• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cristian Terheș: Tribunalul UE a suspendat aplicarea Certificatului Verde la intrarea în Parlamentul European

    agrointeligenta.ro -

    Europarlamentarul român Cristian Terheș anunță că Tribunalul UE a suspendat temporar aplicarea Certificatului Verde ca și condiție pentru intrarea în Parlamentul European. comunicarea oficialului român la Bruxelles a fost făcută pe pagina de Facebook și arată că suspendarea a avut loc din data de 5 noiembrie și are caracter temporar.

    UPDATE: După comunicatul europarlamentarului român, Parlamentul European a revenit cu cu precizări și arată că doar cei 5 europarlamentari care au contestat în instanță vor putea intra fără certificat verde în Parlament. Detalii în articolul: Răsturnare de situație: ”Certificatul digital COVID rămâne în vigoare în Parlamentul European”

    Mai jos, în format integral, comunicarea eurodeputatului Cristian Terheș, PNȚCD:

    Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie 2021 decizia biroului Parlamentului European prin care era condiționată intrarea în Parlamentul European a oricărei persoane, inclusiv a europarlamentarilor, de deținerea unui Certificat Verde. Suspendarea este temporară, putând fi revocată sau înlocuită oricând până la finalul procesului.

    Acțiunile de suspendare și anulare a acestei decizii au fost deschise atât de către o serie de europarlamentari, cât și de o serie de angajați ai Parlamentului European, toți aceștia fiind reprezentați de firma de avocatură „Notre Bon Droit”.

    Biroul Parlamentului European, într-o acțiune abuzivă ce a avut sprijinul majorității grupurilor politice, cu precădere PPE (unde e PNL), Renew (unde e USR) și S&D (unde e PSD), a decis pe dată de 27 octombrie 2021 că în incinta Parlamentului European de la Bruxelles, Strasbourg și Luxembourg nu se va putea intra decât dacă se prezintă la intrare Certificatul Verde. Decizia se aplică, începând cu dată de 3 noiembrie, atât europarlamentarilor, cât și angajaților și vizitatorilor în Parlamentul European.

    Împotriva acestei măsuri abuzive au protestat atât sindicate ale angajaților din Parlament, cât și europarlamentari.
    De exemplu, zeci de europarlamentari au cosemnat o scrisoare adresată președintelui Sassoli cerându-i să revoce această măsură abuzivă.

    În două conferințe de presă europarlamentarul Cristian Terhes (PNȚCD – Grupul ECR), împreună cu alți europarlamentari, au arătat abuzul acestei măsuri, cerându-i public președintelui Parlamentului European să revoce această decizie.

    Pe data de 4 noiembrie 2021, cinci europarlamentari au contestat la Tribunalul UE această decizie, cerând atât anularea, cât și suspendarea ei. Cei cinci europarlamentarii care au deschis acest proces sunt Robert Roos, Anne-Sophie Pelletier, Francesca Donato, Virginie Joron și încă un europarlamentar care a cerut să fie anonim.

    Președintele Tribunalului UE M. van der Woude a decis pe dată de 5 noiembrie suspendarea acestei decizii în cazul reclamanților, arătând că:

    „4. În această etapă a procedurii, având în vedere interferență în exercitarea deplină și activă a mandatelor reclamanților, susținerile cuprinse în cererea de măsuri provizorii, chiar dacă sunt stabilite, justifică adaptarea status quo-ului până la care președintele Tribunalul examinează mai detaliat argumentele părților.

    5. În aceste împrejurări, apare necesar, în interesul bunei administrări a justiției, să se suspende executarea deciziei atacate prin limitarea condițiilor de acces al reclamanților în sediul Parlamentului European la condiția unui auto-test negativ. Dacă rezultatul este pozitiv, acest test trebuie urmat de un test PCR. În cazul unui rezultat pozitiv la ultimul test, Parlamentul European poate refuză accesul solicitanților la sediul său.”

    Concluzionand, președintele Tribunalului UE a atabilit în dispozitivul ordonanței că:
    „1) Executarea Hotarârii Biroului Parlamentului European din 27 octombrie 2021 privind normele excepționale de sănătate și siguranță care reglementează accesul în clădirile Parlamentului European la cele trei locuri de muncă ale acestuia SE SUSPENDĂ până la dată ordinului de încetare a acestei proceduri sumare.
    2) Domnul Robert Roos, doamnele Anne-Sophie Pelletier, Francesca Donato, Virginie Joron și IC pot accesa sediile Parlamentului European pe baza unui autotest negativ. Dacă rezultatul este pozitiv, acest test trebuie urmat de un test PCR. În cazul unui rezultat pozitiv la ultimul test, Parlamentul European poate refuză accesul solicitanților la sediul său”.

    ”Suspendarea, chiar dacă temporară, de către Tribunalul UE a deciziei Parlamentului European de condiționare a accesului în sediile sale de posesia unui Certificat Verde demonstrează abuzul acestei decizii și, implicit, ineficientă acestui certificat care, în fapt, nu certifica nimic, câtă vreme cineva vaccinat se poate infectă și poate răspândi boală, iar cineva testat e certificat că nu e infectat doar la momentul testului”, a spus Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD.

    Acțiunile europarlamentarilor ce se opun acestei condiționări vor continua până când această decizie va fi anulată definitiv și se va reveni la normalitate.

    ”Recomandarea pe care o fac tuturor românilor este să se lupte pentru propriile drepturi și libertăți. E clar că avem de-a face cu un sistem abuziv și ilegitim, care s-au întors împotriva propriilor cetățeni, pentru a-i domină, a-i înrobi și a-i supune. E chemarea și obligația noastră, a tuturor, să luptăm pentru libertate”, a concluzionat Terheș.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till