• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agricultura de precizie aduce puncte suplimentare pentru finanțare prin Submăsura 4.1

    agrointeligenta.ro -

    Toamna aceasta se va publica ghidul pentru obținerea de finanțare nerambursabilă pentru ”Investiții în exploatații agricole” din cadrul Programului național de dezvoltare rurală finanțat prin FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ.

    Acesta aduce detaliile de ordin tehnic și cuprinde setul de informații necesare solicitantului pentru pregătirea, derularea și implementarea proiectului. Fermierii români pot aplica pentru finanțare astfel încât să își tehnologizeze propriile ferme cu soluții noi și performante.

    Unul din obiectivele generale ale finanțării este îmbunătățirea performanțelor generale ale exploatațiilor agricole prin creșterea competitivității activității agricole, a diversificării activităților agricole și a creșterii calității produselor obținute.

    Având în vedere că pentru prima dată în criteriile pentru punctaj sunt incluse și investițiile corporale și necorporale legate de Agricultura de precizie, specialiștii de la Vantage – singura companie din România dedicată agriculturii de precizie – îți vin în ajutor cu răspunsul la câteva întrebări importante legate de investițiile din submăsura 4.1. si 4.2.

    Ce achiziții din portofoliul Vantage pot face fermierii prin Măsura 4.1?

    Specialiștii Vantage în agricultură de precizie au făcut o selecție de produse care cresc performanțele fermei și se potrivesc pentru obținerea de puncte suplimentare.

    Cea mai importantă categorie de produse sunt soluțiile de ghidare prin GPS a utilajelor de la Trimble. Cu ajutorul acestora fermierii pot: lucra mai rapid, mai eficient, în orice condiții păstrând același standard indiferent de lucrare sau operator.

    O altă categorie de soluții care îi ajută pe fermieri să își crească performanța prin urmărirea mult mai precisă a tuturor activelor din fermă este platforma de monitorizare utilaje, combustibil și operatori FarmTrack. Acesta îi ajută pe fermierii să:

    Tot pentru monitorizarea în fermă, însă pentru fermierii care vor să meargă un pas mai înainte putem pune la dispoziție platforma integrată GeoScan care aduce pe lângă integrarea cu FarmTrack și imagini satelitare pentru vizualizarea culturilor, monitorizarea pivoților și management irigații dar și monitorizare date meteo.

    O soluție accesibilă, și ușor de folosit sunt stațiile meteo, care vin cu punctaj atât pentru agricultura de precizie dar și pentru predictibilitatea datelor și managementul datelor. Astfel, o stație meteo simplă care ar trebui să nu lipsească din nici o fermă poate face diferența în aprobarea proiectului.

    Pentru cei care știu că semănatul nu mai poate fi corectat, avem si soluția Precision Planting care transformă semănătoarea veche într-una performantă și precisă.

    Însă propunerile noastre pentru finanțarea nu se limitează doar la soluțiile legate de agricultură de precizie. Vantage propune și utilaje inteligente care în combinație cu soluțiile de ghidare GPS-ul pot aduce punctaj pentru componenta de agricultură de precizie.

    În portofoliul nostru poți găsi utilaje de erbicidat autopropulsate sau tractate din gama Berthoud cu ajutorul cărora poți stropi extrem de precis și MA-uri pentru distribuirea de îngrășăminte din gama Vicon cu care poți să fertilizezi cu rată variabilă în parcelele tale folosind secțiuni de numai 1 metru.

    Ce tip de ferme pot include astfel de achiziții în proiect?

    Proiectul este potrivit pentru orice tip de fermă, de orice dimensiuni și se poate preta atât pentru sectorul vegetal cât și pentru sectorul zootehnic.

    Cum se derulează achiziția?

    Achiziția se derulează prin intermediul AFIR. Produsele trebuie incluse în proiecte care vor fi întocmite conform cerințelor specifice ale PNDR.

    Ce criterii pot urmări fermierii în alegerea produselor pe care și le doresc.

    Cele mai importante lucruri pe care fermierii trebuie să le urmărească în redactarea proiectelor sunt:
    produsele sau serviciile sa fie eligibile conform criteriilor de selecție, să fie justificate temeinic în cadrul Studiului de fezabilitate sau Proiectului Tehnic, să îi fie de un real folos, să aleagă produse de calitate pentru a fi funcționale minim pe perioada de implementare și de monitorizare a proiectului.

    Pentru mai multe detalii poți contacta specialiștii Vantage aici sau ne poți suna la 0747134135


    Te-ar mai putea interesa

    Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații