• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sere de legume care folosesc apă reciclată

    agrointeligenta.ro -

    Sere care folosesc apă reciclată, o inovație care este în curs de implementare. Procesul de producere a legumelor folosind așa-numita apă reciclată, dezvoltat cu succes în cadrul proiectului de cercetare HypoWave, este planificat să fie utilizat pentru prima dată pe suprafețe mari cultivate.

    HypoWave + a început pregătirile pentru cultivarea legumelor hidroponice folosind apă de irigare recirculată pe o suprafață de 1 hectar, potrivit freshplaza.com.

    Producția agricolă din întreaga lume este din ce în ce mai dependentă de irigare, iar multe regiuni se confruntă deja cu un deficit de apă. Fără irigare este imposibil să se obțină randamente mari, inclusiv în Germania unde se fac eforturi pentru a se găsi noi metode de economisire a apei pentru producția agricolă.

    Prin proiectul de cercetare Hypowave + condus de Universitatea Tehnică din Braunschweig, Ministerul Federal German al Educației și Cercetării finanțează introducerea unei forme alternative de cultivare agricolă, combinată cu reutilizarea apei la scară industrială.

    Un sistem hidroponic în care plantele din recipiente fără sol sunt alimentate cu soluție nutritivă folosind apă reciclată a fost testat cu succes în Hattorf, Saxonia Inferioară.

    „Scopul acum este de a folosi experiența dobândită din procesul de economisire a apei bazat pe apă reciclată în producția pe scară largă și de a oferi sprijin științific”, spune profesorul Thomas Dokhorn de la Universitatea Tehnică din Braunschweig.

    Noul proces nu oferă doar o alternativă la irigarea cu apă din sursă directă, ci și optimizează aproviționarea cu nutrienți a culturilor. Astfel, azotul și fosforul, de exemplu, sunt furnizate plantelor prin intermediul apei purificate.

    Împreună cu fermierii din Saxonia Inferioară, oamenii de știință plănuiesc să producă până la 700 de tone de roșii și ardei în sere de un hectar. Legumele vor fi puse în vânzare în magazinele regionale pe tot parcursul anului, cu excepția scurtei pauze de iarnă.

    „În timpul monitorizării științifice HypoWave + ne concentrăm pe managementul calității și pe competitivitatea proceselor”, spune coordonatorul proiectului Martina Vinker de la ISOE – Institutul de Cercetare Socială și de Mediu din Frankfurt.

    Cercetătorii apreciază că proiectul din Germania este util pentru a verifica o nouă metodă de asigurare a apei pentru culturile agricole, iar rezultatele obținute vor fi utile și altor fermieri care pot adopta noua tehnologie testată din toate punctele de vedere.


    Te-ar mai putea interesa

    O nouă lovitură pentru ciobani: Restricția pentru exportul de animale, prelungită de UE până la 30 iunie 2026 Un mic fermier a dat lovitura cu un soi de usturoi pe care îl vinde cu 100 de lei kilogramul Fermierul care a semnat pentru arenda de 7 tone/ha: ”Nu mă judecați! Această pășune m-a salvat de la faliment”

    Ultimele știri

    Porcul crescut tradițional, micul câștig al gospodarilor de Crăciun: ”Am avut șase porci și i-am dat pe toți la 20 lei kilogramul în viu” Alertă meteo de Crăciun. Județele unde se înregistrează ninsori viscolite, strat de zăpadă, polei și ger Mesaje de Crăciun. 40 de urări și felicitări de Sărbători