale Uniunii Europene. Este un univers întreg, fascinant și provocator, deopotrivă.

  Tărămul Fermierilor de Mâine vă spune poveștile unor fermieri care merg în același pas cu lumea și evoluția ei. 10 fermieri care îmbrățisează inovația și sustenabilitatea își vor spune povestea într-o serie de clipuri care vor expune felul în care agricultura performantă, inovatoare și sustenabilă este a viitoarelor generații… a fermierilor de mâine!


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Registru nou – obligatoriu pentru fermieri începând de la 1 ianuarie anul viitor! Un start bun în vegetație al culturii de cereale începe cu Battle® Delta Fertilizarea de toamnă la păioase – mutarea decisivă a fermierilor performanți!

  Ultimele știri

  Noi scheme pentru fermieri – din 8 octombrie. Ajutor minim de 600.000 de euro/beneficiar! Aplicarea timpurie a erbicidelor pentru cel mai bun control asupra buruienilor din cultura cerealelor păioase. Recomandările INNVIGO AGRO pentru campania de toamnă! Vlad Macovei, Asociația Forța Fermierilor: Prioritatea noastră este să avem un PNS care să reprezinte interesele tuturor categoriilor de fermieri din România!