• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Val de incendii în ferme sau pe câmp! Pompierii – în alertă în mai multe județe!

    Angelica Lefter -

    Val de incendii în mai multe județe ale țării unde pompierii au intervenit în forță pentru a stopa flăcările. Autoritățile semnalează că a crescut numărul incendiilor produse în țară, mai ales în plin câmp, unde campania de recoltare la grâu este în curs de finalizare. În ultimele zile, pompierii s-au luptat pentru stingerea mai multor focare care au pus în pericol atât viața oamenilor cât și bunuri materiale.

    Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea, au intervenit cu mijloacele din dotare pentru a stinge 5 incendii izbucnite în ultimele 24 de ore, potrivit ziuaconstanta.ro.

    Foto: ziuaconstanta.ro

    Astfel, luni, în data de 2 august, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și miriște produs în apropierea localității Nalbant. Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Flăcările au cuprins vegetație uscată și miriște pe o suprafață de aproximativ cinci hectare. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unor scântei rezultate de la un conductor electric defect.

    În aceeași zi, salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au fost solicitați să intervină la un incendiu, produs la un depozit de furaje, pe raza localității Vișina. Astfel, două echipaje de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La fața locului a sosit și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, precum și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Jurilovca cu o autocisternă.

    Incendiul a mistuit aproximativ 2.000 de baloți de paie, 1.000 de baloți de mazăre, un tractor și o remorcă. Din primele cercetări, se pare că principala cauză a fost fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

    Foto: m.ziuaconstanta.ro

    Tot luni, pe 2 august, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină la un alt incendiu izbucnit în apropierea localității Agighiol. Un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars 200 metri păreați de vegetație uscată și gunoi menajer. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc pus în spații deschise.

    Și salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, au intervenit la un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza orașului Babadag, în data de 2 august. Cinci subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată, lăstăriș și gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați.

    Cauza este cel mai probabil folosirea intenționată a sursei de aprindere.

    Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Măcin, au fost solicitați să intervină la un incendiu produs la unitatea exterioară a unui aparat de aer condiționat, cauza fiind supraîncălzirea.

    Nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite în toate aceste incendii.

    Foto: estnews.ro

    Tot luni, 2 august, în comuna Bunești – Averești, satul Bunești, din județul Vaslui, a avut loc un incendiu devastator care a distrus 15 hectare de teren agricol cultivat cu grâu și un camion de mare tonaj încărcat cu 35 de tone de grâu, potrivit estnews.ro.

    Echipaje ale Secției de pompieri Huși și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bunești – Averești au luptat vreme de aproape trei ore cu flăcările, care au mai mistuit și o miriște în suprafață de 20 de hectare.

    Marius Stan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui a declarat că la sosirea pompierilor, flăcările se manifestau deja pe 35 de hectare cultivate cu grâu.

    ”Secția de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, un ofițer și opt subofițeri pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un lan de grâu situat în extravilanul localității Bunești, comuna Bunești-Averești. La fața locului a intervenit și SVSU Bunești Averești cu o autocisternă, o motopompă și un tractor cu plug. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 35 hectare de grâu și miriște, precum si la nivelul unui autovehicul de mare tonaj încărcat cu peste 35 tone grâu. Incendiul se manifesta cu violență și exista riscul de propagare la o pădure din apropiere. După aproximativ trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au ars un autocamion încărcat cu circa 38 tone grâu, aproximativ 15 hectare cultivate cu grâu si peste 20 hectare de miriște. Din fericire, nu au fost persoane rănite sau intoxicate”, a spus Marius Stan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

    Foto: estnews.ro

    Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de pompieri este încingerea tobei de eșapament a camionului încărcat cu grâu, care a provocat combustia paielor, în condițiile în care a fost o zi cu temperaturi extrem de ridicate.

    Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui amintește că în această perioadă se efectuează lucrări agricole ce implică folosirea utilajelor. Acestea, exploatate necorespunzător, pot provoca incendii. Agricultorii au obligativitatea de a respecta câteva norme care îi pot feri de asemenea evenimente neplăcute:


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd