• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo de la ANM până miercuri. Unde vor mai fi ploi și vijelii în zilele următoare

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza meteo de la ANM pentru următoarele zile. Meteorologii anunță revenirea zilelor caniculare, dar și a ploilor cu condiții de grindină și vijelie. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de formare a ceții.

    ANM – Prognoza meteo pentru duminică, 8 august

    Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară la amiază în Banat, Crişana, local în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei şi al Transilvaniei, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nord-vestul teritoriului şi în zona Carpaţilor Occidentali, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor şi, temporar, în regiunile vestice.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade pe litoral şi 37 de grade în Banat şi sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 23…24 de grade în Dealurile de Vest.

    Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

    ANM – Prognoza meteo pentru luni, 9 august

    Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului, caniculară la amiază în regiunile sudice şi izolat în rest, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic în sud-vestul, sudul şi estul ţării şi izolat în centru. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, în nord, în est şi la munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, condiţii de grindină şi vijelii. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade pe litoral şi în nordul ţării şi 38 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade pe litoral.

    Noaptea, pe alocuri, va fi ceaţă, îndeosebi în depresiuni şi în regiunile nordice şi nord-estice.

    ANM – Prognoza meteo pentru marți, 10 august

    Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea zonelor de câmpie şi podiş, local caniculară la amiază în regiunile sudice, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiază şi seara şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în jumătatea estică ţării, în zona de munte şi, pe arii restrânse, în rest.

    Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat vor fi condiţii de grindină şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în nord şi 37…38 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 23 de grade.

    Dimineaţa, dar mai ales noaptea, se va semnala ceaţă pe alocuri în nord-est şi în depresiuni şi izolat în rest.

    ANM – Prognoza meteo pentru miercuri, 11 august

    Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea zonelor de câmpie şi podiş, caniculară la amiază în Lunca Dunării, dar şi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, când local în sudul şi estul ţării, în zona de munte şi izolat în restul teritoriului, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

    Ploile vor avea şi caracter torenţial şi, pe alocuri, vor fi condiţii de grindină şi vijelii. Temperaturile maxime se vor situa între 27…28 de grade pe litoral şi în nordul ţării şi 35 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat” Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi