• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Grâul de toamnă: condițiile pedoclimatice influențează producția! Soluția aleasă de un fermier din Gorj

  Adrian Radu -

  La înființarea culturilor de toamnă fermierii au în față provocări majore: alegerea unui soi de grâu performant în funcție de destinația recoltei și aplicarea unei formule de nutriție optim-economică ţinând cont de însuşirile solului, gradul lui de aprovizionare cu elemente nutritive și necesarul de nutrienţi al plantelor. Trebuie luați în calcul și alți factori precum precum temperatura sau pH-ul solului care pot avea o influență majoră și pot limita producția.

  Aflați detalii în interviul realizat de Agrointeligența – AGROINTEL.RO în județul Gorj.

  Cristian Fulger, fermier din localitatea Bengești, județul Gorj, lucrează 300 ha la poalele Transalpinei și a observat că variațiile mari de temperatură și solul usor acid (pH 6,5) i-au limitat producția de grâu an de an. Numai scăderea temperaturii solului de la 21ºC la 13 ºC înseamnă cu 70% mai puţin fosfor disponibil. Studii recente au demonstrat faptul că temperatura din sol influențează solubilitatea fosforului. Atunci când avem 21 grade Celsius în sol fosforul este 100% disponibil pentru plante. Cu cât scade temperatura sub acest prag în sol cu atât scade și difuzia fosforului în soluția solului.

  Soluția propusă de consultanții Chemark Rom a fost introducerea Seed Sprint H5 în tehnologia nutriției de bază la cultura de grâu. Este un îngrășământ starter microgranulat aplicat la semănat. Fabricat în Spania de Tradecorp International și utilizat deja de fermieri din peste 80 de țări, acest produs are două caracteristici remarcabile: conține acizi humici care menţin pH-ul în limite optime în zona rădăcinilor tinerelor plante, iar prin aplicarea localizată asigură o concentrație optimă de fosfor 100% solubil, pe rândul semănat. Startul în vegetație este important pentru orice cultură și de cele mai multe ori aici se pune baza unei producții profitabile.

  ”La primii 2-3 cm, În momentul în care grâul a răsărit, mi-am dat seama de diferență. Planta s-a dezvoltat foarte rapid în ceea ce privește rădăcinile. În niciun an, în toți cei 4 ani în care am făcut cultură mare, n-am sărit de 4 tone. Seed Sprint va aduce anul acesta un procent de peste 20-30%, cel puțin, ca și producție”, a sesizat Cristian Fulger înainte de a recolta cultura sa de grâu.

  Citiți și: Rezultate la SCDA Brăila: tehnologia la grâu care a dus randamentul la hectar peste media ultimilor 3 ani

  Tehnologiile propuse de consultanții Chemark Rom sunt proiectate să-i ajute pe fermieri să-și optimizeze costurile de fertilizare și să-și mărească randamentul producției. Programați o vizită în ferma dumneavoastră.

   Marius Miron 0734 551 551 (telefon / WhatsApp).

  Beneficiați de programe suport și expertiză tehnică pentru înființarea și îngrijirea culturilor de la un distribuitor național ce oferă o gamă completă de inputuri agricole: semințe, fertilizanți de ultimă generație, pesticide, adjuvanți, igienă publică. Toate detaliile despre produsele Chemark Rom le găsiți pe site-ul www.chemarkrom.ro.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Soluțiile Ecofol pentru randamentul maxim al culturii de porumb! Noile tratamente Corteva derivate din surse naturale pentru semințe – utilizate pe mai mult de 10 milioane de hectare în Europa! Pleniflor, produsul care ajută rapița și ocrotește albinele

  Ultimele știri

  Ziua Porumbului 2021 la Vezendiu, un eveniment-cheie pentru nord-vestul României, unde jumătate din suprafețe sunt cultivate cu porumb Legislație nouă pentru exploatarea terenurilor. Anunțul făcut de europarlamentarul Dan Motreanu! Chiar nu vă pasă de fermieri?! Semnal de alarmă tras la Bruxelles despre situația producătorilor de hrană!