• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ionuț Olteanu, gazda evenimentelor în câmp Forța Fermierilor Agroshow 2022: Rapiță, Grâu și Porumb

    Vlad Macovei -

    Îmi face o deosebită bucurie și onoare să anunț oficial că gazda noastră, și evident co-organizator, pentru evenimentele în câmp pe care Asociația Forța Fermierilor, în parteneriat strategic cu Grupul Agrointeligența-BTvideo, le vor organiza în 2022 este compania Agromad Crops, condusă de binecunoscutul fermier Ionuț Olteanu. Membru de bază al Asociației Forța Fermierilor, Ionuț Olteanu a acceptat propunerea mea și îi mulțumesc public pentru decizie.

    Așadar, edițiile Agroshow 2022: Field Day Rapiță, Grâu și Porumb vor avea loc foarte aproape de București, localizate excelent, cu acces facil pentru participanți din toate regiunile țării și în condiții tehnice de top. Va fi un format în care accentul va fi pus pe tehnologia oferită de partener, gândită pentru o valoare adăugată maximă ce să poată fi demonstrată participanților. 

    Practic, vom avea câteva zeci de micro-ferme model în care partenerii noștri (companii de agribusiness și agronomi/fermieri care vor intra în proiect) vor construi module tehnologice care care să poate fi studii de caz pentru sutele de participanți la evenimente noastre în câmp. Fiecare partener va avea ocazia să își prezinte rețeta de succes, cu o abordare integrată, la 360 de grade, atât din punct de vedere al tehnologiei aplicate cât și al impactului mediatic. Atenție, va fi ceva cu totul deosebit și cu o eficiență maximă, atât mediatică cât și tehnică! La un alt nivel!

    Agroshow 2022: Rapiță + Grâu este programat să aibă loc în iunie, anul viitor iar Agroshow 2022: Porumb, în septembrie. Pregătim, de asemenea, multe alte surprize, multe alte proiecte și programe de impact pentru fermieri, pe care le vi le vom comunica în perioada imediat următoare. Țineți aproape!

    Coordonatorul seriei de evenimente în câmp Forța Fermierilor Agroshow 2022 este Marius Cătălin Bran (foto sus), director de dezvoltare al Grupului Agrointeligența-BTvideo. Înainte de a accepta oferta mea de colaborare, Marius a fost directorul general al Stațiunii de Cercetare în Agricultură de la Caracal. Cei interesați să ne devină parteneri, pot lua legătura cu directorul nostru de dezvoltare la adresa marius.bran@agrointel.ro. Vă așteptăm alături de noi!

    În continuare, vă prezint mesajul pe care coorganizatorul Forța Fermierilor Agroshow 2022, Ionuț Olteanu (foto jos) a dorit să îl fac public!

    “Sunt încântat că pot să fac împreună cu Asociația Forța Fermierilor și Agrointeligența această platformă. În primul rând vreau s-o fac pentru mine, ca fermier. Mă ajută în munca mea, întrucât institutele de cercetare au lăsat-o cam moale din cauza lipsei finanțării și a plecării specialiștilor. Practic, o astfel de platformă tehnologică de testare comparativă este un plus pentru fermierul care o organizează. 

    În al doilea rând, o astfel de platformă e benefică și pentru ceilalți fermieri, pentru că, la urma urmei, trebuie să alegem ce este mai bun pe piață, aspect care se măsoară prin rezultatele obținute în practică. Am văzut în piață tendința, la unii dintre fermieri, ca rezultatele cele mai bune obținute în ferme, să nu fie comunicate către ceilalți din breaslă. Mi se pare că există un pic de secretomanie, ori nu e cazul. Noi nu ne concurăm fermier român cu fermier român. Avem alte lupte de dus. Avem lupte de dus cu situații în care unele state nu au îngrădire de la UE cu substanțele active, substanțe pe care producătorii lor le pot folosi și fermierii români nu. Cu situații în care unele țări au combustibilul, îngrășămintele și substanțele fitosanitare extrem de ieftine. Deci încă o dată spun, nu asta e lupta noastră, fermier român cu fermier român. 

    De asta sunt mulțumit și încântat că vom face această platformă, pentru că vom alege rezultatele cele mai bune, după care, bineînțeles, le vom face publice, ca să beneficieze toată lumea de ele. La urma urmei cu cât le va fi bine la cât mai mulți dintre fermieri, țării îi va fi mai bine. Nu sunt vorbe aruncate în vânt. Nu e un patriotism spus la masă, ci e o realitate. Cu cât vom avea un procent mai ridicat de fermieri prosperi, cu atât ne va merge mai bine tuturor și cu atât agricultura va avea un loc mai de cinste în economia națională și vom fi într-o măsură mai mare băgați în seamă și mai bine tratați. Astfel vom atrage mai multe investiții și vom fi mai finanțabili. 

    Și aici revin la problema majoră a agriculturii românești, finanțarea, care e sublimă dar lipsește cu desăvârșire. Sau, mai corect spus, e extrem de păguboasă și de scumpă și pe termen scurt. Consider că aceste platforme vor aduce foarte mult plus, în toate direcțiile menționate. 

    Invitația de vizitare a platformei va fi lansată către cât mai mulți fermieri, din toate colțurile țării. Nu ne vom limita doar pe partea de sud, zona noastră, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași sau Ialomița, de exemplu. Deși, evident, din aceste județe aștept un număr record de fermieri la evenimente. Vom avea și loturi ale unor fermieri de top și a unor agronomi care au rezultate excepționale. Îi vom invita alături de noi și le vom prezenta și rezultatele lor, în paralel cu cele ale companiilor partenere, cu ocazia asta. Acești fermieri-model ai României fac cercetare adevărată și o fac destul de bine. Și așa cum spuneam, aducem și rezultatele lor, împreună cu rezultatele noastre, le prezentăm și le dezbatem. Sunt onorat și de abia aștept să ne întâlnim pe teren, la evenimentele acestea”.

    Vom reveni în zilele următoare cu informații organizatorice despre Forța Fermierilor Agroshow 2022!


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu