• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierul Valentin Popa, apel după ce tatăl a doi copii a ars de viu: ”Ajutați-ne să reconstruim casa micuților!”

  Roxana Dobre -

  O dramă fără margini care avut loc în localitatea Sohatu din judeţul Călăraşi, unde vicepreședintele Asociației Forța Fermierilor (AFF), Valentin Popa, trăiește și își lucrează pământurile, l-a determinat pe acesta să facă un apel la producătorii agricoli din toată țara. Agricultorul călărășean pune umărul la reconstrucția casei care a ars aproape în totalitate și care a lăsat doi copii pe drumuri și fără tatăl care a murit în incendiu.

  ”Noi am dărâmat prin cheltuieli proprii, cu implicarea sătenilor și a Primăriei, casa. Trebuie reconstruită de la zero pentru că nu a mai rămas mare lucru din ea și ar fi fost nesigură pentru copilași dacă doar o reparam. De aceea am decis să fac un apel și la colegii fermieri, și nu numai, să dea o mână de ajutor dacă pot. Acești copilași merită ajutați având în vedere că au rămas și fără tată iar mama nu are posibilități prea mari. Sâmbătă vom începe să turnăm fundația dar cu siguranță doar comunitatea noastră nu va putea suporta toate costurile, de la construcție la utilități și mobilă”, a declarat Valentin Popa pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

  Fermierul Valentin Popa a făcut apel public la solidaritate

  Acesta spune că este mare nevoie de materiale de construcție, de la ciment, BCA, plasă fier, ipsos. ”(…) Și după aceea vorbim de lavabil, mobilă și electrocasnice”, a mai punctat fermierul. Având în vedere că timpul până când iarna își va intra în drepturi este destul de scurt, pentru construcția de la zero a unei case, Agrointeligența-AGROINTEL.RO face apel la toți cei care pot ajuta cu bani, materiale de construcții, electrocasnice, mobilă sau chiar haine pentru copilași, să sune la următoarele date de contact:

  Fermierul Valentin Popa: 0723.228.493 

  Doi copii minori au rămas pe drumuri

  Daniel Stoica, 46 de ani, tată a doi copii a murit după ce casa i-a luat foc de la o oală lăsată pe foc. Tragedia a avut loc sub ochii fiului său de 8 ani. Incendiul a avut loc în Călăraşi, în satul Sohatu. Bărbatul de 46 de ani se întorsese de la serviciu, a pus o oală cu porumb la fiert, şi s-a pus în pat să se odihnească. În casă se mai afla şi fiul său, Marian, în vârstă de 8 ani. Doar că tatăl a adormit iar aragazul a luat foc. Din cauza fumului, bărbatul s-a intoxicat în somn şi nu a avut nicio şansă. În scurt timp, întreaga locuinţă a fost cuprinsă de flăcări.

  Sursă foto: www.atitudineadincalarasi.ro

  Sătenii vor să le reconstruiască micuților casa

  Localnicii nu au rămas nepăsători la drama familiei Stoica. Imediat după tragedie, care a avut loc sâmbătă, pe 7 august, oamenii au sărit să-i ajute pe copii. Vecinii au plătit cheltuielile pentru înmormântare şi au pus mână de la mână pentru a începe reconstrucţia casei. Şi primarul din localitate va aloca o sumă de bani. Anunţată de tragedie, mama copiilor a decis să se întoarcă din satul învecinat pentru a avea grijă de Oana şi Marian.

  „Chiar dacă părinţii erau despărţiţi, mama ţinea legătura cu copiii. Când a aflat ce s-a întâmplat, a venit la noi la Sohatu şi a spus că nu-i va mai părăsi niciodată. Acum stau la o rudă, dar după ce vom construi casa, se vor muta toţi acolo”, a spus un vecin care se ocupă de reconstrucţia locuinţei.

  Oana, fata bărbatului decedat în incendiu, a împlinit 15 ani chiar în această duminică, de Sfântă Maria Mare. De când tatăl ei a murit, fata doarme cu poza lui sub pernă, spun vecinii. Şi băiatul de 8 ani este puternic afectat de cele întâmplate. Cei doi au fost fotografiaţi de localnici în timp ce căutau prin casa distrusă de flăcări bunuri care ar mai putea fi recuperate.

  Băiatul de 8 ani a apucat să iasă din casă şi să strige după ajutor în vecini. Oamenii au sărit cu găleţi şi cu un furtun cu apă, însă nu s-a mai putut face nimic. Casa a ars în câteva minute, cu Daniel Stoica înăuntru.

  Celălalt copil, o fată de 15 ani, era plecat la o prietenă, şi a aflat seara că tatăl ei a ars de viu. Mama copiilor locuia în alt sat cu altcineva, aşa că bărbatul îi îngrijea singur pe copii. „Era un om deosebit, muncitor, lucra la o firmă de construcţii din Bucureşti. Noi am sărit imediat să stingem focul, dar erau flăcări până la cer, nu se putea intra în casă. Nici pompierii nu au putut să intre până nu au stins focul. La final, l-au găsit pe tatăl copiilor în pat, unde adormise”, a povestit pentru Antena3.ro Marian Constantin, vecinul căruia băiatul de 8 ani i-a cerut ajutor prima dată.


  Te-ar mai putea interesa

  Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile

  Ultimele știri

  Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark G4media: PNL va cere azi demisia lui Barbu sau repunerea lui Ionuț Lupu la șefia APIA Ministrul Barbu cere Consiliului Concurenței să verifice practica produselor marcă proprie