• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Compania UTILBEN oferă toate agregatele necesare fermierilor pentru pregătirea fânului ”ca la carte”!

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii care pregătesc fânul și vor să facă acest lucru ca la carte au nevoie de un număr mare de echipamente agricole. Această operațiune necesită urmarea mai multor pași, iar parcurgerea cu brio a fiecărei etape depinde de un anumit agregat. Cele mai utile echipamente pentru pregătirea fânului sunt prezentate de UTILBEN.

    Tăierea fânului se poate face cu o cositoare cu lamă sau cu o cositoare cu disc. Cositoarea cu lamă este printre primele agregate de acest fel create. Este compusă dintr-o bară metalică, de 1,5 – 2 metri lungime, pe care sunt așezate mai multe lame care acționează ca niște foarfeci. Cositoarea cu lamă este un agregat compatibil cu majoritatea tractoarelor de pe piață, inclusiv cu cele compacte. La capitolul dezavantaje, notăm faptul că aceasta se poate bloca dacă lamele nu sunt foarte ascuțite sau dacă viteza de deplasare a utilajului este prea mare.

    Cositoarea cu tamburi este cel mai folosit agregat pentru tăierea fânului și recomandarea UTILBEN, companie care vă oferă soluții complete în domeniul agricol. Construcția cositoarei presupune discuri rotative care sunt montate paralel, de-a lungul agregatului. Pe acești tamburi care se învârt cu viteză, sunt montate cuțite mici care taie fânul. O cositoare cu tamburi poate tăia culturi care depășesc și 3 metri înălțime. Acest agregat are avantajul de a-și face bine treaba și la o viteză mare de deplasare.

    Odată ce fânul este tăiat, acesta trebuie uscat. Altfel, prinde mucegai și nu mai poate fi folosit ca hrană pentru animale. Atenție însă, dacă uscați fânul prea tare, se va distruge. Pentru a usca fânul așa cum se cuvine, acesta trebuie întins și învârtit. Aveți nevoie de o mașină de întors fânul, pentru a face această operațiune rapid și pentru a deveni cu adevărat productiv. Cu ajutorul unui asemenea agregat, aveți garanția că fânul este uscat pe toate părțile. Prin efectuarea acestei proceduri, fânul este rostogolit și circulația aerului este optimizată.

    Pasul următor este pregătirea fânului pentru balotare prin greblare. Pentru asta, aveți nevoie de o greblă mecanizată, care să vă asigure eficiență maximă în câmpul muncii. Sunt doua tipuri de astfel de agregate. Primul este grebla de tip soare, care nu necesită un circuit hidraulic pentru a funcționa sau motorizare. Desigur, acest agregat este mai ieftin decât grebla rotativă.

    Grebla rotativă se descurcă fără probleme cu fânul umed și cantități grele. În plus, șirul de fân este uniform și rezultatul este de calitate, pentru că, spre deosebire de grebla de tip soare, grebla rotativă nu amestecă fânul cu prea multe bucăți de pământ. Totuși, vorbim despre o variantă mai scumpă, pentru că este un agregat motorizat.

    Balotarea este următoarea etapă în pregătirea fânului, căreia trebuie să îi acordați o importanță deosebită. Baloturile de fân pot lua formă cilindrică sau cubică. Forma balotului trebuie aleasă în funcție de numărul și tipul de animale pe care le veți hrăni cu fân. Așadar, sunt două tipuri de prese de balotat: presă pentru obținerea de baloturi rotunde și presă pentru baloturi dreptunghiulare.

    După pregătirea fânului urmează transportarea și depozitarea în siloz.

    UTILBEN dispune de o divizie de echipamente agricole noi, care le oferă fermierilor români cele mai bune soluții tehnice, indiferent de sezon.

    Compania UTILBEN are 15 ani de experiență în domeniu și se află între liderii furnizorilor de utilaje. Peste 70 de profesioniști sunt pregătiți să vă ofere soluții complete în domeniul agricol, pentru toate tipurile de lucrări.

    UTILBEN, garanția utilajelor fiabile!
    Adresă: Bulevardul Muncii, nr. 36, Cluj-Napoca
    Telefon: 0733 040 000
    Email: contact@utilben.ro
    Website: www.utilben.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!