• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ștefan Muscă – agricultorul cu suflet mare care vine în sprijinul copiilor care au nevoie de ajutor!

  Angelica Lefter -

  Agricultorul cu suflet mare care vine în sprijinul copiilor care au nevoie de ajutor! Fermierul Ștefan Muscă donează fructe și legume de sezon pentru copiii aflați într-un centru din București. Prim-vicepreședintele Asociației Forța Fermierilor obișnuiește de 5 ani să aducă copiilor de la Asociația CONIL alimente și bunuri și s-a dovedit a fi un sprijin în orice activitate desfășurată de aceștia.

  Copiii cu dizabilități din Asociația CONIL au primit fructe și legume de sezon donate de fermierul Ștefan Muscă

  În această toamnă, copiii vor învăța care sunt fructele și legumele de sezon și cum să pună murături la borcan. Pentru a-i sprijini, fermierul giurgiuvean Ștefan Muscă a încărcat o dubă cu produse din propria fermă, iar pe cele pe care nu le-a avut, le-a cumpărat special pentru cei mici, după cum a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  ”Trebuie să mișcăm fermierii din această țară. Copiii aceștia sunt în mare dificultate și au nevoie de noi. Eu vin de mult timp la copiii de la Asociația CONIL, acum am venit cu legume și fructe de toamnă, apoi am vorbit să cumpăr o mașină de mere de la Voinești, voi merge să o aduc. Acum cei mici vor învăța cum se pun murăturile și am adus ardei gogoșar, ardei capia, le-am adus cartofi, mere, struguri, ulei, tot ce se poate. Un copil a venit și a luat o țelină în brațe. Este ceva frumos, mă simt bine când ajung aici! Eu nu sunt unul dintre fermierii bogați, dar îmi place să fac bine din puținul meu pentru că apoi mă simt bine mult timp, este ca o eliberare de stres. Eu și soția mea avem un respect foarte mare pentru doamnele care lucrează cu acești copii, dânsele depun efort, este o muncă colosală. Copiii aceștia au mare nevoie de iubire!”, a menționat fermierul Ștefan Muscă.

  Fermierul Ștefan Muscă așteaptă de 6 luni ca fabrica de procesare a laptelui proaspăt finalizată să fie conectată la electricitate

  Ștefan Muscă a completat că proiectul fabricii de procesare a laptelui despre care a mai povestit la Agrointeligența – AGROINTEL.RO a intrat pe ultima sută de metri.

  Acum așteaptă racordarea făbricuței la curentul electric de mai bine de 6 luni, lucru care îl nemulțumește, însă odată pornită fabrica de procesare, copiii din Asociația CONIL se vor bucura din partea crescătorului de animale și de produse lactate proaspete.

  ”Aștept de 6 luni să vină Enel să-mi tragă curent să pot să dau drumul la fabrica de lapte. Proiectul este gata, decât să vină să-mi tragă curent să pot să dau drumul la utilaje. De 6 luni aștept să am curent electric. Voi produce brânză, lapte. Aș vrea să scot de la stat o subvenție pe litrul de lapte, să vin cu laptele la copii”, a spus Ștefan Muscă.

  Agricultorul spune că asemenea gesturi ar trebui făcute des de toți fermierii pentru că fiecare are câte ceva de oferit în propria gospodărie și chiar nu ar strica o mobilizare din punct de vedere financiar pentru a ajuta persoanele bolnave.

  ”Eu mă gândesc că dacă am dona 5 euro pe hectarul de pământ, avem 9.500.000 de hectare, doar 5 euro și am construi un spital pe an. Să ne întoarcem către Dumnezeu, către copii și bătrâni, că nimeni nu a luat nimic cu el când a plecat de pe pământ!”, a concluzionat fermierul.

  Copiii din Asociația CONIL primesc de 5 ani sprijinul fermierului Ștefan Muscă

  Fondatoarea Asociației CONIL, Adela Hanafi, este una dintre persoanele care luptă zi de zi alături de micuții cu dizabilități pentru a le oferi un drept la educație, integrare și incluziune socială. Aceasta spune că asociația se ocupă de nevoile a 300 de copii, dintre care 190 cu probleme de sănătate.

  Adela Hanafi a menționat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că fermierul Ștefan Muscă este alături de copii cu donații consistente de fiecare dată când cei mici au nevoie.

  ”Domnul Ștefan Muscă vine de 5-6 ani și donează câte ceva pentru Asociația CONIL. Dânsul nu doar că oferă produse, dar vine de fiecare dată cu o lecție: să mănânce produse sănătoase, românești. Le povestește copiilor și chiar se observă că le vorbește din suflet. Noi acum am făcut ”Festivalul toamnei” și atunci noi îi învățăm să facă murături, să cunoască toate legumele, fructele de sezon, avem tot felul de activități de acest gen, gospodărești, dar simpatice și copiii învață din practică. Am cumpărat borcane pentru ca fiecare copil să-și facă murărturile proprii, iar domnul Muscă ne-a ajutat cu conținutul, ce era mai important. Dânsul întotdeauna când l-am sunat că avem nevoie de legume, fructe, iar în 2 zile a și venit cu tot ce ne trebuie. Și dânsul face mobilizare, dacă nu are în fermă ia de la alți fermieri și mereu ne ajută. Este important ca cei mici să vadă practic cum arată acele legume. Domnul Muscă are o echipă de prieteni cu care încarcă și descarcă marfa. Data trecută a venit și cu soția care le-a făcut copiilor poale în brâu, plăcinte cu brânză de la fermă!”, a povestit Adela Hanafi.

  Fondatoarea Asociației CONIL a menționat la final că, de atâția ani, fermierul Ștefan Muscă a devenit un adevărat prieten al copiilor din asociație pe care a ajuns să îi cunoască.


  Te-ar mai putea interesa

  Premierul Ungariei, Viktor Orban, vine în România la tăiatul porcului Noua lege a cooperativelor! Gospodăria țărănească – membru. Scutiri de impozite pentru cooperative! ”Se gândește cineva la noi, țăranii de rând care avem până în 5 ha și 5 vaci care nici subvenție nu primesc?”

  Ultimele știri

  MADR: Sumă majorată pentru plata subvenției APIA către fermieri! AMRCR solicită noii coaliții majoritare să renunțe la “taxa de solidaritate“ și să sprijine mediul de afaceri Subvenții bovine 2021: Plățile rămân blocate pentru crescătorii care așteaptă banii de la APIA!