• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Consilierul lui Oros: Orice informație privind data acordării ajutorului de minimis – ”pur speculativă”

    agrointeligenta.ro -

    Consilierul ministrului Adrian Oros, Marian Irinei, atacă informațiile oferite de Ioan Fetea, președintele Asociației Crescătorilor de Albine pentru Agerpres cu privire la acordarea ajutorului de minimis pentru apicultori, acuzându-l pe liderul ACA de inducere în eroare a apicultorilor. Referitor la data înaintată pentru acordarea sprijinului, Irinei a precizat că aceasta este ”pur speculativă”.

    Marian Irinei atacă declarațiile făcute de Ioan Fetea, președintele ACA, pentru Agerpres – agenția publică de știri. ”Primesc zeci de mesaje zilnic, cu întrebări referitoare la acordarea ajutorului de stat în 2021, pentru sectorul apicol (minimis-ul). Aceste întrebări nu sunt întâmplătoare, ci sunt generate de faptul că, în spațiul public, în anumite publicații online, tot apar informații de la persoane care își arogă merite privind acordarea acestui ajutor de stat, lăsând astfel impresia că știu detalii, lansând termene, creându-le apicultorilor anumite așteptări, inducând în eroare, tocmai în ideea de a genera revoltă dacă termenele vehiculate de ei, dar neconfirmate de sursele oficiale, nu sunt “respectate”, a scris Irinei pe Facebook sub pseudonimul ”Marian Stuparul Oltean” pe care îl folosește inclusiv pentru comunicarea oficială în calitate de consilier al ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

    În cadrul unui interviu acordat Agerpres, Ioan Fetea, președintele ACA, a făcut mai multe precizări despre ajutorul de minimis care ar urma să fie acordat în acest an. ”Din fericire primim şi anul acesta ajutorul de minimis, aproximativ 52 de milioane de lei, bani care nu depind de rectificare, erau băgaţi în buget, trebuie doar să facem normele de aplicare. Cred că după 10-15 septembrie vor apărea normele, iar apicultorii vor putea să depună dosarele la APIA timp de 30 de zile de la apariţia normelor. Dacă împărţim suma de 52 de milioane de lei la 2,1 milioane de familii de albine, ajutorul va fi de aproape 25 de lei pe familie. Aici nu este ca la Programul Naţional Apicol (PNA), dacă nu se consumă fondurile acestea se redistribuie, aici se pierd banii. Anul trecut am pierdut aproape 20% din ajutorul de minimis pentru că nu depus oamenii dosare. Speram ca anul acesta să fie cât mai mulţi, pentru că bani sunt”, a spus Ioan Fetea pentru Agerpres, informație preluată și de Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    În replică, Marian Irinei a făcut o serie de precizări pe care le redăm integral:

    ”1. Proiectul HG a fost demarat și este pe circuitul de avizare interministerial;

    2. Atât timp cât nu au fost luate toate semnăturile de la ministerele avizatoare, termenul privind aprobarea HG nu poate fi stabilit. El depinde de data la care va fi finalizat traseul procedural al proiectul HG.

    3. După ce va obține toate avizele necesare, proiectul va ajunge pe masa Guvernului pentru aprobare. Imediat ce acesta va fi publicat publicat în Monitorul Oficial, anunțul va fi făcut de ministrul agriculturii.

    4. Până la acel moment, orice informație privind data acordării sprijinului este pur speculativă.

    5. Reiau ceea ce am spus de fiecare dată: informați-vă mereu din surse oficiale. Pagina de internet a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării – www.MADR.ro sau pagina de Facebook a Ministrului Agriculturii – Adrian Oros.

    În permanență aici veți găsi informații complete și corecte”.

    Ministrul Oros a anunțat un plafon de 52 de milioane de euro și condiții similare cu cele de anul trecut

    De precizat că ministrul Agriculturii a făcut anunțul că ajutorul de minimis pentru apicultură va fi acordat în această toamnă în limita unui plafon de 52 de milioane de lei, iar condițiile de acordare vor fi similare cu cele de anul trecut. În 2020, apicultorii au beneficiat de un sprijin de 25 de lei pe familia de albine, iar termenul pentru depunerea dosarelor anul trecut a fost data de 15 septembrie.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”