• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Octavian Petrescu, Rodbun: Vom investi în Congo într-o fermă vegetală de 1.000 de hectare!

    agrointeligenta.ro -

    Rodbun va investi în Republica Democrată Congo într-o fermă de 1.000 de hectare, a anunțat Octavian Petrescu, director executiv al companiei care, în cursul lunii septembrie, a primit vizita unei delegații oficial conduse de ministrul Agriculturii din țara africană, M’zinga Birihanze Desire.

    Invitația de a investi în Congo a venit pentru Rodbun de la cel mai înalt nivel, direct din guvernul congolez. În luna septembrie, atât fermele companiei, cât și fabrica Rodbun, Fertillia, au fost vizitate de către ministrul agriculturii congoleze, care și-a exprimat dorința de a deschide și de a avea un parteneriat durabil cu compania românească.

    ”Rodbun va investi în Congo într-o fermă vegetală de 1.000 de hectare, care să aibă toate capacitățile necesare pentru procesare, depozitare și export. Congo are niște resurse naturale fantastice. În același timp, are de hrănit o populație de 110 milioane de locuitori, vine după o perioadă de conflicte și cred că este momentul potrivit să începem ceva acolo”, a explicat Octavian Petrescu, director executiv Rodbun, despre planurile investiționale pe teritoriul african.

    Alexandru Petrescu, în cadrul vizitei delegației congoleze la fermele și fabrica Rodbun

    Producțiile românești de porumb i-au uimit pe congolezi

    Delegația congoleză a fost impresionată de tot ce a văzut în România, atât în ferme, cât și în fabrica Rodbun. ”Au fost multe lucruri care au impresionat în timpul vizitei. Aș începe cu ferma, în primul rând. Unu, ei nu au văzut utilajele de care dispunem noi niciodată. În al doilea rând, producțiile noastre la porumb, de ordinul 10 tone/ ha, 12 tone/ha, pentru ei sunt SF, adică ei se așteaptă la 2-3 tone/ha și atât”, explică Octavian Petrescu diferența dintre agricultura românească și cea din Congo la nivel de producții agricole.

    Un element care i-a cucerit pe africani a fost posibilitatea de a încheia cu Rodbun un parteneriat pentru furnizarea de genetică. ”Pe partea de fabrici de sămânță, într-adevăr, au fost impresionați de mărimea și de tehnologia fabricilor noastre. Pentru noi, să ai posibilitatea să prelucrezi 12.000, 13.000, 15.000 de tone anual nu este wow, dar pentru ei este ceva absolut remarcabil”, a mai punctat Petrescu.

    Un alt aspect de care ministrul congolez a fost cucerit în România a fost randamentul foarte bun al lucrătorilor și gradul mare de automatizare la nivelul fermelor Rodbun. ”Silozul nostru de 24.000 de tone de la Agridelta este mare, bănuiesc că au și ei capacități în țară, dar au fost uimiți că noi îl operăm cu 6 oameni. Ei se așteptau să găsească acolo o echipă de 20, de 30 de oameni”, a exemplificat Octavian Petrescu.

    Alexanxdru Iancu, co-fondator Rodbun, alături de ministrul agriculturii din Republica Democrată Congo, M’zinga Birihanze Desire

    Genetica furnizată de Rodbun – dorită de africani pentru toleranța la secetă

    Vă reamintim că luna trecută, în cadrul vizitei pe care ministrul agriculturii din Congo, M’zinga Birihanze Desire, a efectuat-o în România, compania Rodbun a fost invitată să asigure sămânță românească pentru statul african, considerat o piață emergentă majoră din Africa.

    Republica Democrată Congo este al 11-lea stat din lume din punct de vedere al suprafeței și are o populație de peste 93 milioane locuitori. Conform oficialilor, unul dintre motivele pentru care Ministerul Agriculturii din Congo s-a orientat către genetica românească produsă de Rodbun a fost toleranța la secetă dovedită de produsele din România.

    Rodbun Grup estimează că operațiunile sale din Congo pot depăși în doi ani suma de 5 milioane de euro.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru Agnes Jansen după reportajul Agrointeligența: ”Mă pensionez, dar nu rămâneți fără legume!” Cine încasează subvenția APIA pe pășunea comunală. Acte necesare