• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Grup de lucru pentru înființarea Asociației Fermierilor BIO! Îi așteptăm pe toți producătorii ecologici alături de noi!

    agrointeligenta.ro -

    Asociația Forța Fermierilor a decis înființarea unui grup de lucru pentru constituirea unei organizații de sine stătătoare pentru reprezentarea intereselor producătorilor agricoli din sectorul ecologic. Asociația Fermierilor BIO a demarat procedurile de a dobândi statutul juridic de organizație profesională și se va afilia, imediat după decizia judecătorească, Asociației Forța Fermierilor. Grupul de lucru are ca obiectiv principal atragerea tuturor fermierilor care lucrează sau vor să lucreze în sistem bio, pentru promovarea intereselor legitime ale sectorului de producție agricolă certificată ecologic. Coordonatorul grupului de lucru este Răzvan Coțianu, cadrul universitar şi doctor USAMV București. Asociația Fermierilor BIO va beneficia de suportul mediatic al Grupului Agrointeligența, lider în informarea și susținerea fermierilor, prin intermediul site-ului bio.agrointel.ro.

    „Ne adresăm tuturor producătorilor agricoli bio, fie că vorbim de cultură mare, de horticultură sau de zootehnie. Asociația Fermierilor BIO va fi parte a marii familii Forța Fermierilor dar, evident, vom lucra cu specificul acestui domeniu. Sectorul ecologic va crește în importanță, la nivel european și național, și noi vrem să fim aici, pentru a-i ajuta pe fermierii interesați să dezvolte în această direcție. Este un moment bun pentru a coagula o forță de reprezentare și comunicare pentru fermierii care produc în sistem bio. În paralel, vom construi și cel mai important vehicul mediatic pentru Asociația Fermierilor BIO, și anume bio.agrointel.ro, proiect media demarat de Grupul Agrointeligența în urmă cu mai multe luni, și care trece, astfel, la nivelul următor de impact” a spus Vlad Macovei, președinte al Asociației Forța Fermierilor și fondator Agrointeligența.

    „Sunt bucuros să mă alătur unor oameni care cred în agricultura românească, în progresul și performanțele fermierilor români. În contextul european actual, agricultura biologică este și va reprezenta din ce în ce mai mult o alternativă solidă, viabilă atât din punct de vedere al tehnologiilor implementate, cât și din punct de vedere economic și comercial. Așa cum Asociația Forța Fermierilor a pus agricultura în ofensivă, îmi doresc ca asociația care se va constitui până la sfârșitul lunii octombrie 2021, să pună agricultura biologică în ofensivă. Îi chemăm alături de noi, pe toți fermierii care cultivă pământul și cresc animalele în sistem ecologic sau biologic” a spus Răzvan Coțianu, coordonatorul grupului de lucru pentru înființarea Asociației Fermierilor BIO.

    Răzvan Coțianu este inginer, absolvent al Facultății de Horticultură din București, promoția 1999. Din anul 2010, este doctor al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. De la finalizarea studiilor universitare și până în prezent a lucrat în învățământul superior, actualmente având gradul didactic de Șef de lucrări, fiind titularul disciplinei – Tehnologia culturii plantelor la Facultatea de Management Agroturistic. Începând cu anul 2015 a colaborat la mai multe publicații de profil agricol; din martie 2020 s-a alăturat Grupului Agrointeligența. Este membru al Asociației Forța Fermierilor.

    Fermierii interesați să vină alături de noi în acest proiect sau cei care doresc să afle mai multe informații despre Asociația Fermierilor BIO, ne pot trimite un mail pe adresa contact@fortafermierilor.ro. Vă așteptăm cu drag alături de noi!


    Te-ar mai putea interesa

    Principalele teme din agricultura ecologică de la nivelul UE, dezbătute la Madrid Cum se produce porumbul siloz bio, baza furajării vacilor de lapte din fermele Silvania Bio Plante capcană și benzi înierbate – mijloace de sporire a gradului de reziliență în culturile ecologice

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte