• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Victor Chivu a învins cancerul și acum, la 64 de ani, o ia de la început în agricultură

    agrointeligenta.ro -

    Pe fermierul Victor Chivu eram obișnuiți să îl întâlnim la evenimentele importante din agricultura românească. Membru marcant al sectorului de creștere a vacilor de lapte, Chivu a renunțat la animale și, ulterior, și la ferma de 2.500 de hectare. În spatele deciziilor sale s-a aflat diagnosticul crunt de cancer la pancreas, afecțiune pentru care s-a și operat și după care s-a recuperat foarte bine. Prezent la Congresul Fermierilor 2021, marți, 7 septembrie, Victor Chivu a anunțat că și-a reluat activitatea în agricultură.

    La fel de energic cum îl știam, zâmbitor, Victor Chivu nu a uitat să îi salute încă de la început pe toți colegii fermieri aflați în sală: ”Salut toți fermierii care sunt în sală, la Forța Fermierilor, iar tuturor celor care n-au venit să le fie puțin rușine!”

    ”Eu am fost bolnav, m-am operat de cancer la pancreas, mi-a tăiat jumătate. De nervi, am vândut o fermă de 2.500 de hectare de pământ. Acum dacă m-a făcut bine Dumnezeu am luat-o din nou de la capăt. Am patru băieți, doi lucrează în București, doi lucrează acolo, au terminat Agronomia anul trecut, iar am început să pornesc. Am poftă de muncă și am intrat în 64 de ani de zile. Aș vrea ca toți tinerii să facă chestia asta!”, a spus Victor Chivu în discursul său de la Congresul Fermierilor 2021.

    Victor Chivu s-a adresat și foștilor și actualilor decidenți politici pe care nu doar i-a salutat, dar le-a și atras atenția că nu culoarea partidului contează, ci ce face omul aflat în poziția de conducere la acel moment. ”Profit de această ocazie să salut așa, și cu tot respectul, două somități care sunt, domnul profesor Tabără (Valeriu Tabără 0 n.r.) și domnul ministru Daea (Petre Daea – n.r.). Consider, chiar dacă să zic că am fost opozant, dar asta nu contează, când suntem fermieri nu există opoziție – eu sunt cu ăla, ori sunt cu celălalt, eu consider, vorba românului: băi, dă-i dracului și pe-ai voștri și pe-ai noștri, noi trebuie să trecem la treabă! Vorba lui Daniel Buda, europarlamentar, știți ce a zis acum câtva timp, vreo săptămână, două săptămâni: Fraților, noi, fermierii sau voi, fermierii, trebuie să faceți programele acestea de acum încolo, nu trebuie să le facă ministerul! A, dacă era așa, cineva la minister ca domnul Tabără sau ca domnul Daea, se făcea ceva, dar acum, să-mie cu iertare, nu se face nimic!”, a spus Victor Chivu.

    Despre experiența cu actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, fermierul s-a arătat complet nemulțumit: ”Eu de câte ori am fost, președinte executiv pe vreo cinci comune la mine în Teleorman, cu irigațiile…De câte ori am fost pe acolo (nr. Ministerul Agriculturii) să mai iau niște informații, niciodată nu-l găseam pe Scarlat, care era ministru secretar de stat, la el în birou. Pe el îl găseam numai la Oros în birou semnând acte în locul lui. Eu consider că ministru anul trecut nu a fost el, cum nu este nici acum și vorba lui Chesnoiu, domnule, cu televizorul ați mințit poporul! I-ați mințit pe oameni, chiar dacă și eu fac parte acum din PNL. Dar știți ceva? Eu îi dau dracului și pe ai noștri și pe ai voștri! I-ați mințit pe oameni să vină să voteze, de ce i-ați mințit înainte de alegeri. Dați-i în judecată cum ați zis că-i dați, de ce i-ați mințit? Să pună ștampila pe vot!”.

    Cea mai mare minciună electorală ”servită” fermierilor a fost cea a plății despăgubirilor de secetă pentru culturile agricole semănate în primăvara anului trecut: ”Aș vrea să nu mai fim mințiți! Ce am pățit? Doar se știe ce a fost anul trecut, jale, jale, jale! Că a dat subvenția pe calamitate anul trecut. Pe noi ne-a mințit că ne-o dă, nu ne-a mai dat-o, înțelegeți? Adică pentru jumătate dintre fermieri a fost bine, pentru cealaltă jumătate nu a mai fost bine. Ne-au păcălit că fac rectificare bugetară. Fraților, nu are ce să caute! Că noi pe la Ministerul Agriculturii am avut electroniști, am avut ginecolog, am avut filosof, acum avem un medic veterinar. Să se ducă la…uite, cum a fost ministrul Sănătății, omul a considerat când și-a dat demisia că plapuma este prea mare sau prea grea pentru el și a zis: lasă să vină cineva care face treaba asta, eu mă duc în mediul academic. Și dânsul (Adrian Oros – n.r.) ar trebui să se ducă, să-și facă cabinet de pisici, de câini, și să lase agricultura! Ce naiba, s-au terminat inginerii agronomi și inginerii zootehniști în România? Partidele nu mai au niște specialiști? Gândiți-vă la chestia asta! Oamenii aceștia ce vor face? Haideți să epurăm și de prin aparatul acesta administrativ al statului! Sunt puse nepoate, amante, unchi, mătuși și așa mai departe! După urma unor chestii dintre acestea eu am fost băgat puțin pe la Antifraudă, că cea mare mă controla pe mine, și domnul Pintea știe, este aici, noroc că s-a pensionat, altfel vindea și casa și mașina și ce avea ea pe acolo ca să-mi iau despăgubiri…sunt p-acolo puși, domnule Pintea, am dreptate? Și am stat vreo 2-3 ani de zile și am câștigat pentru că cei care erau pe acolo erau niște idioți, scuzați-mă! Și ca mine sunt mai mulți! Și acum, dacă purtați un respect pentru un om care a făcut ceva pentru fermierii români și care a pornit mediul asociativ și care a făcut ceva, pentru Adrian Rădulescu, Dumnezeu să-l ierte, să-i fie țărâna ușoară, un moment de reculegere! Mulțumesc frumos!”, și-a încheiat Victor Chivu discursul la Congresul Fermierilor 2021.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru