• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cooperativa Grădinile Noastre din Zărand, noul PARTENER Carrefour! Producția fermierilor – în supermarketuri!

    Roxana Dobre -

    Carrefour România își suplimentează oferta de produse locale proaspete în magazinele sale din Centrul și Vestul țării, cu legume, verdețuri și fructe din zona Zărandului. Sortimentul local extins este disponibil ca urmare a semnării parteneriatului comercial pe termen lung cu Cooperativa Grădinile Noastre din Zarand, județul Arad, prin care Carrefour se angajează să preia producția cooperativei. Totodată, retailerul oferă tuturor fermierilor membri suport pentru planificarea producției, cât și pentru înțelegerea și navigarea cadrului legal, pentru a oferi cooperativei resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea în mod sustenabil, se arată într-un comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Cooperativa din Zarand acoperă o zonă mai amplă legumicolă, incluzând câteva comune precum Zărand, Olari, Seleuș, Pâncota, Chereluș, Tomnatec, Teremia Mare, Ciocaia, Ghiorac

    „Carrefour este un aliat pentru fermierii români. Am încercat să oferim un exemplu și să participăm activ la crearea unui noi model de lucru împreună cu producătorii, fiind primul retailer care a fondat o cooperativă agricolă, la Vărăști, Giurgiu. Iar experiența a fost cât se poate de pozitivă de ambele părți. Susținem în continuare asocierea fermierilor în cooperative, acestea putând avea un rol major în dezvoltarea economică și în garantarea securității alimentare. Suntem, în același timp, un aliat pentru consumatori, cărora le oferim produse sănătoase, locale, curate. Nimic din acest demers nu este întâmplător – dimpotrivă, continuăm strategia noastră de susținere a fermierilor locali și a produselor sănătoase, ca parte din angajamentul nostru global Act for Food”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

    Această cooperativă, prin infrastructura internă de ambalare, livrare și depozitare, asigură necesarul de legume proaspete de sezon din rețeaua Carrefour din regiunea Transilvaniei Centrale și de Vest și un model de distribuție rapidă, în maxim 24h de la culegere direct în magazine. Astfel, prin suportul oferit la nivel de organizare și planificare a producției la cote optime, se asigură un flux constant, susținut, prin care se elimină risipa, de cele mai multe ori cauzată de o lipsă de cerere sau a unei previziuni incorecte asupra pieței.

    Cooperativa Grădinile Noastre din Zărand are șapte membrii fondatori, mici producători din județul Arad (Jurj Romeo Marius, Varga Mihai Aurel, Trînc Beniamin, Șeran Paul, Flueraș Cătălin, Breaz Bianca, Farcaș Alexandru), familii de fermieri și legumiculturi cu tradiție din regiune, administrând câteva hectare de pământ.

    Cooperativa din Zărand acoperă o zonă mai amplă legumicolă, incluzând câteva comune precum Zărand, Olari, Seleuș, Pâncota, Chereluș, Tomnatec, Teremia Mare, Ciocaia, Ghiorac. Aici se cultivă momentan o varietate de legume și verdețuri conform specificului zonei: vinete, ardei gras bianca, ardei California roșu, ardei iute, roșii roz rotunde, roșii monterosa, ardei kapia roșu, gogoșari, salată, castraveți cornișon, ceapă verde, leuștean, mărar, pătrunjel, dovleac plăcintar, dovlecel, gulii, rădăcinoase, cât și mere golden.

    O parte dintre aceste produse, disponibile în sezon, se află de acum pe rafturile magazinelor Carrefour în toate cele trei formate – Hipermarket, Market și Market Express din orașe din zona Centrală și de Vest a țării. Pe viitor, cu sprijinul Carrefour, Cooperativa din Zarand va putea să își extindă atât sortimentul produs, cât și numărul de membri.

    „Ne bucurăm să avem produsele de la cooperativă în magazinele Carrefour, astfel încât tot mai mulți români să poată savura gustul legumelor, verdețurilor și fructelor cultivate în mod tradițional în zona Zarandului. Prin acest parteneriat, avem acces la o piață de desfacere mult mai largă și, la fel de important, primim sprijin pentru planificarea producției astfel încât să o calibrăm la cerere și alte considerente. Suntem siguri că acesta este începutul unei colaborări foarte bune alături de Carrefour, din care câștigă nu doar părțile implicate, ci și consumatorii români”, a adăugat Jurj Romeo Marius, Președintele Cooperativei Grădinile Noastre din Zarand.

    Cooperativa din Zarand este a doua cooperativă sprijinită de Carrefour România în mod direct. Compania a fost primul retailer care a fondat în 2017 o cooperativă agricolă, la Vărăști, Giurgiu, inițiativă unică pe piața locală. În primii 3 ani de activitate, cooperativa a produs 16.050 de tone de legume și și-a mărit numărul de membri, de la 4 familii la peste 130. În anumite părți de sezon, până la 100% din necesarul de legume și verdețuri din rețeaua Carrefour este asigurat de partenerii din Vărăști, cu mici variații în funcție de tipul de produs și regiune. În plus, produsele furnizate de cooperativă ajung pe rafturile magazinelor Carrefour din București în cel mult 12 de ore și în restul țării în maximum 24 de ore, ceea ce le garantează prospețimea.

    Susținerea cooperativelor de către Carrefour România și parteneriatele cu producători locali sunt parte din strategia globală Act for Food, prin care Carrefour promovează tranziția către o alimentație sănătoasă. În acest sens, Carrefour România colaborează cu peste 1.000 de producători locali pe segmentul produselor proaspete și, în plus, derulează programe prin care susține micii și marii producători români și oferă, în același timp, clienților o ofertă variată de produse sănătoase – locale, bio sau cu origini curate în magazinele sale. Printre aceste programe se numără Creștem România BIO, prin care susține fermierii care se convertesc la agricultura bio și Deschidem Vinul Românesc, prin care promovează vinurile românești. În plus, anul trecut, Carrefour a eliminat 100 de aditivi controversați din produsele sale marcă proprie, marcând încă un pas către tranziția alimentară.

    Despre Carrefour

    Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 360 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platforma BRINGO, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

    Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate, în ansamblul ei: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de retailer în România, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România, eticheta “în conversie la bio”. În plus, Carrefour a susținut atât financiar cât și prin transfer de expertiză, înființarea Fundației pentru Dezvoltarea Agriculturii, organism independent care își propune să contribuie la o schimbare sistemică a sectorului legumicol din România. Totodată, a lansat programul Act For Good, care transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social: prin fiecare sesiune de shopping, și nu numai, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.

    Ducând mai departe grija pentru comunitate și mediul înconjurător, Carrefour România derulează Punem Preț pe Plastic, un program de economie circulară adresat reducerii cantității de ambalaje din plastic și introducerii plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire și reciclare. De asemenea, compania a introdus pungile biodegradabile și compostabile alături de o gamă extinsă de produse biodegradabile, realizează programe de colectare selectivă și derulează inițiative de încurajare a bunelor obiceiuri. Acestor inițiative li se adaugă contribuția de peste un deceniu la Banca de Alimente – Crucea Roșie și suportul pentru multe alte programe prin care susține comunitățile vulnerabile și reduce risipa alimentară.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!