• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenție nouă pentru crescătorii de animale. Măsura de sprijin – anunțată la Congresul Fermierilor 2021

    Roxana Dobre -

    Subvenție nouă pentru fermierii crescători de animale. Noua Politică Agricolă Comună va oferi fermierilor instrumentele necesare pentru a furniza consumatorilor hrană de calitate și la prețuri accesibile, a subliniat eurodeputatul Daniel Buda în cadrul Congresului Fermierilor 2021 care a avut loc, astăzi, marți – 7 septembrie. Oficialul a dat și o veste bună crescătorilor de animale!

    ”Astăzi, am avut oportunitatea de a participa la Congresul Fermierilor, prin intermediul mijloacelor online. Acest eveniment este organizat de Asociația Forța Fermierilor, reunind sute de agricultori din toată țara, dar și decidenți politici și reprezentanți ai companiilor de agribusiness. Felicit membrii Asociației Forța Fermierilor, îl felicit pe președintele acestei asociații, domnul Vlad Macovei pentru eforturile în reprezentarea intereselor fermierilor și apărarea drepturilor agricultorilor români”, a arătat Daniel Buda.

    Aflat la Bruxelles, europarlamentarul Daniel Buda a participat prin Zoom la Congresul Fermierilor 2021

    Acesta a subliniat că în acest punct, autoritățile, împreună cu fermierii trebuie să se concentreze pe elaborarea Planurilor Naționale Strategice.

    ”Pe baza unor norme mai simple stabilite la nivelul UE, fiecare stat membru va pregăti un plan strategic pentru punerea în aplicare a politicii în următorii cinci ani. Acest lucru le va permite să țină seama de condițiile locale și să atingă obiective ambițioase. Planurile naționale strategice reprezintă un element cheie al reformei PAC, ce va stabili modul în care fiecare stat membru va utiliza instrumentele PAC. Invit fermierii să colaboreze cu autoritățile naționale în elaborarea Planurilor Naționale Strategice astfel încât nevoile din teren să se regăsească în aceste planuri. Cu siguranță, prin implementarea acestor Planuri Strategice și prin simplificarea normelor și procedurilor, se vor obține performanțe notabile și de către fermierii români”, a mai arătat eurodeputatul.

    Bunăstarea animalelor, schemă introdusă în cadrul plăților ecologice

    Subvenție nouă pentru crescătorii de animale. Daniel Buda a mai anunțat că o componentă extrem de importantă ce trebuie dezvoltată în România este cea a procesării. ”Este trist să ne exportăm animalele tinere, să exportăm porumbul sau grâul ori orzul, iar noi să importăm mezeluri care mai conțin și carne, ori pâine congelată care mai conține și făină, ca să nu mai vorbesc de brânza care mai conține și lapte. România trebuie să pună mai mult accent pe partea de procesare a produselor agricole, astfel încât să nu mai exporte materii prime și să importe produse cu valoare adăugată mare. În ceea ce privește sectorul zootehnic, aș sublinia faptul că în premieră, noua Politică Agricolă Comună include la articolul 28 bunăstarea animalelor în cadrul schemelor ecologice. Comisia a publicat lista cu potențiale practici ecologice care vor putea finanța condițiile de creștere durabilă, agricultură organică, abordează rezistența antimicrobiană, încurajează pășunatul în spații deschise, etc. Fermierii vor avea doar de câștigat dacă vor pune în aplicare practicile de creștere durabilă și extensivă”, a mai anunțat oficialul.

    Oficialul a punctat că în acest nou exercițiu financiar, beneficiem de cele mai consistente fonduri europene de la aderarea României. ”Îi încurajez pe fermieri să apeleze cu încredere la serviciile de consiliere și să acceseze programele de dezvoltare disponibile, cu atât mai mult cu cât în noua PAC fermierii vor avea acces la servicii de consultanță. Îi asigur pe membrii Asociației Forța Fermierilor și pe toți fermierii în general, de toată deschiderea, implicarea și sprijinul meu pentru a dezvolta împreună un sector agricol sustenabil și a asigura o hrană de calitate, accesibilă pentru consumatori și venituri corecte pentru fermieri!”, a conchis eurodeputatul.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an