• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alertă ANM! Județele unde temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius, iar ploile 30 l/mp!

  Angelica Lefter -

  Valul de căldură nu părăsește România foarte curând, însă își vor face apariția vijeliile și grindina. Meteorologii au emis mai multe mesaje de avertizare atât de caniculă și disconfort termic cât și de instabilitate atmosferică, în mai multe județe din țară.

  Astfel, de astăzi, miercuri – 28 iulie, este valabil un cod Galben de caniculă și disconfort termic, până la data de 31 iulie.
  În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

  Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

  Foto: meteoromania.ro

  De mâine, joi – 29 iulie, va intra în vigoare un cod Portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat, care se va extinde și în zilele de 30 și 31 iulie.

  Județele afectate vor fi: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș – Severin.

  Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilelor de joi, vineri și sâmbătă (29, 30 și 31 iulie) în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș – Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

  În zilele de 1 și 2 august valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a mai emis un cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil de astăzi, miercuri – 28 iulie, ora 13:00 până mâine, joi – 29 iulie, ora 02:00.

  Zonele afectate vor fi local nordul, centrul și estul țării, zonele montane și în dealurile subcarpatice. În intervalul menționat, local în nordul, centrul și estul țării, în zonele montane și în dealurile subcarpatice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

  Foto: meteoromania.ro

  Totodată, de astăzi, miercuri – 28 iulie, de la ora 13:00 a fost activat un cod portocaliu de vijelii puternice și grindină, valabil până la ora 23:00.

  Sunt afectate județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui.

  Astfel, în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

  Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 25…30 l/mp, conform ANM.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM în vigoare! Vreme foarte rece și rafale puternice de vânt de peste 80-100 km/h! Prognoza meteo – luna octombrie 2021. ANM: Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni! Prima ninsoare din acest sezon! Autoritățile au intervenit imediat cu material antiderapant!

  Ultimele știri

  Ziua europeană a produselor ecologice. Decizia pentru fermieri luată de trei instituții europene! Carmen Avram – interpelare către comisarul Wojciechowski: Când veți face studii pentru a vedea cum sunt afectați fermierii? Șeful APIA: Controalele în stupine au fost finalizate. Când primesc apicultorii banii!