• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • România rămâne pe dinafară la un mare târg alimentar! Guvernul a tăiat banii pentru standul cu producători români!

    Angelica Lefter -

    Pentru că Guvernul a tăiat fondurile pentru reprezentarea României la târguri internaționale importante, țara noastră rămâne pe dinafară la un prestigios eveniment internațional pentru promovarea alimentelor. Pentru a salva situația, producătorii sunt chemați să se solidarizeze și să acopere taxa de participare la Târgul Internațional Alimentaria Barcelona, acolo unde România are un stand central la care multe alte țări râvnesc.

    România are cel mai bine poziționat stand la Târgul din Barcelona

    Pentru a salva locul României la Târgul Internațional Alimentaria Barcelona, care se va deschide în Spania la data de 4 aprilie 2022, este nevoie de un avans de 25%, care însumează 10.260 de euro. Dacă producătorii români de alimente nu iau inițiativă și nu se unesc pentru a fi prezenți la eveniment, standul țării noastre va fi ocupat de altă țară participantă.

    În acest sens a fost inițiat un apel către toate firmele producătoare de alimente cu specific românesc, de a salva situația și de a nu pierde locația, până în data de 3 noiembrie 2021.

    Standul României la Târgul Internațional Alimentaria Barcelona

    Astfel, au mai rămas doar 2 zile care pot fi decisive în această problemă, a anunțat pe pagina de Facebook ”Natur Grup Integral SRL”. Cei interesați îl pot contacta direct pe Joaquin Gonzalez, reprezentantul Daymsa în România.

    ”Apel către toate firmele producătoare și exportatoare de alimente! România are rezervat un spațiu la Târgul Internațional Alimentaria Barcelona de 171 metri pătrați. Dacă nu participăm, pierdem această locație și nu o vom mai avea cu altă ocazie. Dacă sunt firme interesate să păstrăm locația din coridor central, vă rog să mă contactați la +40745 643165 – Joaquin Gonzalez. În cazul în care Guvernul României va fi interesat în participarea la Târg pe această locație, vom ceda toate drepturile și avem angajamentul de la Organizator că va returna banii. Avem timp până miercurea viitoare, 3 noiembrie 2021, să confirmăm spațiul rezervat prin plata a 25%, adică 10.260 de euro. Vă rugăm distribuire!”, se arată în mesajul postat de Natur Grup Integral SRL, distribuitor și partener Daymsa în țara noastră.

    Reacții imediate la apelul lui Joaquin Gonzalez

    Față în față cu un asemenea anunț, fermierii români, producătorii de alimente românești și utilizatorii de internet au reacționat imediat. Ei consideră că participarea la un târg de asemenea amploare ar fi binevenită pentru promovarea produselor alimentare tradiționale.

    Adriana Radianu reacționează spunându-și opinia: ”Este un târg foarte prestigios, ar fi minunat să participe cât mai multe firme românești cu produse traditionale”. Alții cred că pierderea locului la târg este un mare minus pentru România, după cum spune Alice Sticea: ”Păcat că pierdem atâtea lucruri bune despre țara noastră. Guvernanții nu au timp de așa ceva”.

    Joaquin Gonzalez, reprezentantul Daymsa în România

    Mulți dintre cei care au văzut anunțul îndeamnă la unitate a producătorilor români, pentru a putea pătrunde cu produsele autohtone pe o piață cât mai largă.  Sunt și firme care au răspuns apelului, însă din câte se pare, sumele pe care sunt dispuse să le aloce sunt destul de mici.

    Totuși, în sprijinul acestora vine chiar Natur Grup Integral SRL care a anunțat că este dispusă să contribuie cu aproape jumătate din suma necesară.

    ”Deocamdată o singură firmă a răspuns la această chemare. Este dispusă să pună 1.000 de euro pentru a plăti avansul de 25%. Dacă reușim să ajungem la 5.000 de euro, eu mă angajez să pun încă 5.000 de euro”, spune reprezentantul firmei într-un comentariu pe internet la anunțul făcut inițial și răspunzând astfel unui mesaj transmis de Marioara Colceag.

    Aceasta crede că ar intra în obligația guvernanților să aloce bani pentru promovarea produselor românești peste hotare: ”Guvernul României nu a alocat nimic pentru târguri și expoziții!!! Cine vrea, se descurcă pe buzunarul lui. Acest guvern nu face nimic pentru promovarea României”, a menționat indignată femeia.

    Firmele care produc alimente cu specific românesc și sunt interesate de participarea la Târgul Internațional Alimentaria Barcelona, îl pot contacta direct pe reprezentantul Daymsa în România, Joaquin Gonzalez, la numărul de telefon +40745 643165.

    Tot ce trebuie să facă este să fie dispuse să achite o parte din suma totală cerută ca avans de organizatori, de 10.260 de euro. Diferența între a fi prezenți la un eveniment de acest calibru și a pierde locul rezervat de organizatori, o poate face doar asocierea acestor firme producătoare, pentru a menține locul României la acest eveniment important de promovare a imaginii României prin produsele sale.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție