• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alertă ANM de ninsori! Imagini cu zăpezile căzute în ultimele ore!

  Roxana Dobre -

  Alerta emisă de Administrația Națională de Meteorologie care anunță precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă a adus prima ninsoare din această toamnă. Sigur, este vorba de un fenomen apărut la o altitudine mare.

  Prima zăpadă a venit deja la altitudini mari. Marţi dimineaţa, în judeţul Harghita, la peste 1400 de metri, au apărut primii fulgi de zăpadă. După ce în cursul nopţii de luni spre marţi a plouat, în această dimineaţă a început să ningă la Harghita.

  Ninsoare în județul Harghita. Sursă: captură video

  Temperaturile au scăzut simţitor de la o zi la alta, cu aproximativ 10 grade. După ce zilele trecute, mercurul din termometre ajunge la 20 de grade, apoi brusc la 10, azi ninge.

  ”Utilajele de deszăpezire au intrat în acțiune în acestă dimineață în zonele înalte din județului Harghita pe DN12A (zona Frumoasa – Lunca de Sus), DN12C (zona Lacul Roșu) și DN15 (zona Borsec). În acest moment acționăm cu 16 utilaje care au împrăștiat peste 24 de tone de materiale antiderapante în primele ore ale dimineții. Cu toate că stratul de zăpadă nu este consistent, îi avertizăm pe șoferi să circule cu prudență și să nu plece la drum dacă nu au mașinile pregătite pentru iarnă!”, se arată în mesajul transmis de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

  A început să ningă şi la Bacău

  Pe sectorul de drum Ghimeș (limită jud. Harghita ) – Comănești, ninge slab, temperatură -1°C, anunță drumarii. Se acționează cu autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor de material antiderapant.

  ”Potrivit meteorologilor, la munte, în special la altitudini de peste 1.400 m, în cursul zilei de astăzi se vor înregistra ninsori, iar îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali, local, se va depune strat de zăpadă. În a doua parte a zilei, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60-70 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Circulați cu atenție!”, este mesajul transmis de DRDP Iaşi.

  Zăpadă şi în Munții Făgăraș

  S-a depus strat de zăpadă și temperaturile sunt negative. Ninge în Munții Făgăraș și s-a depus strat de zăpadă, anunță reprezentanții Salvamont Argeș. În Munții Făgăraș, la altitudini mai mari de 1.800 de metri ninge și s-a depus strat de zăpadă.

  De aceea, turiștii sunt sfătuiți să fie atenți când merg pe munte și să aibă echipament corespunzător. ”Stratul proaspăt de zăpadă măsoară aproximativ 3 centimetri și este în creștere. Vântul bate moderat, iar temperatura resimțită este minus 5 grade. Recomandăm turiștilor să acorde atenție sporită în efectuarea turelor alpine și echipament corespunzător turelor de iarnă”, au anunțat reprezentanții Salvamont Argeș.

  Ninsorile ar putea continua și în următoarea perioadă, astfel încât stratul de zăpadă va crește.

  Reamintim că până marți, 9 noiembrie, ora 20.00 se află în vigoare o informare meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Conform sursei citate, temporar va ploua, în general moderat cantitativ în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, unde cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp.

  Din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă. În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.


  Te-ar mai putea interesa

  Vin ninsorile în toată țara! Șefa ANM anunță zile autentice de iarnă! Alertă în România! Gripă aviară la ferma Peneș Curcanul din Codlea! Dan Motreanu: ”În Parlamentul European se lucrează la modernizarea Rețelei de informații contabile agricole”

  Ultimele știri

  În Grădina Danei: Prognoza meteo, cum adaptăm lucrările din livadă la noile condiții climatice Subvenția APIA care intră la plată de săptămâna aceasta. Banii, publicați în Monitorul Oficial A fost confirmat al doilea focar de gripă aviară la o fermă cu peste 40.000 de curcani