• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Tărâmul Fermierilor de Mâine: Ștefan Adrian Barbu este protagonistul celui de-al patrulea episod

  Adrian Radu -

  Tehnologia, inovația și sustenabilitatea merg mână în mână în aproape orice industrie. În agricultură, fermierii de mâine apelează la inovație pentru a-și eficientiza productivitatea, înglobează sisteme digitale în pas cu ziua de mâine și acționează resposabil pentru că știu că pământul lăsat de înaintașii lor reprezintă moștenirea generației viitoare și ca orice bun gospodar, se implică activ în sprijinul comunităților locale. Acesta este Tărâmul Fermierilor de Mâine unde Syngenta și grupul Agrointeligența-BT Video construiesc un nou proiect media cinematografic, care va aduce în prim-plan fermierii moderni, responsabili și implicați social.

  Ștefan Adrian Barbu, din Brănești – județul Ilfov, a fost mereu atras de agricultură. A apucat drumul construcțiilor, dar a revenit lângă părinți. Și a prins drag de lucrul la câmp. A văzut ce înseamnă să pui o sămânță, să faci toți pașii necesari de-a lungul unui an agricol și să ajungi să ai producții importante.

  Odată cu creșterea fermei, a modernizat și utilajele, pentru ca randamentul să crească și să ușureze munca tuturor. La 3-4 ani, agricultorul ilfovean schimbă parcul de utilaje. Un alt lucru în care a investit foarte mult este digitalizarea. Ștefan Adrian Barbu a înțeles repede că, fără agricultură de precizie, nu va putea avea profituri importante la final de an.

  Dincolo de munca în câmp, familia Barbu reușește să se integreze în comunitate și să ofere ajutor celor care au nevoie, fie că este vorba de biserici, fie că este vorba de familii nevoiașe. În acest fel, se creează un echilibru constant între viața din fermă și cea de după gardurile acesteia.

  Pandemia globală a mărit viteza către o lume în care ne aflam deja, dar pe care nu o percepeam complet: lumea de astăzi, a digitalizării. Syngenta este o companie bazată pe inovație și știință. Ferme mici, mijlocii și mari – toate sunt angrenate într-un proces de transformare și dezvoltare tehnologică prin adoptarea de aplicații digitale și instrumente de precizie.

  Tărâmul Fermierilor de Mâine există deja! Prin acest proiect media produs de Syngenta și prin colaborarea cu Agrointeligenta-BT Video, vom arăta cum agricultorii gândesc, acționează și tânjesc după dimensiunea lumii digitale și inovație în fermele lor. Indiferent de vârsta lor, cei mai mulți fermieri folosesc deja tehnologia digitală. Atât instrumentele digitale, cât și suportul comunicării din spate devin parte a generațiilor. Parte a ceea ce lasă noii generații, într-un mod sustenabil.

  Utilizarea tehnologiilor digitale este din ce în ce mai importantă pentru fermieri, pentru a-i sprijini să aplice soluții sustenabile la provocările actuale și viitoare. De fapt, întreaga Europă urmărește digitalizarea sectorului agricol. Indiferent de nișă, de locul unde sunt amplasate și de dimensiuni, obiectivele sunt aceleași, modelele de afaceri trebuie adaptate domeniului digital.

  Într-un an agricol dificil, cu multe provocări, în special ca urmare a unei lumi paralizate de pandemie, fermele digitalizate au fost cele care s-au adaptat și au putut lua mai ușor și repede decizii legate de planul de semănat, de tratament, de intervenții în caz de dăunători, totul pe baza informaţiilor din hărţile satelitare. Fermierii au putut controla mai bine culturile. Au fost cu un pas inaintea… vremurilor. Agricultura digitală integrează o serie lungă de informaţii într-un sistem computerizat, care ajută fermierul să ia cele mai bune decizii. Agricultura de precizie, prin digitalizare, oferă beneficii și mediului, prin gestionarea mai rațională și precisă a resurslor, oferind soluții la cele mai presante provocări ale fermierului de azi și de mâine. Sustenabilitatea înseamnă inovație și responsabilitate față de producție, mediu și societate.

  Tărâmul Fermierilor de Mâine va spune poveștile unor fermieri care merg în același pas cu lumea și evoluția ei. 10 fermieri care îmbrățisează inovația și sustenabilitatea își vor spune povestea într-o serie de clipuri care vor expune felul în care agricultura performantă, inovatoare și sustenabilă este a viitoarelor generații… a fermierilor de mâine!


  Te-ar mai putea interesa

  Protejează rănile de tăiere la vița de vie împotriva bolilor lemnului cu Tessior® AMINO EXPERT® PROTEKT: Biostimulator complex cu absorbție rapidă Testul boabelor întregi, trecut cu brio de combinele Rostselmash! Recoltare de zile mari în ferma Agro Hagiu din Brăila!

  Ultimele știri

  Crescătorii de animale pot fi grav afectați. Anunțul făcut de Adrian Oros! Grâul – la mare căutare. România a depășit Rusia la exportul de cereale către Egipt Comisia Europeană: Ajutor de până la 1.000.000 euro/beneficiar pentru afacerile afectate de pandemie