• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vrei să cultivi lavandă? Uite care sunt cele mai profitabile soiuri de lavandă

    agrointeligenta.ro -

    Cultivarea lavandei poate fi o afacere profitabilă dacă fermierul decide de la bun început cum vrea să îşi valorifice recolta.

    Cele mai bănoase soluţii sunt comercializarea butaşilor, producerea uleiului esenţial sau vânzarea florescenţelor în scop culinar.

    Agrointeligenţa vă prezintă care, dintre cele aproape 40 de soiuri, ar fi cele mai indicate pentru aceste trei direcţii de valorificare a recoltei de lavandă.

    lavanda

    Soiuri de lavandă pentru vânzarea de butaşi

    Comercializarea de butaţi de lavandă se poate face uşor în pieţele marilor oraşe, la târguri sau prin intermediul unui magazine online. Avantajul îl reprezintă costul mic al investiţiei, pentru că un fermier care deja cultivă lavandă are o sursă sigură de a obţine plăntuţele noi.

    Răsadurile de lavandă au preţuri în funcţie de dimensiunea plantei – de la câţiva lei, până la 20-30 de lei, cât ajunge să coste un butaş de lavandă în marile magazine de bricolaj şi grădinărit.

    În acest scop, cel mai recomandat soi este englezescul Munstead (Lavandula angustifolia), cu un miros foarte puternic şi foarte “prolific”.

    lavender aromatherapy

    Soiuri de lavandă pentru obţinerea de ulei esenţial

    Cultivatorii de lavandă care doresc să producă şi uleiul esenţial – foarte căutat şi apreciat, mai ales în industria cosmeticelor, ar trebui să ia în calcul investiţia în soiul Grosso (Lavandula Intermedia). Acesta este o încrucişare între două soiuri englezeşti (Lavendula augustifolia şi Lavendula latifolia), anume creată pentru a produce mai multe flori şi mai mult ulei – de până la cinci ori mai mult decât soiurile obişnuite.

    lavanda de consumSoiuri de lavandă pentru uz culinar

    Buena Vista (din „familia” Lavandula angustifolia) este soiul de lavandă creat de englezi pentru a fi folosit la prepararea deliciilor culinare. Se poate cultiva chiar şi în ghiveci şi este o soluţie sigură la care mulţi mari bucătari apelează pentru o savoare mediteraneeană. Poate fi folosit şi la prepararea ceaiurilor cu lavandă.

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Te-ar mai putea interesa

    Top 20 culturi profitabile pe suprafețe mici în 2020 Mașina de recoltat lavandă ”made in Romania” are un preț accesibil și deja multe comenzi O cultivatoare din Bacău își face propriul magazin cu produse din lavandă: ”Dacă vrei profit, îți trebuie strategie de marketing”

    Ultimele știri

    Prima reacție a conducerii ANZ despre procesul deschis de ciobani: ”Am un semn de întrebare de ce se opun tocmai Registrele Genealogice” SITUAȚIA PE JUDEȚE! APIA: Lista cu crescătorii de animale intrați la ajutorul de stat de 100 euro/UVM! Ing. Gavrilă Tuchiluș a renunțat să mai întoarcă brazda: ”Semănăm grâul ca în cenușă, nu a plouat din luna mai!”

    Căutare în articole