• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • A murit fermierul Dan Țandea! Dumnezeu să îl odihnească!

    agrointeligenta.ro -

    A murit fermierul Dan Țandea, cunoscut crescător de vaci de lapte și cel care a condus timp de mai mulți ani una dintre cele mai importante cooperative din România, Cooperativa Someș-Arieș din județul Cluj.

    Vestea dispariției lui Dan Țandea a zdruncinat zootehnia și întreaga agricultură românească. ”Drum lin spre cer îi doresc prietenului meu Dan Țandea din Cluj, fermier în Cooperativa Someș Arieș. Dumnezeu să-l ierte”, a scris pe pagina sa de Facebook fermierul Ilie Chifan care ne-a mărturisit că a aflat cu durere că Dan Țandea s-a stins în această dimineață, în ferma sa din Apahida.

    Președintele unei cooperative de milioane de euro

    Dan Cristian Țandea (52 de ani) era cunoscut ca un crescător pasionat de vaci de lapte, dar și ca fermierul care a salvat brânza de Năsal. A condus până nu demult Cooperativa Someș-Arieș, formă asociativă care avea, în 2018, o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Dan Țandea administra la acea vreme o fermă care lucra circa 500 de hectare de teren, cu un efectiv de 270 de vaci de lapte, în timp de soția și fiul lui Dan Cristian Țandea dețineau alte 56 de bivolițe, 44 de vaci și 700 de oi.

    În cadrul interviului realizat în urmă cu doi ani, fermierul Dan Țandea ne-a povestit cum a reușit să reînvie și să readucă pe piață una dintre cele mai valoroase brânze românești: brânza de Năsal. Astfel, laptele din fermele familiei Țandea din județul Cluj era comercializat către Cooperativa Someș Arieș, iar o fracție din producția de lapte colectată de Cooperativă era direcționată spre producătorul de lactate Unilact, care este membru al cooperativei și deține atât fermă proprie, cât și parte de procesare. O altă parte din laptele Cooperativei Someș Arieș ajungea la Friesland Campina și la Romfulda, iar o fracție era procesată tradițional chiar sub coordonarea lui Țandea.

    „Noi, ca și cooperativă, suntem acționari în Fabrica de Brânzeturi Transilvania, societate al cărei administrator sunt eu. Acolo procesăm laptele și producem «Brânza de Năsal», pe care o realizăm ca marcă proprie pentru Napolact. Mai avem și marca noastră «Produs de Țaga», unde facem mai multe tipuri de brânzeturi: brânză fermentată cu pasta moale și pasta semi-tare”, ne-a declarat fermierul.

    Colectivul Agrointeligența – AGROINTEL.RO transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate și tuturor celor care astăzi au pierdut un prieten și un coleg mereu dispus să vină în ajutorul celor din jur. Dumnezeu să îl odihnească în pace!


    Te-ar mai putea interesa

    APIA: Fermierii mai pot depune cererea unică până pe 10 iunie, dar vor fi penalizați DNA: Fost șef ANSVSA trimis în judecată pentru abuz în serviciu! Fermierii demarează negocierile pentru preluarea investiției de la fabrica de zahăr Luduș

    Ultimele știri

    Orz cu profitabilitate și randament maxim. Soiul Bosut recomandat pentru fermierii cu pretenții Șeful APIA: Sumele care intră în conturile fermierilor până la finalul acestei luni Alertă ANM! Furtuni, vijelii și căderi de grindină – astăzi și mâine în mai multe județe!