Comerţ alimentar

Conferință Agrointeligența și Capital. Sorin Minea: “Scandalurile legate de carnea de porc lovesc direct în agricultură și economie”

“La ora actuală ne aflăm într-o piață închisă, în care o parte din industria românească a căzut în capcana produselor foarte ieftine. Am auzit declarații inconstiente, pentru ca dacă începi să demobilizezi cumpărătorul și îi spui că tot ceea ce este în magazine este prost, toată industria autohtonă va pierde”, a declarat Sorin Minea, președintele Patronatului de Industrie Alimentară ROMALIMENTA, în cadrul conferinței “Tendințe și soluții pentru agricultură în 2014. Investiții inteligente pentru venituri sigure și riscuri minime”, organizată astăzi de revista CAPITAL și revista AgroInteligența.

Potrivit lui Sorin Minea, etichetarea cărnii ar fi un prejudiciu grav pentru România, din punct de vedere economic. “Lipsa de încredere este periculoasă. Era vorba de carne ieșită din termenul de garanție, nu de carne stricată. Mai mult, nu era vorba de rețelele de magazine, pentru că s-a găsit în depozite, nu era vorba despre procesatori români. Mi-as dori sa vad un procesator real care nu respectă legislația și să fie pedepsit, dar în același timp, să arătăm și lucrurile bune. Este o chestiune de siguranță națională faptul că românii nu iși permit să mănânce bine. Eu trebuie să cumpăr materie primă, asta o iau din agricultură, dacă ei dau faliment eu pierd afacerea”, a declarat Sorin Minea în cadrul conferinței.

Potrivit acestuia, este regretabil că dintre toate cărnurile importate, carnea de porc este prima. “Am ajuns totuși să lucrăm cu carnea românească și să o dăm la export, dar scandalurile acestea decredibilizează. Singura șansă pe care o avem acum este să ne unim: cei din politic, agricultură și industrie”, a mai precizat Minea.

Sursa: capital.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!